GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
@aroma Dostum süreçler uzadıkça söylentiler de çoğalır çok normaldir bu. Sayın Adnan Ertürk'ün vefatından sonra Kurumda bir boşluk var. GİB kolay idare edilebilir bir teşkilat değil, Rahmetli Adnan Bey iyi idare ediyordu gerçekten her anlamda. Bildiğim kadarıyla bir atama yapılmadı yerine, sorunların temelinde bu da olabilir. İdarecilerin Başkanlık mücadelesi dâhi olabilir bu süreci uzatan.
Merhaba dostlar hepinize, yoğunluktan ancak gelebildim meseleye bakmak için. Keza o arada da beklediğim teyit haberi de geldi. Bu nedenle gecikmemi lütfen mazur görün.
Öncelikle yukarıda alıntıladığım mesajın bir anlamı var. Oradan başlayayım söze. Bir hafta kadar önce yani o mesajı yazdığım vakitlerde bana bir haber geldi, Kurumdaki çeşitli sorunlardan dolayı sonuçların geciktiği, bunun sebebinin ise sonuçların bir üst makama sunulması olduğu söylendi. Bu nedenle soran arkadaşlara bu şekilde bir yanıt verdim. Keza bugün bir dostum daha bu konuda bana bilgi getirdi. Aynı şeyleri söyleyerek sürecin uzayışını izah etmesiyle ben biraz daha kulağı delik bir dostumdan soruşturmasını rica ettim. O da sağolsun beni kırmadı ve aynı bilgiyi teyit etti.
Süreç onay aşamasında dostlar. Sonuçlar hazır, listeler vs. neredeyse bir haftadır hazır durumda. Ancak süreç tıkanmış vaziyette. Sürecin bu koşul altında ne zaman sonuçlanacağı da sanıyorum muamma.
Konuyu haberleştirdim dostlar, çünkü konunun kesinlikle bir şekilde Sayın Berat ALBAYRAK beye duyrulması gerekli. Aksi halde süreç daha da uzayabilir.
Son olarak şunu da söyleyeyim sizi detaya boğmadan, detayları habere bırakayım; Şimdi birileri çıkıp da ''Sonuçlar bir yere sunulmuyor ki, yok öyle bir şey!" falan diyecektir. Ben şunu peşinen söyleyeyim, bürokrasi ve siyaset içerisinde 10'dan fazla yılım, memuriyette neredeyse 4 yılım geçti. Sınav süreçlerinin nasıl işlediği konusunda ki hakimiyetimiz zaten bellidir, bilinir. Şunu da bilin ki 3 teyit alana dek bu haberi yapmadım da kimseye söylemedim de. Yanlış bir beklenti oluşturmaktan imtina ederek emin olana kadar bekledim dostlar. O nedenle 3 güvenilir dostumdan aldığım teyit ettiğim bu bilgi doğru görünüyor.
Şahsi önerim twitter vs. yollarla Sayın Bakana bu durumu iletmek. Sürecin daha fazla uzaması herkes için olumsuz sonuçlar doğuracak çünkü.
Detaylar için haberi şuraya bırakıyorum dostlar.
Allah yâr ve yardımcınız olsun.
...
-
@paretowilfredo üstad çok sağol en azından beş dakikada bir GİB sayfasına bakmayız artık , bende aynı bakanlık olamasa da yakın bir bakanlıkta çalışan arkadaşımdan aldığım bilgiler doğrultusunda şaşırmadım bu açıklamaya haklısın hızlıca birlikte hareket etme zamanı
-
@paretowilfredo başkan olarak vekilde olsa biri var diye biliyom o onay makamı değil mi hocam
-
@bitkin Normalde evet dostum şu anda Necmi Bey vekalet ediyor bildiğim kadarıyla makama ancak liste Bakanlığa gitmiş ve Sayın Berat Albayrak bekleniyor. Olmaması gereken bir adım lakin malesef çeşitli saiklerle bu aşamaya gelinmiş.
-
Ne çilemiz varmış gerçekten pes.
-
O zaman twitter etkinliği başlasın yarın. Organize olalim
-
@palamut, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
O zaman twitter etkinliği başlasın yarın. Organize olalim
Hatta sadece yazılı sınav sonucunu değil, sürecin tamamının hızlı ilerlemesi konusunu gündeme taşımalıyız
-
Dostlar twitter etkinliğinden yanayız biz de. Bunun için evvela haber tabana bir yayılsın. Bir gün bekleyelim bence, sürecin nerde tıkandığı herkesçe malum olsun akabinde girişelim bence de bir etkinliğe.
Haberi sosyal medya hesaplarımızda da paylaştım, oralardan ulaşsın herkese, sonrasında organize olma kısmına geçelim dostlar. -
Sonuç açıklama bile bu kadar uzuyorsa mülakat,işe başlama süreci hatta sonra yeni bir ilanın gelmesi süreci..Yandığımızın resmidir.Yok mu bu işlerle ilgilenen birisi ya da var da önemseyen mi yok
-
arkadaşlar yarın için saat belirleyelim ve mümkün olduğu kadar katılım gösterelim
-
@paretowilfredo çeşitli saikler dediginiz ne olabilir hocam listeyi değiştirmek için birbirleriyle mi anlasamamislar. Alt tarafı optik okuyucunun sonuçlarını duyurmak değil mi bu şeffaflık kayboluyor mu
-
@paretowilfredo offf iptal gibi bir durum söz konusu olamaz di mi nedense böyle düşündüm ? Bir de normalde yazılı sonuçlarının olduğu listeleri bakan bey mi imzalıyor ? Ben sınav kurulu başkanının imzaladığını görmüştüm sonuçların altında bir kaç kere
-
@bitkin Hayır dostum öyle bir durum söz konusu değil.
@Rybczynski2 Dostum normalde Bakan Bey'e kadar gitmemesi lazım lakin bahsettiğim gerekçelerle ki yukarda başka arkadaşlar da değindi bu başlıkta ve Devlet Gelir Uzmanlığı başlığında o gerekçelerle bu kez böyle bir süreç uygulanmış.
-
@rybczynski2 hocam iptal olmaz bnce zaten olsaydı bu kadar beklenmezdi alımın iptali icin.Ama bir dahaki dguy alımı bnim gözümde bu sartlarda zor gelir.
-
Eski sınav listelerinde kurul başkanının imzası var bakanlıktan kadro onayı alınıp ilanı çıkılmış sonuç açıklamak için ne için bakanlığa listeler gönderilmiş anlamış degilim neyse
-
Maliyede yine belirsizlkler devam ediyo.Gelir uzmanları bir taraftan vergi müfettisleri bir taraftan sürekli bir huzursuzluk ortamı.Sayın Mehmet Sımsek döneminde mezun olanlar ne kadar sanslıymıs
-
Bizi bu kadar yıpratmaya ne hakları var stres sıkıntıdan hasta olduk yeter ya sınava gir bi de sonuç için kendini yırt resmen bi de sonunda kazanamazsam çok korkuyorum böyle bi şey Yok ya
-
İlla bi kaç tanemiz Ankara’da kendi ateşe verirse mi sesimizi duyacak bunlar ya
-
Gece bile uyanıp sonuclar açıklandı mi diye bakmaktan yoruldum gerçekten umarim süreç daha fazla uzamaz etkinlik yapilmali bi an önce madem ki tek bir imzaya kaldi işimiz o yuzden süreci hizlandirmanin yoluna bakmamiz lazım
-
arkadaşlar artık bakanlıklarda bürokrasi diye bir şey kalmadı , yeni düzen şimdilik böyle zamanla daha iyi mi olur kötü mü olur şuan ki ortamda kestirmek çok zor