• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@mujdeniz kamuda çalışma zorunluluğu yok.Mezun olduğunuz takdirde girebilirsiniz.
-
@legend-is-back ben sizin özelinizde bir çıkarımda bulunmadım Hocam bir kaç mecrada böyle yorumlarım görünce bu kanıya vardım lakin sizde iddialı duruyorsunuz.Sizde yazın sizinkini de çözelim.Serbest piyasa şartları altında bu en büyük doğal hakkınızdır.
-
@legend-is-back, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@kaymakam Ne alakası var ben ilk kez gireceğim sınava ve soru tarzını beğenmedim çok basmakalıp çoğu sorularda açıklamaları dahi yok sadece cevap var. Çoğu sorular sanki Türkçede paragraf soruları çözüyormuşum gibi geldi bana çok uzun sorular ve ayrıca ÖSYM soru tarzından uzak geldi bana çeldirici sorular veya öncüllü sorular neredeyse hiç yok. Ben soru hazırlasam ondan daha iyi hazırlarım belki çok detaycıyım veya çok teknik düşünüyor olabilirim. Çok basit geldi bana. Soru hazırlamak mevzuattan kes kopyala yapıştır tekniği ile yapılamayacak kadar çok teknik bir şeydir. Ben gördüğümü söylüyorum resmen kes kopyala yapıştır soruları yapmış hakeza mevzuat kitabı da öyle ben pdf 'den indirip okuyabilirdim zannettim ki diğer sınav kitapları gibi özgün bir anlatımı ve akıcı bir teknik kullanmıştır ama yanılmışım.
Sınava ilk kez gireceğiniz belli.
Sınava ilk kez girenler için kaymakamlık sınavı çok zor bir sınavdır sanılır. Halbuki sorular çok kolaydır ancak ince nüanslar vardır. O ince detayı yakalamak önemlidir. Yani sorular çok ağır değildir, ancak çok dikkat gerektirir. Yoksa kaymakamlık sınavında ağır soru en fazla 3-4 tane bulunur.
Kitap konusuna gelince;
Arkadaşlar her kitabın eksi yönleri elbette vardır. Burada themis veya ahmet nohutçunun kitapları bile en ağır şekilde eleştirildi. Kaim makam mı eleştirilmeyecek? Tabi ki eleştirilebilir ancak "piyasanın tuzağına düşmeyin / kitaptan uzak durun" gibi ifadeler kaim makam için kullanılacaksa, diğer kitaplar için hayli hayli kullanılır. Hangi kitapların piyasa tuzağı olduğunu, eleştiriye kapalı olduğunu, tüccar kafayla yazıldığını bu sınava hazırlanmış olan herkes bilir.Ben 3 kez sınavı kazanmış biri olarak piyasadaki tüm kitapların bir şekilde edinilmesi ve çözülmesi gerektiği kanısındayım. Themis, mas, status, kas, kaimmakam vb. hepsi bir şekilde elden geçirilmeli ve çözülmelidir. Bir kitabın eksiğini diğeri kapatabilir, hem farklı gözlerden çalışmış olursunuz.
Başarılar
-
@dolaylı-tümleç Çok hakılısınız hocam bu konuda katılıyorum size .
-
@aslan-reyiz emeğine sağlık kardeşim.
-
Arkadaşlar SINAV TARIHI ile ilgili güncel duyumu olan var mı?
-
@kaymakam Ne alakası var ben ilk kez gireceğim sınava ve soru tarzını beğenmedim çok basmakalıp çoğu sorularda açıklamaları dahi yok sadece cevap var. Çoğu sorular sanki Türkçede paragraf soruları çözüyormuşum gibi geldi bana çok uzun sorular ve ayrıca ÖSYM soru tarzından uzak geldi bana çeldirici sorular veya öncüllü sorular neredeyse hiç yok. Ben soru hazırlasam ondan daha iyi hazırlarım belki çok detaycıyım veya çok teknik düşünüyor olabilirim. Çok basit geldi bana. Soru hazırlamak mevzuattan kes kopyala yapıştır tekniği ile yapılamayacak kadar çok teknik bir şeydir. Ben gördüğümü söylüyorum resmen kes kopyala yapıştır soruları yapmış hakeza mevzuat kitabı da öyle ben pdf 'den indirip okuyabilirdim zannettim ki diğer sınav kitapları gibi özgün bir anlatımı ve akıcı bir teknik kullanmıştır ama yanılmışım.
Görüşlerinize saygılıyım ancak bende soru hazırlarım diyince aklıma şu geldi; İtalya'da top koşturan milli oyuncumuz Cengiz Ünder'in attığı gole bende atardım diyen taraftarı Roma kulübü bulup aynı pozisyonu canlandırmıştı ve tabii ki 3 denemede de golü atamadı....
-
Konuyla alakalı bir iki kelam da biz edelim... 3.kez sınava hazırlanıyorum. Piyasada kaymakamlıkla ilgili kaynakların neredeyse hepsini inceledim. Hatta sosyal medya gruplarında takip ettiğim bir sürü hoca ve kaynak sayfasıı var. Her yazar pek tabi kaynağına sahip çıkacak ve onu pazarlayacak. Ancak bunu yaparken de tüm hocaların sergiledikleri tutumları, davranışları da gözlemliyorum. Nasıl ki sayfasında başka kaynaktan bahsedenlere tahammülü olmayıp gruptan atanlar, engelleyenler olduğu gibi kendisine güvenip her soruya içtenlikle cevap veren, samimi yaklaşanlar da mevcut. İlla ki zihnimizden geçmiştir; @yiğityılmaz hoca piyasaya yeni yeni kitap sunuyor, tanınırlığını artırmak için aktif oluyor, ona göre pozisyon alıyor... Ancak ben öyle düşünmüyorum. Kendisine güvenen ve kitaplarının içeriğini de paylaşabilen,eleştirileri kabul edebilen bir yazar arkadaşımız. Kitaplarına gelince; Kaymakamlık sınavı mevzuat sınavı olduğuna göre direkt mevzuat sorularının ve cevaplarının olduğu bir kitabın olması kendi adıma şans diye düşünüyorum. Her kitapta olduğu gibi kitaplarında ufak tefek hatalar olduğunu duydum onlarında düzeltme notunu paylaşacağını kendisi açıkladı...
-
Saf bilgi soruluyor böyle olmaz diyenler, çıkmış soru çözmüyor herhalde, themisi kötüleyeyim biraz geçen seneki kaymakamlık çalışma kitabındaki anayasa soruları, sınavda anayasa adına pek faydalı olmamış olsa da türkçede paragraf sorularına faydası kesin olmuştur.
-
Yiğit hoca piyasanın tüccarlarından değildir.Onların kim olduğunu bu camiayı bilenler bu işin içinde olanlar biliyor.Piyasadaki çoğu hocayı tanıyorum kimse bana denemeyi forumda paylaş arkadaşlar faydalansın demiyor.Hocanın emeğine saygı duymak lazım kendisi ilçe seçim müdürlüğü ve kaymakamlık sınavında kitaplarıyla kendini ispatlamıştır.Evet salt kanun belki ama sınavın içeriğine bakınız mevzuatsız kazanılmayacağını iyi biliyoruz ve komisyon kanun dışına çıkmıyor.Hoca da bunu mevzuat kitabını hazırlarken göz önünde tutmuş ve tecrübesiyle önemli olan kanunları soru şeklinde bize sunmuş.Ufak tefek hata olunca kendisi bizzat düzeltiyor bazıları gibi kapağa güncel yazıp 90 liraya kitap satan biri değil.Plus ultra ,themis,mas vs bu tarz kitaplarda çözülebilir ne kadar soru görürsek o kadar iyi .
-
@kemoenes "Ben de soru hazırlarım" dediysem o işin latifesiydi Benim şahsen öyle bir arzum yok öyle bir yetide değilim henüz. Benim ilk kullandığım kitap yiğit yılmaz hocanınki olunca biraz sert eleştirmişim gibi oldu ama muhakkak ki diğer yayınların kitaplarında da çok hata vardır bilakis ahmet nohutcu hocanın kitaplarıyla ilgili sıkıntılar olduğunu duydum arkadaşlarım sakın alma dedi çok fazla hata varmış hakeza themis de çok zor ve ayrıntı dediler ben de diğer kitaplara yöneldim aklıma yatan hangisi olursa alacağım. Herkese başarılar. Bi şey dikkatimi çekti memurlar.net formundan daha hareketliymiş burasi.
-
@kemoenes "Ben de soru hazırlarım" dediysem o işin latifesiydi Benim şahsen öyle bir arzum yok öyle bir yetide değilim henüz. Benim ilk kullandığım kitap yiğit yılmaz hocanınki olunca biraz sert eleştirmişim gibi oldu ama muhakkak ki diğer yayınların kitaplarında da çok hata vardır bilakis ahmet nohutcu hocanın kitaplarıyla ilgili sıkıntılar olduğunu duydum arkadaşlarım sakın alma dedi çok fazla hata varmış hakeza themis de çok zor ve ayrıntı dediler ben de diğer kitaplara yöneldim aklıma yatan hangisi olursa alacağım. Herkese başarılar. Bi şey dikkatimi çekti memurlar.net formundan daha hareketliymiş burasi.
Evet daha hareketli ve güncel.. Hatta yazarların çoğu ya kendisi ya da tanıdıkları vasıtasıyla burada Kitap tavsiyesi, kurs tavsiyesi özellikle vermemeye çalışıyorum çünkü hem haddime değil hem de sıkıntılı bir durum. Ama @Aslan-Reyiz hocamın dediği gibi deneme olsun başka materyal olsun rahatlıkla paylaşabiliyor kendisi. Tabii ki kitabının da reklamını yapması doğal.Ben yiğit hocanın hak etmediğini düşündüğüm için yazdım. Yoksa görüşlerinize saygı duyuyorum.
-
@kemoenes Eyvallah hocam. Sınav tarihinin ertelenmesi kesin mi bilginiz var mı?
-
@kemoenes Eyvallah hocam. Sınav tarihinin ertelenmesi kesin mi bilginiz var mı?
Yok hocam, bu forumda sözlerine itibar ettiğimiz değerli dostlarımız Eylül ayı haricinde bir ihtimalden bahsetmedi.
-
@kemoenes @yiğityılmaz duzeltme notunuza ulaşamadım. Sosyal medya kullanmıyorum rica etsem buradan paylaşabilirmisiniz ?
-
@kemoenes Eyvallah hocam Eylül'e kadar iyi bir zaman var inşallah başarılı oluruz.
-
-
Arkadaslar bu status kitabi hakkinda bilgi verir misiniz
-
@marjinalmaliyt57, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@kemoenes @yiğityılmaz duzeltme notunuza ulaşamadım. Sosyal medya kullanmıyorum rica etsem buradan paylaşabilirmisiniz ?
henüz paylaşmadı diye biliyorum. Kendisi forumu takip ediyor burada da paylaşır umarım.
-
@aslan-reyiz Ustad dediklerinde sonuna kadar haklıdır:)