2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
Film Adı : Nasıl Sınav Yapılmaz?
Film Türü : Dram
İMDB Puan: 6,5
Yönetmen: Prof. Dr. Mahmut Özer -
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Dostlar Merhaba hepinize.
Sayıştay'dan haberler var. Kurumda iptal konusu kesin. Kurum da duyuracak lakin ÖSYM henüz tebliğ almamış. Duyuru için Sayıştay davanın tarafı olan ÖSYM'den gelecek evrakı bekliyor. Eğer karar kesinleşirse yeni bir sınav olacak.
Yeni bir sınav yapılacak ama ne koşullarda ve ne zaman olacağı net değil. En erken yaz dönemi düşünülüyor. Yeni gelişmeler oldukça paylaşacağım.
Teşekkürler hocam haber için. Bu sürecin bu hale gelmesine neden olan herkes Allah cezasını versin, hiçbir emeğimi helal etmiyorum.
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Sayıştay'dan haberler var. Kurumda iptal konusu kesin. Kurum da duyuracak lakin ÖSYM henüz tebliğ almamış. Duyuru için Sayıştay davanın tarafı olan ÖSYM'den gelecek evrakı bekliyor. Eğer karar kesinleşirse yeni bir sınav olacak.
Yeni bir sınav yapılacak ama ne koşullarda ve ne zaman olacağı net değil. En erken yaz dönemi düşünülüyor. Yeni gelişmeler oldukça paylaşacağım.
Ek olarak dostlar konuştuğumuz Sayıştay kurum hukukçularından birisinin tahmini bu kararın onanacağı yönünde. O nedenle de yeni sınav ihtimali üzerine düşünceler yoğunlaşmış durumda.
-
yeni sınav da elektronik ortamda olmaz umarım.
-
Ek olarak dün söylediklerimin arkasındayım. Gerek müktesep hak konusunda karşı dava gerek maddi manevi tazminat davası bütün davaları açacağım. Karar kesinleşirse dava açmak isteyenlerle iletişim halinde olabiliriz.
-
@murky Doğru olan da bu dostum. Burada mesele dün bana tepki gösteren arkadaşın ki gibi tek başına para değil. Burada yapılacak şey ÖSYM nin keyfiyetinin bir müeyyidesinin olması, olabilmesi. Yine söylüyorum bu iş bu hale ÖSYM yüzünden geldi. Malesef herkes ÖSYM dışında herkese tepkili. Olur da karar onanırsa hepinize önerim hakkınızı aramanız.
-
@paretowilfredo hocam açılacak yeni sınavda başvurular sıfırdan mı alınacak yoksa başka bir düzenleme mi olacak bu konuda düşünceniz nedir?
-
Öylece yoruldunuz boşuna çalıştınız , boşu boşuna Ankara ya geldiniz masraf yaptınız , biz sınavı iptal ettik hadi eyvallah . Bu mudur ya gerçekten dicek bı şey bulamadım çok yazık çok
-
Ek olarak dostlar konuştuğumuz Sayıştay kurum hukukçularından birisinin tahmini bu kararın onanacağı yönünde. O nedenle de yeni sınav ihtimali üzerine düşünceler yoğunlaşmış durumda.
Ne hakla boyle bir ileti paylasirsin.Krndin diyorsun daha Osym ye teblig edilmemisken Osym ve Sayistay dan boyle bir ilan yapilmamiskrn temyiz yolu acik bir yerel mahkeme kararina dayanarak element uyduruyorsun? Ustelik son zamanlardaki hicbir duyumun cikmamisken daha temyiz de sonuclanmamisken sinavi yaz doneminden once olmaz diyorsun.sen bizim magduriyetimiz uzerinden nasil prim yaparsin..........
-
hocam burda kesinlikle suçlu ösym değil sayıştaydır.
elektronik ortamda sınav yapmanın riskini biliyorlardı.ama yaptılar.
bence son sistemle birlikte sayıştayın etkinliğini azaltmak istiyorlar ve ondan dolayı denetçi alımında yokuş yapıyorlar.
sayıştay raporları artık mecliste hiç kaale bile almıyorlar.sayistayin onemi azaliyor -
@gresham-t Anladığım kadarıyla Sayıştay bu meseleyi düşünmüyor çünkü bu ÖSYM nin sorunu gözüyle bakılıyor. Kurum ÖSYM yi bir kaç kez ikaz etti bu ihtimal hususunda bunu net olarak biliyorum. Konuştuğumuz kişinin tamamen tahmini olarak söylediği şey kararın onanacaği ve kendilerinin en baştan yeni bir ilana çıkacakları. Ama şu var kuruma daha karar ulaşmadi ve süreç tamamlanmadı. Bu aşama geldiğinde daha net bilgiler alırıź inşallah dostum.
-
Ne hakla boyle bir ileti paylasirsin.Krndin diyorsun daha Osym ye teblig edilmemisken Osym ve Sayistay dan boyle bir ilan yapilmamiskrn temyiz yolu acik bir yerel mahkeme kararina dayanarak element uyduruyorsun? Ustelik son zamanlardaki hicbir duyumun cikmamisken daha temyiz de sonuclanmamisken sinavi yaz doneminden once olmaz diyorsun.sen bizim magduriyetimiz uzerinden nasil prim yaparsin..........
@sayistay777 Bitti mi?
-
@gresham-t başvuranların hakkı saklı kalmak kaydıyla yeniden sınav yapmali.
-
iki eleme bir de klasiğe girdim. hatta ilk sınavda 225'e kalacak olduğum halde herkesle beraber girmek için ikinci sınava da girdim ve geçtim. yıllık izinlerimin hepsini bu sınavdan önceki gün sınav için kullandım, ankaraya kamp kurdum. sınavım iyi geçti, mülakata kalacağım konusunda da şüphem yoktu. şu verdiğim emeklerin hepsi umarım bu işe sebep olan kurumlardan çıkar. tüm haklarımı da sonuna kadar kullanacağım elbet. daha da bir şey demiyorum. forumda yazdığım son şey de bu olsun. haydi eyvallah.
-
Yazık günah ya madem yediremiyordun kendine sınav sonucu ortada yokken açsaydın davayı 2.sınava girmeden açsaydın yazılı sınav yapılmasaydı. Onca zaman bu sınava hazırlanmanın 2 gün 4 oturumdan sınava girmenin , rekabet sınavına girememenin hakkı ne olacak.
Dava sebebi ilk sınavın sorularının yayınlanmasıymış sanki bu sınava girip geçenler sınavının nasıl geçtiğini veya ne yapabildiğini kestiremicek insanlar mı ? İkinci sınav zordu bilmem ne diyor kime göre zordu herkes çatır çatır yapmış ekstra hazırlanma süresiyle girmiş sınava bide üstüne.
Kalkıp elenmiş kişilerde oh oldu bizde bir daha girecez diye naraları adalet ahkamı kesmeleri komedi ,bir daha kaybedeceksiniz siz bu sınavı boşuna sevinmeyin
-
@maxmin Allah o arkadaşa Sayıştay yüzü göstermesin.
-
Oncelikle bu surecte yipranan herkese gecmis olsun ve sabirlar diliyorum. 2018 dunyasinda elalemin atomu atomlarina parcaladigi bir ortamda bizim 8-10 bin kisinin girdigi bir sinavi bukadar elimize yuzumuze bulastirmamiz fazlasiyla trajik bir durum. Ayrica sayistay bu iki sinav fantazisinden de vazgecmeli bence. Tek bir sinav yapip %70 test %30 acik uclu bir format uygulayabilir tipki gecmisteki kaymakamlik kamu denetciligi kurumu sinavlarinda oldugu gibi. Velhasil sayistay gibi saygin marka degeri olan bir devlet kurumunun sinavi bu hale dusmemeliydi. Sayistayin sucu yok suc osym de denilebiler lakin ilk aksaklikta sayistay bence tasin altina elini koymadi topu sinavi osym yapiyor gidin derdinizi ona anlatin dedi. Oysa sayistay yetkilileri taa en basinda osym ile gorusup osym nin ikinci sinav su bu yok giren birdaha girebilir tarzinda ikinci bir sinav yapacaz dediginde olmaz oyle sey komple iptal edelim sikinti olmasin daha sonra diyebilirlerdi. Sonuc olarak neresinden bakilirsa bakilsin magduriyet sozkonusu hem madden hemde manen. Bu sinava girmedim ama bir an sadece bir an su sinav icin taa mayistan beri 3 defa ankaraya memleketten git gel yaptigimi bu surecte once vmy sonra rekabet kurumunun sinavina girmekten vazgectigimi ensonunda hafta sonu yazili sinavda 2 gun ter dokup sinavimin iyi gectigini yorgun argin memlekete donup ohh be degdi ama onca yorgunluga hedefime cok ama cok az kaldi diye tam hayal kurarken telefonu elime aldigimi ve sakkkk sayistay sinavi komple iptal oldu dava sonucu ile karsilastigimi hayal ediyorumda ki bunu hayal ederken bile inanin yoruldum. Bu sinava giril 225 e kalan butun kardeslerim isyanlarinda haklilar kimse haktan hukuktan bahsetmesin. Bir adalet tesisi edelim derken daha buyuk bir adaletsizlige sebebiyet veriliyorsa orada adaletten bahsedilemez dusuncesindeyim. Tekrardan gecmis olsun...
-
@osman-paşa haksızlık olduğunu bildiği sınav için kişinin sınava girmesini suçlamak fazlasıyla saçma bir olay. Kazanamamış dava açmış kazansa zaten açmazdı belki de açardı bilemiyorum. Şahsen ben ilk 500 içindeydim. Esenboğa mağdurlarından birisiyim. 2. sınav sonrası direkt dava açmak aklımda geçti ilk sınav ve ikinci sınav arasında fark olduğunu düşünüyordum lakin ilerde belki problem yaşarım hayırlısı buymuş diyerekten dava açmadım. 226 kişinin yerinde ben de olabilirdim. Olayı kişinin kazanması veya kaybetmesine indirgemeyin. Şu bir gerçek yazılı sınava giren 225 kişi mağdur edildi. Açılacak olan sınava göre belki mağduriyetleri giderilebilinir diye düşünüyorum. Hepimiz az çok idare hukukunu biliyoruz hangi durumda dava açılır, dava sonuçlarından sonra neler yapılır anlatmama gerek yok. Sizi gayet iyi anlıyorum sinirlisiniz ancak kişiye tanınan hak üzerinden kişiyi yargılamak abesle iştigal.
-
Yahu ayın 10 unda verilmiş bir karar ösym bilmiyormu bunu bizi neden yazılı sınava sokuyorlar bu ne arkadaş !
-
Sayıştay bu süreçte baştan aşağı suçlu hiç kimse kusura bakmasın. Birincisi protokol yapılırken "Bizim sınavımız e-sınav formatında yapılacak bir sınav değil." deyip kesin olarak hiçbir şekilde ösym'nin ısrarları kabul edilmeyecekti. İkincisi @paretowilfredo hocam Sayıştay tüm sınav iptal edilsin diye çabaladı diyor lakin çabalamak yetmez. Elini masaya vuracaktı ve ilk sınav iptal olacak diyecekti, sen Sayıştaysın bu süreci ön göremiyor musun. Yazık değil mi Sayıştay hayali olan bu kadar nitelikli adamları küstürüyorsun Kuruma. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış evet Ankara'da üniversite okurken önünden geçerken iç geçirdiğim bu Kuruma kırgın, ÖSYM ve bu süreci bu hale sokan tüm sorumlulara çok kızgınım.