2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
@dursundursun tamamen genel esas var hocam sorularda bahsettiğiniz gibi, zaten ilanda da genel esaslardan bahsediyor, ben ayrıca idari teşkilat ve mahalli idare bakmayacağım.
-
@dursundursun, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Değerli arkadaşlar idare hukukunda geçmiş yılların sorularına bakınca idari teşkilat ile pek soruya rastlamadim dahil degil mi yoksa sormamayi mi tercih ediyorlar
Aslında dahil de genel olarak sadece Sayıştay'a özel değil kurumların klasik sınavlarının büyük çoğunluğunda mahalli idareler ve idari yapı sorulmuyor o yüzden yüzeysel bakıp çok da derine inmemek mantıklı bir yaklaşım olur.
-
@murky, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@dursundursun, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Değerli arkadaşlar idare hukukunda geçmiş yılların sorularına bakınca idari teşkilat ile pek soruya rastlamadim dahil degil mi yoksa sormamayi mi tercih ediyorlar
Aslında dahil de genel olarak sadece Sayıştay'a özel değil kurumların klasik sınavlarının büyük çoğunluğunda mahalli idareler ve idari yapı sorulmuyor o yüzden yüzeysel bakıp çok da derine inmemek mantıklı bir yaklaşım olur.
Yüzde 99 mahalli idariler ve idari teşkilattan soru gelmeyecektir ama gelirse de niye geldi denilemez kısaca.
-
Arkadaşlar maliye kaynakları olarak hangilerini yeterli görüyorsunuz açık deniz sanki
-
@venica maliye için arda hakan öğretir ve adem yılmaz ın classic maliye soru-cevap olan kitabı TVS ve vergi hukuku için de Nurettin Bilici nin kitaplarından çalıştım daha önce bence yeterli ve kaliteli kaynaklar. Mülakata kalan arkadaşlar siz hangi kaynaklara bakıyorsunuz maliye için farklı bir kaynak tavsiye eder misiniz ?
-
@mahmut-htt düzeltme: mülakat demişim yazılı sınava demek istedim
-
Iktisat için erdal ünsal, anayasa için themisin son baskısı, idare için metin kaya, medeni için turgut akinturk, maliye için eski dershaneden kalma kitap olan analizi kullandım,şimdiye kadar bunlara baktım. Borçlar icin yine turgut akinturk, para banka için yasin çoban veya analize bakmayı düşünüyorum. Maliye gerçekten sorunlu,kaynak açısından zamanda daraldı başka kaynak arayışına girmedim açıkçası. Kolay gelsin herkese.
-
Maliyeden çıkmış sorulara baktığımzda abuzer pınarın soru cevaplarındaki soruları nerdeyse birebir sormuşlar bazı yıllarda. Ancak kitap aşırı derecede yorum va soyut şekilde bahsettiğinden bir defa okumak yetmeyebilir.
-
İyi akşamlar arkadaşlar. Yazılı sınav puanlarının nasıl hesaplandığı hakkında bir bilgisi olan var mı ? Standart sapma sayesinde puanların daha yüksek gelme ihtimali var mıdır acaba ?
-
@lamarjinal Eğer 70 puanı geçen 135 kişi çıkmazsa dostum, sırasıyla adaylar 70,00 puana tamamlanır. 135 kişi böylece tamamlanır. Ancak alan bazında böyle bir ekleme söz konusu değil. Yalnızca nihai liste oluşturulurken var bu uygulama. Aritmetik ortalamada denge olması durumunda kişiler sırasıyla, İktisat, Maliye, Hukuk ve Seçimlik alanlar derslerindeki puanlarına göre sıralanır. Yani İktisatı yüksek olan öndedir. Sonra Maliye, sonra Hukuk en son olarak da Seçimlik alanlar.
-
@paretowilfredo Anladım hocam çok sağolun. Peki 70 i geçen 135 kişi rahat çıkar mı ?
-
@lamarjinal Çıkmadığı oluyor dostum. Sınava bağlı bu biraz.
-
@paretowilfredo hocam sizde maliye ve kompozisyon için kaynak tavsiye eder misiniz çıkmış sorulara göre kaynaklar çok yetersiz gibi görünüyor
-
@paretowilfredo aritmatik ortalamada denge derken hocam 135.kişi ile aynı puanı alan kişiler mülakata kalmıyor yani ders ders bakıp dediğiniz kritere uyanı 135.olarak alıyorlar doğru mu anladım
-
@paretowilfredo Çok makbule geçti hocam. Kolay gelsin.
-
@venica Dostum Kompozisyon için diğer başlıkta bir şeylerden bahsetmiştim göz atabilirsin. Maliye içinse Özellikle Maliye Politikası için Abuzer Pınar okunmalı. Direkt nokta atışı o kitaptan sorular sorular oldu zamanında. O nedenle ihmal edilmemeli bence.
-
@maxmin Tabi dostum, 135 içindeki sıralama kastım. Denge bu sıralama içinde olduğu vakit ders üstünlükleri devreye giriyor.
-
Bir arkadaşım için soruyorum, sınavla ilgili dava süreci olabilir falan dendi, sınavın ertelenme gibi bir durumu var mı halen daha? Teşekkürler.
-
Şunun sırasında 12 günümüz kaldı ve ben kaymakamlık sınavından bu yana hiç çalışmadım. Hata ettik bakalım 10 günde ne yapabileceğiz.
-
@murky çıkmış sorulara baktım da maliye&hukuk tan hiç belirleyici soru yok,iktisat&seçmeli biraz zor kompozisyonu tutturan kesin içerde