2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
Bu süreçte herkes bir şekilde mağdur edilmiş olabilir ama en çok koyan İzmir yazmışsın sınava 3 gün kalmış Ankarada gireceksin demişler apar topar toplanıp gitmişsin sonra sınavı yapmayı beceremiyoruz demişler geri gelmişsin sonra ilk sınav geçerli demişler yıkılmayıp devam etmişsin sonra soruları görüp isyan etmişsin sonra strese devam deyim ikinci sınava girmişsin sınavda eşdegerin babasını görmüşsün yine ölmemiş listeye kendini bir şekilde atmışsın o da yetmemiş çalışmaya devam edip yazılıya gidip maddi manevi tukenmissin bakmışlar hâlâ yıkılan yok böyle olmayacak bari ayin 10 unda iptal olduğunu diyelim bakalım belki vazgeçerler demişler bir nevi magduriyette master yaptirmissin konu magduriyetse gördüğünüz gibi biz hiç mağdur edilmedik! Bütün olanlar normal süreç
-
Benim ongorum burdan kimseye ekmek cikmayacak.Bir sekilde bu karar bozulur.Biz ikinci eleme diyoruz da taa ilk sinav ilaninda farkli gun ve saatlerde sinav yapilabilir denmisti.Basvuru sayisi cok olsa iki farkli sinav olacakti zaten.
-
@enki Siz de mağdur oldunuz bunu anlıyorum ama, sanırım mahkeme kararını tam okumamışsınız. Çünkü iptal isteminin nedeni ve iptal gerekçesinin temel çıkış noktası 2 sınav olması değil ilk sınava giren adaylara cevaplarını kontrol edip İSTEĞE BAĞLI yeni sınava girme hakkı verilmesi. Eğer ilk sınava girenlere yeniden hak verilmese ve girmiş oldukları sınav direkt geçerli olsaydı dediğinizin olma ihtimali yüksekti Danıştay bozabilirdi hatta hiç iptal bile olmayabilirdi. Ama şu şartlar altında ben bozulacağını düşünmüyorum.
-
@geçuyandım o zaman iki sınava girenler için sadece birinci Sınav sonucu baz alınarak sıralama yapılırsa sorun kalmaz
-
ösym mahkeme kararını uygulamayabilir. o yüzden iptal olmama durumu da var.
-
-
@geçuyandım Bu ilk sınava girenler için bu yapılan uygulama 10 temmuzda, iki ayrı sınav uygulaması ilk ilandan beri var.Yani 28 Ağustostan sonra ortaya çıkmış bir mağduriyet yok olay öncesine dayanıyor.
-
Madem araştırma yapmayı sevmiyorsunuz buyrun 10 Temmuz ÖSYM kararı..
DUYURU
(10 Temmuz 2018)2018 Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavının Uygulanması
2018 Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı, 12 Ağustos 2018 tarihinde yapılacaktır. Bu doğrultuda;
26 Mayıs 2018 tarihinde yapılan sınavın tüm soruları ve cevap anahtarları, Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 10 gün süreyle bu sınava başvuran adaylara açılmıştır.
Sınava, Ankara Esenboğa e-sınav merkezine atanan adaylar alınacaktır. Bu adaylar ile birlikte Ankara Esenboğa e-sınav merkezi dışındaki diğer e-sınav merkezlerine (İstanbul, İzmir, Ankara-Çetin Emeç e-sınav merkezleri) atanan adaylardan 12 Ağustos 2018 tarihinde yapılacak sınava katılmak isteyenler de bu sınava girebileceklerdir. Ankara Esenboğa e-sınav merkezi dışındaki diğer e-sınav merkezlerine atanan adaylardan 12 Ağustos 2018 tarihinde yapılacak sınava girenlerin 12 Ağustos 2018 tarihinde yapılacak sınav sonuçları değerlendirmeye alınacak, önceki sınavı geçersiz sayılacaktır.
Ankara Esenboğa e-sınav merkezi dışındaki diğer e-sınav merkezlerine (İstanbul, İzmir, Ankara-Çetin Emeç e-sınav merkezleri) atanan adaylardan 12 Ağustos 2018 tarihinde yapılacak sınava girmek isteyenler, bu sınava katılma taleplerini ve sınav merkezi tercihlerini 12-18 Temmuz 2018 tarihlerinde ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirecektir.
Adaylardan sınav ücreti alınmayacaktır.
-
Arkadaşın davayı açma sebebi iki sınav olması vs değil zaten o konuda dava açmak için süreyi kaçırmış..O puanın hesaplanma yöntemini yanlış bulmuş.Ama birşey fark etmeyecek iki sınavı bir arada değerlendirseler de ayrı değerlendirselerde bir adaletsizlik ortaya çıkacak zaten.İki farklı sınavın nasıl değerlendirilmesini bekliyorsunuz ki ?
-
@kilici ortadaki sen misin sayın homo
-
225'e giren arkadaşlar bizden daha zeki ve yazılı sınava da çalıştılar. idare hukukunu bizden daha iyi bildikleri kesin. o yüzden kazanılmış hak söylemini bırakıp maddi ve manevi tazminat davası süreçlerini işletmeleri daha akılcı olur diye düşünüyorum. belki yanılıyor olabilirim, dediğim gibi sozi 225'e girdiniz bizden daha zekisiniz.
-
@james-buchanan bunu söylememiş kabul ediyorum. Mahkeme kararınin uyuygulanmamasi gibi bir lüks var mı ki.!
Evet bizlerde mağdur olduk ama hiç iptal kararları nedir bilmiyormuş gibi yorumlar yakışmıyor. Ha ne olur, ÖSYM karara itiraz eder, mahkeme kararının yürütmesini durdurma talep eder vs... Aksi takdirde uygulanmaz ve dikkate alınmazsa ağır hizmet kusuru, tazminat, vs... doğar.
Diğer korkum ise iptal karari ortadan kalkmadigi müddetçe bu süreçte mülakati geçip atansak bile ilerde iptal kesinlesirse atamalar bile iptal olur!! Biliyorsunuz ki iptal kararları geriye yürür!!! Doğru mu!
Ortada sınavın iptali kararı var, mağdur olarak değil, mevzuata göre çözüm üretmeye çalışalım. -
Hukuku kendi çıkarına eğip büküp bir de araştırma dersi veren mi ararsın,en çok biz haklıyız diye gözü dönmüş şekilde herkese saldıranmı?Yargı kararına rağmen hala kurumdan duyuru yok iptal olmaz diyen mi istersin,bir sınav kazandığı için kendini allamei cihan sanan mı?Dün aynı sınava hazırlık yapan birlikte emek veren çabalayanlar iki günde ne hale geldiniz böyle arkadaşlar. Nası başarıyosunuz bu linç kültürünü bu bölünmüşlüğü ve egoizmi üretmeyi? Nasıl bir bünye bu?Allah yukarıda saydığım tavır içindekilere hidayet versin.böyle durumlar forumun çirkinlik turnusolü.hemen o yüzler çikiveriyo ortaya.
-
Aynen şartları kabul edip kazanamıyınca dava açan yada hehe iyi oldu diyenler hukuku gözetiyorlar..Yoksa 225 kişi o kadar maddi manevi hasar görmüş kimin umrunda.Sanki ben hileyle kazandım sınavı.Sanki 10 bin kişinin hakkı yendi.Bir üçüncüsü olsa yine kazanırım ama siz üçüncü kez kaybetmeyi kendinize yedirebiliyorsanız helal olsun.
-
Mağdur sınavı kazanamayanlar gibi lanse ediliyor ya yazık.Bizim hiçbir hukuki hakkımız yok zaten.225 kişiyi Kızılay Meydanında asalım mı ?
-
İkinci Sınava girmeyenlerin niyetlerini okuyan mahkeme ne hikmetse sonuç dava için sonucu bekleyenin niyetine dikkat etmeden hakkaniyete aykırılık tespit ediyor
-
@enki, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Mağdur sınavı kazanamayanlar gibi lanse ediliyor ya yazık.Bizim hiçbir hukuki hakkımız yok zaten.225 kişiyi Kızılay Meydanında asalım mı ?
Şampiyonun dostu olmaz hocam. Kıskançlıktan başka bir şey değil. Sınav iptal olacak ama 225 kişiye sınav hakkı verilmeyecek diye karar açıklasalar hiç kimse ses çıkarmaz.
-
@dnztrkn mahkeme kararını uygulamayan görevlilerle ilgili işletilecek herhangi bir hukuksal mekanizma olmadığı için....
-
@osman-paşa Bazı arkadaşları tenzih ediyorum..Eleme sınavına iki kez giren ve buna rağmen yazılıya kalamayan şimdi de oh iyi adaletli olan arkadaşlar var..Ve bunun hak olduğunu düşünüyorlar gerçekten ilginç.
-
@enki Yani bu arkadaşların hakkı benim hakkımdan daha çok mu zedelenmiş gerçekten hayret.Ben izmir de sınava gireyim cevaplarıma bakayım.Memnun kalmayıp bir daha gireyim.Yine kötü bir nete sahip olayım.Sonra diyeyim ki hukuku kendinize göre büküyorsunuz adalet yerini buldu bu sınavın hakkı buydu..10 Temmuzdaki ilandan sonra ben ösym ye kaç kere yazdım.Ama o gun yanımızda olmayanlar şimdi adalet çığırtkanlığı yapıyorlar.