TY zayıflıyor :)
-
Eveet aktuel urunler basliginda edilen muhabbet sonrasi bu basligi acma kararını vermiş bulunuyoruz:)
Acikcasi bu basligin eksikligi bu forumda hissediliyordu. Kilo kontrolu normalde zor ama bizim gibi hep ders basinda oturan, hareketi azalmis insanlar icin cok daha zor. Hele mutsuz anlarda gelen o yemek yeme istegini hissini saymayacagim:( O yuzden burda kilo problemi yasayan kisi sayisinin oldukca fazla oldugunu dusunuyorum. Bu baslik dertlestigimiz, birbirmize yol gosterdigimiz bi baslik olsun.
Bi canan karatay degiliz ama idare edecegiz artik:))
Mutlu ve saglikli nice sporlu gunlere dostlar
@secret @buseneatanıyorum @çinkoçaydanlık -
Bana göre konu konu gidelim çok karışık şeyler çıkabilir
Mesela ekmek kullanımı , spor , kabızlık alt başlıkları ile konu konu konuşulması daha faydalı olur hem de alternatifler daha toplu sunulmuş olur tabi genel olarak da paylaşım yapılabilir -
Ben kilo kontrollerimi yaz başlamadan posta gazetesi yardımı ile sağlıyorum.
Karpuz diyeti, salatalık diyeti, simit diyeti falan.
Ama müthiş bir tarif vericem: bir litre su ile üç kaşık yeşil çayı demliyoruz. Yarım limon ve bir şişe maden suyu ekliyoruz. Ödem falan kalmıyor. -
@1umut
Keşke beni unutsaydın ...
Hiç adımı anmasaydın...
Beni bu dertlere sokmasaydın...
Sen var ya sen
Yaşarken öldürdün beni.... -
Çok kötü bir şiir oldu
Ama öylesine döküldü geldi işte:)
Can yangını -
@çinkoçaydanlık yaaaa sen: ben ️
Yemek yemegi cok seven, zayiflardan nefret eden bi insanim ama ne yapalim bunlari yapmak zorundayiz -
@çinkoçaydanlık yaa saçmalama niye üzülüyorsun ki. Yiyerek kilo verecek herkes. Hamburger de yiyecekler kebap da. Hem bunlar o kadar sağlıksız şeyler de değil
Ama kola ligt olcak bu şart -
@buseneatanıyorum, içinde söyledi: TY zayıflıyor
Ama müthiş bir tarif vericem: bir litre su ile üç kaşık yeşil çayı demliyoruz. Yarım limon ve bir şişe maden suyu ekliyoruz. Ödem falan kalmıyor.
Bu bahsedilen dukan birasi diye de geciyor. Gercekten zayiflattigini birebir test de ettim. Kesinlikle tavsiye ediyorum
-
@secret bence ilk olrak diger baslikta @LioN hocamin yazdigi “aci” muhabbeti ile baslayalim:)
Ben aci yemeyi o kadar coklastirmayi dogru bulmuyorum:( Evet metabolizmayi calistiriyor ama vucuda ciddi zarar veriyor. Bi sure sonra hemoroid problemi vs yapabiliyor. Ya da refluyu azdiriyor. Aci konusunda dikkatli olmak lazim:/
Metabolizma hizlandirmak icin en iyisi yesil cay bence -
@buseneatanıyorum
Aynen katılıyorum
Tatlıları götüreceğiz ama çayımıza şeker atmayacağız.:))) -
@1umut
Yeşil çayın içine limon sıkıp içiyorum ara sıra.Gerçekten ödeme iyi geliyor.Maden suyuyla deneyeceğim. Çok mantıklı :)) -
Merhaba arkadaşlarım
Öncelikle sıhhatli günler dilerim hepinizeSağlıklı olmak vücudumuza en büyük borcumuz. Ve vücudunuzu en iyi siz tanırsınız kendinizi hangi kiloda mutlu hissediyorsanız onun için uğraşın ️
Bunun dışında bu süreçte uğraşmış biri olarak ilk tavsiyem kafanızda bitirin olayı ben sağlıklı olmak istiyorum diyin sonrası geliyor.
Başlayıp bırakmak hem ruhunuza hem vücudunuza zarar.Öncelikle başlangıçta yapmanız gerekenler; sağlık sorunlarınız varsa her tarifi uygulamamanız ikincil olarak relaks bir kıyafet ile sabah aç karna tartılıp kilonuzu kaydedin. Başlangıç fotonuzu çekin ve zayıfladıkça motive olun
-
@1umut acı olayına kesinlikle katılıyorum senin lafının üstüne tavsiyem olamaz ️
-
- Aci kanser hucrelerinin olusumunu onler.
- Aci kabizligi onler bagirsak tembelliginin onune gecer siskinligi ve hazimsizligi engeller.
- Aci kalori yakmaniza yardimci olur.
- Aci derken icinde kimyasal olan market tursularindan vs bahsetmiyorum taze yesil biber veya sus biber yine kirmizi sili biberi olabilir. Ayrica annelerimizin yaptigi dogal tursular. Fazla abartmadan yemeklerde oyle nazli nazli bir kit alip birakmayacaksiniz ama bir biberi yiyeceksiniz degisimi goreceksiniz.
-
@çinkoçaydanlık gercekten zayiflatiyor. Mesela bu sicak yaz gunlerinde de fanta niyetine icerdim.
(Tatilde hep bozdum) mukemmel bi icat. Hatta gecen gun havuzda teyzenin birisi digerine bu dukan birasini anlatiyordu kizim cok kilo verdi diye. Rengi biraya benzedigi icin dukan birasi diye geciyor, dukan diyetini yapanlar hep boyle isimlendiriyor. Internetten o isimle bakip da faydalarina bakilabilinir:)
Ama tabi abartmamak sartiyla -
@lion
Kırmızı pul biber metabolizmayı hızlandırıyormuş. -
Gününüzü zamanlara bölün ve ara öğün yapın onu da ders çalışma saatine getirdiğinizde hem açlık sorunu ortadan kalkacak hem de açlığınız yatışacak
Sabah kahvaltısını es geçmeyin ve diğer öğünlerde porsiyon usulü uygulayın. 8 kaşık yemek gibi. Mutlaka öğünlerinizde salata ve yoğurt ile midenizi doldurun ki yemek iştahınız kesilsin
Meyveleri ikindiden sonra yemeyin. Akşam yenilen meyve hem şeker hem kalori demektir. Uyumadan en az 4 saat önce sıvı ürünler dışında midenize birşey sokmamaya çalışın .
Suyu tek hamlede değil aralıklarla için daha çok ter atarsınız.
Şekersiz türk kahvesini spor öncesi içerseniz 2 kat kalori yakarsınız
Başlangıç için bunları diyebilirim tarifleri de talebe göre paylaşırım -
@secret
Ekmek hiç kullanılmamalı bence. Sabahları yumurtanın olduğu sağlam bir kahvaltı insanı akşama kadar tok tutuyor. Zaten çok acıkan biri değilim ama yine de yumurtanın çok faydası oluyor. Ara öğünlerde yoğurt çok faydalı metebolizmayı hızlandırıyor. Sık sık yemek sağlıklı değil insülin direncini yükseltiyor.
Ve her gün mutlaka yürüyüş en az kırk dakika. -
Dukan birasını ben de denedim. Kesinlikle işe yarıyor. Lakin 2 kilo falan verdikten sonra ( ama kendimce basit spor yaptığımı da yazayım) gerçekten tadı bir süre sonra daha da kötü geldi. Açıkçası severek içenlerden değildim. Limonu çiğ yerim, çok severim. Maden suyunu da severim ayrı. Tabi yeşilcayi da arada kaynatıp içerdim ama bu 3 u bir araya gelince midem kaldırmıyor uzun süre. O yüzden Dukan birasını kesinlikle icebiliyorsaniz tavsiye ederim en azından benim gibi bir iki kilo verince bırakırsınız farklı metod arayışına girersiniz. Şu an Dukan birası dışında ve gece yatmadan önce yogurt pul biber limon kürü hariç var mıdir öneriler
-
@buseneatanıyorum yeni başlayan biri ekmeği hemen kesmemeli sabah 2 dilim öğlen bir akşam tüketmeyerek başlayıp yavaş yavaş kesmeli yoksa fazla halsizlik ve çok açlık hissi olabilir