2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
temyiz sonucu ne olacak acaba..
-
Bu sınavın iptal edilmesi kimseye birşey kazandırmayacak aksine herkes zararlı çıkacaktır.Mayısta başlayıp şu ana kadar çoktan tamamlanması gereken süreç en başa dönmüş durumda.2017 de denetçi alımı yapılmadı diye üzülürken 2018 de görüldüğü üzere boş geçilmek üzere.Ancak önümüzdeki yılın sonlarına doğru süreç tamamlanacak ve Sayıştay 3 yılda 45 kişi istihdam etmiş olacak.Allah herkesin gönlüne göre versin..
-
@evandro hocam o kısmı hiç saymıyorum madem böyle bir şey var zahmet edip yürütmeyi durdurma kararı almayanları konuşmaya bile değmez ben yine aynı ideal için yola çıkmış ter döken arkadaşlarımın emeğinin yanındayım
-
@aer, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Bu sınavın iptal edilmesi kimseye birşey kazandırmayacak aksine herkes zararlı çıkacaktır.Mayısta başlayıp şu ana kadar çoktan tamamlanması gereken süreç en başa dönmüş durumda.2017 de denetçi alımı yapılmadı diye üzülürken 2018 de görüldüğü üzere boş geçilmek üzere.Ancak önümüzdeki yılın sonlarına doğru süreç tamamlanacak ve Sayıştay 3 yılda 45 kişi istihdam etmiş olacak.Allah herkesin gönlüne göre versin..
Katiliyorum dava acanin belki de hicbir isine yaramayacak bu iptal karari.Danistay onasa bile yeni sinav aylar sonra gelir.
-
@wroclaw Estağfurullah hocam okuyup geçmeseniz de değişen bir şey olmazdı. Milli refleksimiz haksızlık başına gelene susmak ne yazık ki. Haksızlık karşısında göre göre susan herkesin canı yanmadan bu adaletsizliklere karşı çıkan ses hep cılız çıkar. Bakın görün iptal olmazsa bu sınav, bunca mağduriyet,adaletsizlik unutulup gidecek.
-
Olusan durumun birilerinin isine gelmesi, gelmemesine gore hukuk da degismez kanun da. Isterse tek bi kisinin bile isine yaramasin kanun neyse hakim ona gore karar vermelidir. Burda sayistay denetcisi- hakim vs olmak isteyen kisilerin “bu durum kimsenin isine yaramayacak” tarzi yorumlarini saskinlikla okuyorum.
Onunuze gelen davalarda veya durumlarda kisilere gore subjektif yorumlar mi yapicaksiniz? Gelmek istediginiz meslekler gerekirse herkese karsi dogruyu uygulamaniz ve bunda kararli- dik bi durus sergilemeniz gereken meslekler. Daha simdiden boyle yok onun bunun isine gelcek gelmicek diye konusuyorsaniz ohoo.....
Ortada 225e kalanlar icin cok buyuk bir magduriyet var. Ama rica edicem kimse hukuku kendisine gore egip bukmesin. Ortada verilmis bi hakim karari var. isleyen bi hukuki surec var. sonunda yine Turk yargisi dogru karari vericektir. Magdur olanlar magduriyeti icin de gerekli itirazlari yapip, maddi manevi tazminat da talep edebilir. Keske yazili sinava girenler bu durumu yasamasaydi, gercekten zor ve hassas bi durum Allah yardimcilari olsun. Fakat kimse yok bu karar onun isine gelir, isine gelmez gibi yorum yapmasin. Yani en azindan sayistay denetcisi, hakim vs olmak isteyen kisiler yapmasin. Kanimiz donuyor. -
Ooo yargıtay başkanı falan hep burda selam başkanım..Şimdi başkanımın söylediğine göre bizim hiçbir hakkımız yok hatta bu 9775 kişi mağdur oldu onları mağdur edenlerde bu 225 kişi herhalde.Ben gökten zembille Gazi Edebiyat Fakültesine indirildim sanırım diğer 224 arkadaşta öyle.
-
VMY sınavı ertelendi ve duyurduda haklarımızın korunacağı söylendi.Düşünün sadece bir başvuru yani ne sınava girilmiş ne birşey.Ama bazı arkadaşlar karar mercii gibi kazanılmış hak falan yok hede höde yapıyorlar ya insanın sinirleri bozuluyor.Sizin hakkınız 1 yendiyse benim 10 yendi bu hakkımı da kimseye yedirmem hadi bakalım.
-
@1umut, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Olusan durumun birilerinin isine gelmesi, gelmemesine gore hukuk da degismez kanun da. Isterse tek bi kisinin bile isine yaramasin kanun neyse hakim ona gore karar vermelidir. Burda sayistay denetcisi- hakim vs olmak isteyen kisilerin “bu durum kimsenin isine yaramayacak” tarzi yorumlarini saskinlikla okuyorum.
Onunuze gelen davalarda veya durumlarda kisilere gore subjektif yorumlar mi yapicaksiniz? Gelmek istediginiz meslekler gerekirse herkese karsi dogruyu uygulamaniz ve bunda kararli- dik bi durus sergilemeniz gereken meslekler. Daha simdiden boyle yok onun bunun isine gelcek gelmicek diye konusuyorsaniz ohoo.....
Ortada 225e kalanlar icin cok buyuk bir magduriyet var. Ama rica edicem kimse hukuku kendisine gore egip bukmesin. Ortada verilmis bi hakim karari var. isleyen bi hukuki surec var. sonunda yine Turk yargisi dogru karari vericektir. Magdur olanlar magduriyeti icin de gerekli itirazlari yapip, maddi manevi tazminat da talep edebilir. Keske yazili sinava girenler bu durumu yasamasaydi, gercekten zor ve hassas bi durum Allah yardimcilari olsun. Fakat kimse yok bu karar onun isine gelir, isine gelmez gibi yorum yapmasin. Yani en azindan sayistay denetcisi, hakim vs olmak isteyen kisiler yapmasin. Kanimiz donuyor.Saka misin?
-
Girdim kazanamadım 200 tl mi geri alıcam diye sevinen bile var.No comment :I
-
@cura valla bilemem sakamiyim degilmiyim.
Ben kararin temyizde bozulacagina da inaniyorum, sizlerin magduriyetini burdaki en buyuk magduriyet olrak goruyorum. Ama her ne yasanirsa yasansin yapilan yorumlari, hukuku yorumlayis seklinizi vs yanlis buluyorum. Gerekcemi de gayet dogru sekilde yazdim. Bu skintiniz icinde ne kadarini objektif yorumlayabilirsiniz bilmiyorum ama hukukta benceli senceli tabirler olmaz. Bi kararin birilerinin isine yaramasi ya da yaramamasi da onemli degildir. Bunu yazmadan duramadim, kusura bakmayin. Allah kolaylik versin hepinize, ne diyim. -
@1umut, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@cura valla bilemem sakamiyim degilmiyim.
Ben kararin temyizde bozulacagina da inaniyorum, sizlerin magduriyetini burdaki en buyuk magduriyet olrak goruyorum. Ama her ne yasanirsa yasansin yapilan yorumlari, hukuku yorumlayis seklinizi vs yanlis buluyorum. Gerekcemi de gayet dogru sekilde yazdim. Bu skintiniz icinde ne kadarini objektif yorumlayabilirsiniz bilmiyorum ama hukukta benceli senceli tabirler olmaz. Bi kararin birilerinin isine yaramasi ya da yaramamasi da onemli degildir. Bunu yazmadan duramadim, kusura bakmayin. Allah kolaylik versin hepinize, ne diyim.Şaka mısınız?:)
-
@1umut Yazdigim sey su "Katiliyorum dava acanin belki de hicbir isine yaramayacak bu iptal karari.Danistay onasa bile yeni sinav aylar sonra gelir." Bir de kendi yazdiklarini oku bakalim.
-
Bu başlığın geleceği DGUY sınav başlığıyla aynı olacak. Binlerce yorum biri diyecek ben haklıyım diğeri diyecek ben haklıyım. Birisi çıkıp diyecek sen bir şey bilmiyorsun. Diğeri çıkıp diyecekki asıl sen bilmiyorsun. Yani işin özeti herkesin kendine göre adalet anlayışı var. Bu tartışmalar da bitmeyecek o da belli oldu.
Ben başka boyut getireyim bu olaya.ÖSYM çıkıpta bu kararı uygulamıyorum bile diyebilir çünkü zamanında Anayasa Mahkemesinin kararını bile uygulamadı. Hatırlayın bir ara ÖSYM, Anayasa Mahkemesinin soruları yayınla demesine rağmen yayınlamıyordu.
-
Hayir yani adam daha okudugunu anlamiyor gelmis ezbere hukuk nosyonu anlatiyor.
-
@cura mesela bakin, sizin yazdiginiz ve katildiginiz yazida bu durumun kimsenin isine yaramayacagi, yeni alimin aylar sonra olacagi, 3 yilda sayistayin sdce 45kisilik ilana cikmis olacagi yaziyor.
buna gore karar verilemez, verilen karar buna gore de yorumlanamaz. Ister 5 yilda bi alima ciksin ister 10. Bu yargiyi baglamaz. Ortada bi esitsiz durum varsa hakim bunu iptal etmeli. Sayistayin kac yilda bi ilana cikmasiyla bunun birlikte yorumlanmasi dogru degil. Bundan dolayi birilerinin isine gelip gelmemesinin yoruma katilmasi da dogru degil. Ayrica yeni gelicek ilana karsi bi beklentim, sayistay gibi bi istegim de yok. Uzaktan bi gozle yorumladigim budur -
kansldknaknfl
-
Sınava girmedim ama girmiş kadar üzüldüm şu sürece. Açıkcası iki sınavında geçerli sayılması çok riskli bir olaydı zaten. İlk sınavda sıkıntı çıktıysa herkesin sınavı iptal edilmeliydi. İptal kararına ilişkin yorumlardaysa herkes kendine göre haklı. Malesef tek suçlu bir sınavın altından kalkmayı beceremeyen ösym ve sayıştay. Geçmiş olsun arkadaşlar.
-
Bazen bu topluluk icin birsey yapasim gelmiyor.Herkes sevinc naralari atar olmus.Bundan sonra gitmeyecegim ilanlara bile basvurtacaksiniz beni.
-
Karşıt görüşte arkadaşlarımıza saygı göstermeden yanayım hakaret olmadığı sürece herkesin fikri kendini bağlar nihayetinde biz bir nevi çene çalıyoruz karar merci belli zaten