TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

Matematiksel ıktısat kaynak önerisi..

KPSS A
    10
    28
    2621
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • A
      abd94 Son düzenleyen:

İktisata başlamadan önce grafikleri daha iyi anlayabılmek ve cebırsel ıslemlerı yabancılık cekmeden kavrayabılmek adına bir kaynak arıyorum önerebileceginz bir kaynak varmı şöyle basitten - temelden anlatan bir kıtap

1 T 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • kilici
        kilici Yasaklı Son düzenleyen:

Hocam analiz mikro konu anlatımını inceleyin istediğiniz tarza uygun

A 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
        • A
          abd94 @kilici Son düzenleyen:

@kilici hocam temelinden ogrenmek istiyorm ama dedigin kaynağa da bakarim tesekkurler

kilici 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • 1
            1umut @abd94 Son düzenleyen:

@abd94 benim gibi iktisat ozurlusune iktisati ogreten ve ilk matematiksel iktisatla konu anlatimina baslayan koca yurekli Musa Cicek hocami demeden olmaz. Gece gunduz dua ettigim bi insan kendisi:) isem yayinciligin youtube kanalinda musa hocanin videolarini siddetle tavsiye ederim.
            Canim Musa hocam. Iyiki var🌸🌸

“Her çabanın nasibine düşen, yalnızca Allah’ın takdir ettiği kadardır.”

A 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
            • A
              abd94 @1umut Son düzenleyen:

@1umut abla o videoyu izledikten sonra zaten ddmki biraz daha ileri gitmeliyim 😂

1 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • 1

@abd94 yani begendin mi begenmedin mi,anlamadim🙄🙄

• J
                  James Buchanan Son düzenleyen:

Erdal Ünsal tavsiye ederim.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                  • 1
                    1umut Son düzenleyen:

Bilge Beyaz hocanin da matematiksel iktisat anlatimi cok iyidir bu arada. Benim hocam yayinlari, youtube kanalinda. Ama benim vazgecilmezim musa hocam:)

• A
                      abd94 @1umut Son düzenleyen:

@1umut abla beğendimde bazı yerlerı bende eksık kalıyo daha detaylı ogrenmek ıstıyorm mantıgıyla bırlıkte

1 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • T
                        Thorstein Veblen @abd94 Son düzenleyen:

@abd94 dostum derdin en temel de ise sosyal bilimler de matematik kitabını almalısın ama çok temele iner haberin olsun ben uludağ iktisat çıkışlıyım kendi hocalarımızın yazdığı bir kitap ve grafik yorumlamasından doğrusal olmayan talep fonk larına parabollere limite türeve integral ile alan hesaplamalara ve matris determinant ile örneklem oluşturmaya kadar birçok şey mevcut ama inan elinde çok gereksiz bilgi de olacak ona göre al derim bu saydıklarımın bir çoğu kpss de yok basit iktisattan sorumlusun orada ama illaki çok sağlam temelim olsun diyorsan ve yaptığın her işlemin mantığını kavramak istiyorsan bu kitap birebirdir sana iktisadı sevdirir analiz ve yorum yapmayı öğretir.
                        Yazarları “Mustafa Aytaç Mustafa Sevüktekin Erkan Işığıçok”

• A
                          abd94 @Thorstein Veblen Son düzenleyen:

@thorstein-veblen bu kitaba bakacagım hocam işte bu tarz kıtaplardan bahsediyordum aslında tesekkur ederım

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • 1

@abd94 anladim:) bana o kadar ogrenmek bile yetti🤣 dahasi senin olsun:)) o tarz videolar biraz benim gibi iktisat neti 1-2 olan insanlara daha iyi geliyor. Temeli olanlar kesinlikle daha detayli kitaplardan bakmali

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                            • kilici
                              kilici Yasaklı @abd94 Son düzenleyen:

@abd94 Hocam temelin hiç yoksa tartışmasız tek kaynak Erdal Ünsal. Çok anlaşılır dille anlatır.

A 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                              • A
                                abd94 @kilici Son düzenleyen:

@kilici mıkro ıktısat ve makro ıktısat kıtaplarından bahsedıyorsunz demı hocam

kilici Osman Paşa 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                • kilici
                                  kilici Yasaklı @abd94 Son düzenleyen:

@abd94 Evet ikisi de iyidir.

• Osman Paşa
                                    Osman Paşa @abd94 Son düzenleyen:

@abd94 hocam arkadaşlara binaen ben olsam hiçbir şey bilmiyorsab musa hocanın videolarını bir kere izle sonra erdallara gir derim. Erdal sıfırdan başlayanı çok hırpalar. Anlarsın ama yavaş anlarsın. Dediğim videoları bir kere sağlam izleyip özümseyerek erdala bakarsan iktisatın 28 soruluk bölümünde şov yaparsın. Ancak zaman az dersen mikro erdal, makro samet derin. Erdalın makro gereksiz ağır ve pratik değil. Eğer hedefin tcmb değilse erdalın makro sana gereksiz yük bindirir.

Your love makes me strong, and your hate makes me unstoppable.

“Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum,
                                    Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!”

“Azmin neden bu kadar süreksiz,
                                    Sen mi yoksa davan mı yüreksiz.”

Termîhim bi-hicâratin min siccîl.

• H
                                      huseyinnkeskin Son düzenleyen:

En iyisinin hangi kitap olduğunu bilmem ama YouTube'da Benimhocam yayınlarında Bilge Beyaz hoca mantığıyla anlatıyor ilk videolarda matematiksel iktisadı, bakmanızı şiddetle tavsiye ederim. Temel atıyor resmen ve 80 civarı videosu var hepsini izlemenizi de tavsiye ederim pişman olmazsınız 🙂

• Antimülakat
                                        Antimülakat Son düzenleyen:

Öncelikle bir küçük deftere iktisat ile ilgili bütün şekilleri çizebilirsiniz. Bunu yapacağınız kaynakta elbette Erdal Ünsal olmalı. Erdal hocanın kitaplarına çalışırken şekilleri ayrı bir deftere çıkarabilirsiniz. Bunun aynısını cebirsel iktisat soruları içinde uygularsanız sıkıntı kalmaz. Bütün problemleri bir deftere tek tek yazabilirsiniz. Farklı bulduklarınızı. Benzer sorular zor geldiğinde defterden bakıp sorunun cevabını yaparsınız.

• A
                                          abd94 @Antimülakat Son düzenleyen:

@antimülakat hocam önerdiğiniz bu yöntem biraz ezbere kaçmıyor mu ?

Antimülakat 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                          • Antimülakat
                                            Antimülakat @abd94 Son düzenleyen:

@abd94 neden ezbere kaçsın ki? Yapamadığın sorular için yönteme açıp bakacaksın. Zamanla oturacaktır. Soru tipi ezberleme ama nasıl yapacağın da sürekli açık olsun.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti