2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
Arkadaşlar haklı haksızdan da öte saygı çerçevesinde tartışmak ne kadar zor olabilir? Hakaret etmeyin birbirinize. Hepiniz gerginsiniz anlıyoruz bunu ama hakarete varacak söylemlerden kaçınmanızı son kez istirham ediyorum hepinizden.
-
@osman-paşa, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Madem dava açacaktın da be adam, ilk sınav iptal edilmeyip ertelendi denildiğinde açsaydın ya. Hadi o zaman da açmadın ikinci sınava ilk sınava girenlerin sınavı geçerli olup bir de ilk sınav sorularından doğru yanlışlarını gördüler ikinci aınav hakkı verilmesi adil diye dava açsaydın ya. Benim gibi birçok kişi ilk sınav iptal olsun ertelenmesin diye bir sürü yere başvurmuş. Cevap alamamış. Sonra herkes sınava girmiş sıralama açıklanmış 226. Olmuş beyefendi neymiş haksızlıkmış. Arkadaşım zaten o aşamaya gelene kadar yukarıda bir sürü adaletsizlik olduğunu yazdım. Neden o zaman dava açmadın da şimdi açtın? Kazansaydın o davayı açacak mıydın? İki yüzlülükten başka bir şey değil. Kimse zaten olması gereken buydu demesin biz zaten bunu başından beri biliyorduk ve defalarca söyledik, gereken başvuruları da yaptık. Şimdi yazılıya kadar girmişiz, son aşamaya gelmişiz... adaletmiş de bilmem ne. Nedense sen kazanamayınca aklına geldi adalet 2 tane avukatla konuştum. Ösym’nin yaptığının tamamen hakkı olduğunu sürecin sonunda hiçbir şey olmayacağını söylediler. Ösymnin zaten bir alım için iki farklı sınav yapabileceğini yanlış hatırlamıyorsam cumhurbaşkanı kararnamesiyle ilan edilmişti. Kimse boşuna hayal kurmasın.
demek ki 225'e girme umudu olduğu için dava açmakla uğraşmak istememiş. giremeyince de aşırı bir motivasyon yaşayıp açmış. bence de açacaksa keşke 2. sınav sonucunu beklemeseymiş
-
@islimbot hocam açsa zaten kimse bir şey diyemezdi benim takıldığım şey, madem haksızlık olduğunu biliyorsun neden giriyorsun? ve sınavı kazanamayınca dava açıyorsun? Kızdığım şey bu. Sınavı kazansa açmayacak adam kalkıyor kazanamayınca dava açıyor. Buna çok ağır bir tamlama vardır halk arasında ama başta edep ikincisi forum müsaade etmediği için yazmayacağım. Çünkü forumdaki başta pareto olmak üzere birçok değerli arkadaş var. Özellikle pareto dün bana özelden mesaj bile attı. Hem onlar için hem de herkes geriliyor ve bazı arkadaşlar da daha çok gerilim çıkarıp özellikle ortalığı karıştırıyorlar. Bence daha fazla uzatmayalım. Süreç haksız ama sürecin haksızlığını bilip aon ana kadar bekleyip de kazanamayınca haksız olduğunu iddia eden 226. Kişi de haksız. Çünkü yaptığı istismardan başka bir şey değil. Kimse bana o 226.yı savunmasın. Daha da bu konuyla ilgili yazmak istemiyorum. Hak Allahındır. Allah büyüktür.
-
şu grup kurduk, işimiz burada değil vs. yazanlar. bize ne sizin grubunuzdan. madem grubunuz var gelip de buraya yazmayın.
-
Arkadaşlar sınavın iptal olma nedeni 2 sınav değil. 1. Sınava girip cevaplara bakıp 2. Sınava girme durumu sınavın iptaline yol açmış. Yani ilk sınava girenlere 2 kez hak tanınırken esenboğadakilere 1 hak tanınmış. Bu durum da açık olarak eşitlik ilkesine aykırı. Zaten mahkeme oybirliğiyle bu yönde karar almış. Temyiz’de danıştay da büyük ihtimalle onaylayacaktır. Onaylamazsa hukuken bir karar vermiş olmaz. Şimdi buradaki asıl sorun yazılıya giren 225 kişinin ciddi anlamda yaşadığı mağduriyet bunu nasıl çözerler bilemiyorum ama onları da ösym’nin yaptığı hata çok kötü etkiledi. Kendinizi onların yerine koyunca az çok hissettiklerini anlayabilirsiniz. Ösym 1. Sınavın cevaplarını yayınlamasaydı bunlar olmayacaktı. Yaptığı hata bu. Temyize gitse bile bir şey olmaz. Çünkü alenen hata yapmış. Umarım herkes mağduriyetini en az şekilde yaşar ve hak yerini bulur. Bu arada 225 kişi tazminat davası açarsa kazanmamaları içten bile değil. Herkes kolay gelsin.
-
@james-buchanan Sana yazmıyor kazanan 225 kişiye yazıyor niye üstüne alındın.Bi an kazandın mı sandın
-
@enki, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@james-buchanan Sana yazmıyor kazanan 225 kişiye yazıyor niye üstüne alındın.Bi an kazandın mı sandın
-
Hak hukuk adalet yerini buldu diyenler bizim birleşip hakkımızı aramamızdan rahatsız oluyorsa demek ki doğru yoldayız.
-
@james-buchanan, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
şu grup kurduk, işimiz burada değil vs. yazanlar. bize ne sizin grubunuzdan. madem grubunuz var gelip de buraya yazmayın.
@paretowilfredo -
@enki üslubunuza dikkat ederseniz seviniriz hocam. Biri ile bir kez daha tartışmaya girmemenizi rica ediyorum.
-
@albertcamus, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@albertcamus enki ve venica isimli şahislar @paretowilffredo @Antimülakat @Agor @aliveli
açıkça kötüleme var.
-
@agor hocam açıkça kötüleme var.
-
Yukarıda @paretowilfredo hocam da söyledi, tartışmaya devam edene müdahale etmek zorunda kalacağız. Zaten sorunlu bir ortam, durum var, istediğiniz gibi çözüm arayabilirsiniz, aramalısınız da fakat burada kişisel hırslarınız ile birbirinize saldırmayı bırakırsanız daha sağlıklı sonuçlar elde edilecektir.
-
ben sınava girmedim. dalga geçiyor güya.
-
Işi kişisele indirgemek kimseye bir şey kazandırmaz kalp kirdiginizla kalırsınız en baştan beri bu sıkıntılar vardı ama biz bu kuralları bilerek çıktık bu yola ilk ilan geldiğinde bunun alışılmış ilanlardan farklı olduğunu biliyorduk şimdi yolun sonuna gelinmiş mızıkçılık yapılıyor yoksa herkes en tabi hakkını arayacak bundan doğal bir durum yok
-
@osman-paşa arkadaş dediklerine itiraz eden yok. Ama Mahkeme kararındaki esas hususu gözardi ediyorsunuz. Madem fikir alışverişinde bulunmaya çalışıyoruz o zaman Avukat arkadaşlarınıza konuyu doğru iletmeye çalışın. ÖSYM'nin iki ayrı sınav yapmasından dolayı iptal edilmemiş!!!!!!
"Elektronik ortamda yapılan ve iptal edilmeyen sinavin soru ve cevapları açıklanarak, ikinci kez yaziliya girme hakkı tanınmış olması, Esenboğa da sınava girecek olanlar açısından "Fırsat eşitliğine aykırılık teşkil etmektedir"....diyor.
Sorun bu.... Olay bu... Ve karar sınavın iptali dediği için de herkesi bağlayacaktır da muhtemelen sıkıntı burada. -
@dnztrkn o zaman açacaktı diyorum ben de zaten!!! üzerime gelme daha da yazmayqcağım dedim. Ağzımı bozacağım en sonunda. Siz haklısınız 225 kişinin canı çıksın. Onların hakkı yok. Bir sürü gece boşuna uykusuz kaldılar. Yemediler içmediler mücadele ettiler. Boşuna yaptılar her şeyi. Valla sabredemiyorum. Ramak kaldı patlayacağım.
-
@dnztrkn hocam bunun sonu yokki bu seferde onlar basılı sınava girdi biz elektronik sınava girdik mağdur olduk diye açılacaktı sonuç yine fırsat eşitliğine gelecekti. Osym burada aslında elektronik sistemden memnun olmayanlara bir şans daha adaleti sağlayacağını düşünerek verdiğini tahmin ediyorum ama sonuç ortada. Sonuçlarin yayınlanması bence sorun değil sonuç yayinlaninca değişmiyor ki daha yapılmamış bir sınav var ve zorluk derecesini bilinmiyor. Emin olun en başta iki sınav yapılsa ve sistemde sorun çıkmasa bu davalar bu seferde puan hesaplamasi için açılırdı. Bunu da ancak kaymakamlık gibi sapmasiz yapsaydilar belki bir ihtimal kimse itiraz etmezdi
-
@osman-paşa adam sınava giriyor kazanamıyor dava açıyor o zaman yürütme durdurulsaymış. Çektiğimiz çileler, vetdiğimiz paralar, bozulan psikolojimiz zaten önemsiz. Onlar haksızlık değil. Yok cevap açıklanmış da fırsat eşitliğiymiş, hakkaniyet işin içine girerse o fırsat eşitliği bize dönecek dostum. Hakkaniyet kavramını bir araştır ben olayı senden daha iyi biliyorum. Metak etme. Geceden beri bir sürü kişiyle konuştum. Hala da konuşuyorum hepsi aynı şeyi söylüyor.
-
Dostlar Merhaba hepinize.
Sayıştay'dan haberler var. Kurumda iptal konusu kesin. Kurum da duyuracak lakin ÖSYM henüz tebliğ almamış. Duyuru için Sayıştay davanın tarafı olan ÖSYM'den gelecek evrakı bekliyor. Eğer karar kesinleşirse yeni bir sınav olacak.
Yeni bir sınav yapılacak ama ne koşullarda ve ne zaman olacağı net değil. En erken yaz dönemi düşünülüyor. Yeni gelişmeler oldukça paylaşacağım.