GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
Limited sirket hangi muhasebe hesaplarini kullanmaz?
- Hisse Senedi ihrac primi
2.Yasal yedek
3.Tahvil Anapara Borç Faiz
4.Özel Kesim Tahvil Senet Bonolari
Arkadaslar bu soruyla ilgili hiçbir fikrim yok cevap ne olacak? Mantigini anlatacak biri var mi?
Ben Ltd.Şirketler Hisse Senedi çıkaramaz diyerek; Hisse Senedi Ihrac Primi ve Hisse Senedi Hesap Grubunun alt kalemi olan Özel Kesim Tahvil Senet ve Bonolari'ni isaretledim. Yani 1 ve 4 dedim.
- Hisse Senedi ihrac primi
-
@aydinata44 1 ve 3 olacak cevap hisse senedi ve tahvil çıkaramadığından bu hesaplar limited şirket tarafından kullanılamaz
-
Hayırlı bayramlar arkadaşlar
-
@gameover hocam 4 nolu şıkta da Tahvil kelimsesi var bunu niye dahil etmiyoruz?
-
@aydinata44 Tahvil satın alabilir ama çıkaramaz 4.Satın alınan tahviller
-
@aydinata44 özel kesim tahvil senet hesabı yatırım aracı olarak satın alınabilecek tahvil hesabıdır tahvil anapara borç ve faizleri çıkartılan tahvillerin kısa dönemde ödenecek olan kısmı için gösterilen hesaptır hocam
-
-
@bahar27 verilen tarihten bi önceki alistan çözülecek ti. 13×60
-
Sinav nasil degerlendiriliyor arkadaslar? Bir dogru bir puan mi yoksa standart sapma oluyor mu?
-
Oh be 1 3 ise doğru yapmışım bilmeden
-
-
ve 3. öncül, işletmenin dışardan borç para bulabilmek, işletmeye kaynak yaratabilmek için kullanılan hesaplar yani şirket bu şekilde dışarıdan borç para alamaz, bu hesapları kullanamaz.
-
öncül ise devletin, yasal olarak yıllık kurum net kazancından belli bir bölümünü ortaklara dağıtmayıp işletme kasasından alınmamasını emrettiği hesap, bu hesabı kullanmak zorunda zaten.
-
öncül ise işletme, farklı bi şirketin çıkarmış olduğu borç senetlerini alıyor gibi düşün alan işletme için bir yatırım mantığında çünkü başkasına borç para verebilir yani elindeki likit parayı borç vererek değerlendiriyor, bu hesabı kullanabilir.
-
-
@2iki sondaki 4. öncül
-
@ıslm onu bizde biliyoruz kardesım ben soruyu hatırlamaya çalışıyorum
-
@beyaz02 sapma yok. Bir doğru bir puan yanlış doğruyu götürmüyor
-
Urfa kaçta kapatir acaba tahmininiz varmi arkadaşlar
-
@wallace bende urfayi yazdm ınslh çok yüksek kapatmaz
-
Arkadaşlar bu limited şirket hangisini kullanamaz sorusunda 1 ve 3 b grubunda d şıkkında mıydı ?
-
@ltfye inşallah
-
@futureguy 1 ve 3 B kitapçığında D şıkkındaydı hocam.
-
@tahkikat hocam A kitapciginda hangisiydi yazıldı mi buraya