Matematiksel ıktısat kaynak önerisi..
-
Simon & Blume mathematics for Economists kitabını kullanmalısın bence veya Knut Sydsæter & Peter Hammond Ekonomik Analiz için Temel Matematik kitaplarından herhangi birinden faydalanabilirsin Schaum serisini de dene pratik yapmak için.
-
@burakcm Knut Sydsæter & Peter Hammond Ekonomik Analiz için Temel Matematik : bu kıtabın turkce baskısı var ama bulamadım hocam ben de duydumda bu kıtabı
-
@abd94 benim anlamadığım mesele şu,matematiksel iktisadı napacaksın kpssde ağaç kesme problemi soruluyor da ben mi görmedim. Yuksek lisans veya iktisat okumuyorsan,mezundan matematiksel iktisat kaynağı aramanın mantığı yok. Kpssde ve kurum sınavlarındasınavlarına çıkanlar belli, mux/muy ister türev alsan yeter; lerner endeksi ister bölme yapsan yeter. Emeğini ve zamanını kpss için gereksiz alanlarda harcama. Haa yok ben kitap isterim dersen Alpha C. Chiang ve Kevin Wainwright in yazdigi Matematiksel İktisadın Temel Yöntemleri kitabı var bizim siyasalda kullandığımız
-
@genclerbirlikli hocam ben niyetimi şöyle izah edeyim ; benim amacım matris determinant derecesinde matematiksel ıktısatı ogrenmek degıl sadece başlıkta da belırttıgım üzere ''İktisata başlamadan önce grafikleri daha iyi anlayabılmek ve cebırsel ıslemlerı yabancılık cekmeden kavrayabılmek'' ve ben bunu amaçlarken şunu da biliyorum ''matematıgım gercekten ıyı değıl '' Mesela hımm dikey eksende p yatay eksende q dıye ogrenmek yerıne ya da egımı karsı bolu komsu dıye ogrenmek yerıne mantıgıyla öğrenme niyetindeyim böyle yaparak konuları,
grafıklerı ya da cebırsel ıslemlerı unutmanın onune gecmek ıstıyorm o yuzden sordum -
@abd94 İkinci eli vardır belki diye yazdım zaten mükemmel değil her şeyi bulamazsın içinde dediğim gibi Türkçe kaynak arıyorsan matematiksel iktisadın temel yöntemleri de fena sayılmaz ancak içermediği konular da çok fazla bence.
-
kpss'de ileri düzey matematiksel iktisat var herhalde.
-
Kpss için söylemiyorum ayrıca Kpss'de de sorulmayacağının da bir garantisi yok.
-
@burakcm tesekkür ederim hocam