GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
Mülakat için tüyo var bir de liyakat var. Bu kitapların farkları ne acaba?
-
Önceki yıllarda mülakata giren arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa seviniriz. Benim merak ettiğim konular genel olarak soru tarzları daha çok yüzeysel mi yoksa detaylı mı? Giyim konusunda lacivert takım elbise mavi gömlek giyilmesi gerektiğini söyleyenler olmuş böyle bir şey doğru mudur herkes aynı şekilde mi takım elbise giyecek kadın erkek? Ortalama bir mülakat kaç dakika sürüyor belli bir sıraya göre mi komisyon karşısına çıkılıyor?
-
@obra mülakat a giren arkadaşlardan komisyonun elinde tüyo yu görenler olmuştu. Liyakati çok bilmiyorum ama tüyo baya meşhur.
-
@jkeynes mali belirtmesine gerek yok. Bu işlem sonucunda demesi yeterli. Tüm maldan edilen karlari toplayıp zararları çıkarıp birim maliyet üzerinden karı bulursun. Bu tip çok soru var ve hepsi de bu şekilde karlı ve zararlı satışlar üzerinden hesaplanıyor. hiçbirinde dediğiniz gibi ortalama satış fiyatına göre diye bı cümle geçmez. Üstelik soruda ortalama satış fiyatına göre kar kaçtır demiyordu. Ortalama satış fiyatı üzerinden kar yüzde kaçtır diyordu.
-
@a-okun duruma göre değişiyor dostum mülakat süresi bende uzun sürmüştü kimine iki üç soru bana on sorudan fazla soruldu genelde yüzeysel bilgiler gaiplik nedir vs vs gibi bazen de değişik sorabiliyorlar bana senin bir işletmen var ve nakit fazlan var onu nasıl değerlendirirsin gibi şeyler belli olmuyor yani ne sorulacağı tamamen senin nasibine artık kıyafet konusuna çok takılma genelde lacivert takım bordo kravat beyaz gömlek ile gelir insanlar
-
@baybatur ben bu tip sorularla bı deneme de karşılaşmış tim. Garip geldi ama mantığını anladım.Aynı denemede cevabı 960 olan faiz sorusuda vardı üstelik. Oda aynı şekilde garip ti ama mantığını anladım. Ve üzerinden iki üç ay geçmeden aynı kurum sınavında iki soru tipi de çıktı karşıma. İki soru guy sınavında çok şey demektir. Demem o ki kurum şu cevabı kabul edecektir demek yerine doğruyu ve çözümünü öğrenmek çok işinize yarayabilir. Hiç beklemediğiniz bir sınavda karşınıza çıkabilir. Benim bu soruyla ilgili soyleyeceklerim bu kadar. Herkes nasıl isterse öyle düşünebilir.
-
@jkeynes https://i.hizliresim.com/Z3qXz3.jpg. Doğru söylüyorsun sen zaten ortalama satış fiyatı üzerinden dese de bu paylaştığım 2010 Nisan guy sınavı ve doğru cevabı böyle kabul etmiş. Bize sorulan sorunun tersten sorulmuşu. İyi forumlar
-
@baybatur ben girdiğimde görmedim kocaman mavi saman kağıdı olan yeni olmayan bir kitaptan soru sorulmuştu bana hiç görmediğim bir kitaptı.
-
@kuşçubaşıeşref hocam çok teşekkürler cevap için. Anladığım kadarıyla biraz tanımsal biraz yorumsal soru soruyorlar ucu açık önemli olan nasıl cevap verdiğimizi görmeleridir sanırım. Takım konusunda da böyle olması iyidir bir de ne giymem lazım diye düşünmez adaylar en azından.
-
@kuşçubaşıeşref doğrudur hocam zaten her komisyonda mutlak bu kitap var demedim. Arkadaşlardan görenler olmuştu. Hangi sınav hangi komisyon orasını bilemem.
-
@a-okun, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
@jkeynes https://i.hizliresim.com/Z3qXz3.jpg. Doğru söylüyorsun sen zaten ortalama satış fiyatı üzerinden dese de bu paylaştığım 2010 Nisan guy sınavı ve doğru cevabı böyle kabul etmiş. Bize sorulan sorunun tersten sorulmuşu. İyi forumlar
Yani burada kar 300 iken satış fiyatı 1500 iken yüzde 20 cevabının çıkması için 300/1500 yapmamız gerekiyor bu durumda çıkan sonuç yüzde 20 oluyor ancak bunu yaparsak yanlış cevap vermiş oluyoruz gib bunu söylüyor.
-
@baybatur diyordu kardeşim bilmeden konusmayin soruyu maliyet üzerinden hesapladım sonra tam.isaretlerken satış fiyatı üzerinden sorduğunu gördüm sonra gene hesapladım...burdaki insanları boşuna yonldirmeyin....her muhasebe kitabında en bir tane satış fiyatı üzerinde kar 'la ilgili soru var dir yapmayın allah aşkına ya .
-
Şimdi o sorunun cevabı 20 mi 25 mi
-
@baybatur bide ort satış fiyatına göre kar kaçtır ile ortalama satış fiyatı üzerinden kâr kaçtır arasında bri fark yok ki aynı cümle ikisde
-
@haydarr 20 kardesim
-
geçen sene bana antalya guy mülakatında 12 tane soru sordular öyle hiç de basit gibi değildi 11 tanesini net bildim sadece ilk soruyu o an hatırlayamadım netice itibariyle elendim aynısı sgk denetmen yardımcılığında da oldu 5 sorunun 5 ini de bildim elendim ve kpss puanım TÜRKİYE derecesi var ve şuan memurum o yüzden kasmayın referans bulun 2 soru sorup 1 ini bilen adını söyleyemeyen ben 94 almışken en son sıralama ile sgk a girenleri aldılar hem guy hem sgk neredeyse %95 referans torpil düzenine göre alıyor çok kasmayın.
-
@bydaler demekki yanlış yaptım
-
@alpagu geçen sene bende derece yaptım 8 yerden elendim. Bu sene de derece yaptım bakalım bu sene kaç yerden eleneceğiz
-
@samet06 10 şaka bir yana olur ınsallah sağlam adım at kardeşim
-
@bybredd inşallah hocam