2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
arkadaşlar borçlanma çıkmamış şimdiye kadar zaten ilandaki konularda da yok, bir sürpriz yapmazlar dimi?
-
@paretowilfredo hocam muhasebe de soru tarzı nasıldır siz bilirsiniz öyle belirsiz ki vergi mevzuatıyla nasıl çalışılır o kısmı da anlamadım yardımcı olursanız
-
@kombassankoma geçen yıllarda harcamayla ilgili direk soru varmış gerçek görünüşte şeklinde.o sınavda ilanda olduğunu sanmıyorum onun da ama sormuşlar. genel olarak hakim olmak lazım diye düşünüyorum nolur nolmaz hocam bı göz atın zaten kpss çalışırken akılda kaldı birşeyler tekrar olsun
-
Arkadaşlar ösym aday işlemleri sistemine sayıştay yazılı kısmı gelmiş otomatik başvurumu oluşmuş anlamadım bizim herhangi bir işlem yapmamız gerekiyormu
-
@dursundursun otomatik olarak başvurdunuz hocam sınava, bir şey yapmanıza gerek yok.
-
Giriş yerleri belli mi
-
@venica yok hocam henüz değil, ösym başvurularım kısmında başvuru kayıt görüntüle çıkıyor sadece. Haftaya belli olur galiba,bakalım.
-
Arkadaşlar muhasebe de ne soruluyor bilgisi olan var mı ? Sadece yevmiye kaydı mi gelir sözel soru gelir mi ?
-
Muhasebede hesap numaralarını bilmemiz gerekmiyor değil mi?
-
@xxxkara resimag.com/p1/f890d44d8d.png 2016 muhasebe soruları
Muhasebe 2006 soruları
A şirketi B şirketinden ticari alacak şeklinde 10000 YTL alacağı var. C şirketine de 15000 YTL borç vermiş. Tahsil edemediğinden mahkemeye vermiş ve her birisi için 1000 YTL masraf yapmış. B şirketinden 1500 ytl faizi ve masrafıyla birlikte parayı tahsil ederken C şirketinden tahsili imkansız hale gelmiş. Bunlarla ilgili kayıtları vergi mevzuatı çerçevesinde yapınız? (işlemler 2-3 yıla yayılmış ve buna göre yapılması istendi.) 25 puan
50000 ytl lik malın değeri düşüyor. Vergi dairesinin görüşüne göre %60 karşılık ayrılıyor. İzleyen yıl malın bir kısmı 18000 ytl'ye satılıyor. Kalan 10000 ytl lik mal tamamen değersiz hale geliyor. Yıllara göre vergi mevzuatı çerçevesinde kayıtları yapınız? 15 puan
Kıdem tazminatı kayıtları ile ilgili bir soru. 15 puan
Şirket mart ayında demirbaş ve taşıt alıyor, db için normal, taşıt için azalan bakiyelere göre amortisman ayırıyor. İzleyen yıl araç yenileme amaçlı satılıyor. Sonraki yıl ise yeni bir araç alınıyor. Yıllara göre vergi mevzuatı çerçevesinde kayıtları yapınız? 25 puan
Bilançonun ana kalemleri verildi (dön v., dur v., kvyk, aktif top, öz kaynaklar bir kısmı ? şeklinde). Finansal kaldıraç ve finansman oranlarını bulunuz? 10+10=20 puan
sorular bu şekilde gelmiş 2016 ve 2006 yıllarında
-
Demekki muhasebede Monografi çalışmaya gerek yok. Yapılabilir düzeyde çıkıyormuş. Mali analizden yine bir 30 puanlık bir soru gelir gibi.
-
Soruları vergi mevzuatı dediğinde nasıl çözüyoruz arkadaşlar bir bilen varsa
-
muhasebe için ayrı olarak finansal kiralama işlemlerine ayrıntılı baktım, çok çıkacakmış gibi geliyor. yine alacağın temliki çıkacakmış gibi. birde anayasada ölçülülük ilkesi. (bu bir temennidir:))
-
@venica vergi usul kanununda değerleme( şüpheli alacaklar, değersiz alacaklar, gayrimenkullerin değerlenmesi ) amortisman , kkeg , binek otomobillerde kdv maliyete dahil olması gibi ...
-
arkadaşlar geçmiş senelerde sınav nerede oldu acaba nerede olabilir sınav
-
-
her sene burada mı oldu
-
Sinav yerleri aciklanmis.
-
Artık ders çalışmak çok sıkıcı resmen çalışamıyorum milli kütüphane bile çok sıkıcı
-
@a-schumpeter, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Artık ders çalışmak çok sıkıcı resmen çalışamıyorum milli kütüphane bile çok sıkıcı
Benim için de bu durum "artık ders çalışmak gerek" şeklinde. Bu kadar olur yani bu kadar mı ders çalışılamaz.