• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
Bayram sonu ilan sürecine gireceğiz. Hızlanma vakti geldi.
-
Arkadaşlar merhaba Trabzon'dan yazıyorum 12 yıldır özel sektörde çalışıyorum geçen sene sınava ilk defa girdim ama yeterli çalışamadığım için kazanamadım.ama bu sene 2019 sınavının Eylül'de olacağını tahmin ederek 140 günlük bir kampa girdim günde an az 6 en fazla 9 saat olarak düzenli bir şekilde ders çalışıyorum ve bu şekilde devam edersem başarılı olacağıma inanıyorum.Tüm kaynaklar elimde mevcut ve Ağustos ayına kadar kaynaklarımı en az 2 kez bitirip Ağustos ayında 3.kez genel tekrar yapacağım ve Allah nasip ederse sınava o şekilde gireceğim.isterse tüm bölümler sınava girsin nasibinde olan sınavı kazanacak .Bu kutlu yolda herkese başarılar diliyorum Allah yar ve yardımcımız olsun Allah'a emanet olun.Kalın sağlıcakla.
-
Arkadaşlar kaynak konusunda yardımcı olabilir misiniz. Nerelerden çalışmalıyım sizce?
-
@frekoza06 en büyük kaynak mevzuat.gov.tr hocam. Anayasa ve mahalli idareleri kanun, İdari yapıyı da siteden cb kararnamelerini okuyarak halledebilirsin. İdare hukuku için herhangi bir kaynak yeterlidir. İktisat zayıfsa yüksel bilgilinin mikro-makro konu anlatımlı kitabını öneririm anlatım sade ve anlaşılır. İnkılap tarihi tarihin pusulası, türkiye ekonomisi yasin çoban piyasanın bu derslerdeki en iyi kaynakları. İnsan haklarına bir şey diyemeyeceğim zira son sınavda felaketti ben de öneri bekliyorum bu derste
-
KAS’ın 2019 basımi var mi ? Ben internette arama yaptım eski 2018 çıkıyor. Bilgisi olan alan yazabilir mi ?
-
@ceterisparibusss kaç sayılı cb kararnameleri acaba hocam?
-
Kolay gelsin herkese. İlan ne zaman gelir acaba bayramdan sonra güzel haberi alır mıyız? Geçen sene ne zaman gelmişti?
-
arkadaşlar merhaba, yukarılarda bir arkadaş kendinden çok emin ve net bir bilgiye sahip bir dille aöf mezunlarının kaymakam olamayacağını belirtmiş. ben aöf iktisat mezunuyum. çok zor şartlarda masraf yapıp kaynak edindim sınava çalışmak için ve uzaktan eğitim kursuna da katılmayı planlıyorum. kanunen böyle bir engel olmadığını biliyorum sınava da mülakata da girebiliyoruz. Ama sırf aöf mezunu olduğumuz için direk elendiğimiz doğru mudur? Zaman ayırıp cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.
-
@impisnot sen çalışmana devam et arkadaşım. kanunen yasaklanmadıkça kimse kesin diyemez.
-
@tyr61 daha cıkmadı hocam pusudayız
-
@marjinalmaliyt57 ben 2018 basımını yeni aldım. Hata mı ettim?
-
@frekoza06 1-3-5-6-8 nolu cb kararnameleri çok iyi okunmalı. Kalanlara da göz gezdirmek lazım.
-
KAYMAKAMLIK KAMPI SERİSİ 2018 BASIMINI ALDIM 1 DEFA GECTIM ÜZERİNDEN - 2. TEKRARA BAŞLADIM AMA ANAYASA VE MAHALLİ İDARELER İÇİN 2019 BASKINI ALDIM -
- TEKRARDAN SONRA SÜREKLİ SORU CÖZMEK İSTİYORUM - ÖNERECEĞİNİZ SORU BANKALARI NELERDİR ?
YA DA BAŞKA KONU ANLATIM KİTAP TAVSİYESİ İLE DESTEKLEMEM İCAP EDER Mİ ?
TEŞEKKÜRLER
BAŞARILAR HERKESE.. -
@impisnot Merhaba, bu konuda olumlu bir örnekle karşılaşmadım, öte yandan AÖF mezunu olup son sınava giren, mülakata da kalan, nispeten referansı da olmasına rağmen elenen bir tanıdığım var. İsterseniz bilgi edinmeden AÖF mezunu kaymakam olup olmadığını sorun, daha net bilgiye ulaşırsınız. Son olarak, referansınız min. bakan düzeyinde olacaksa böyle şeyleri düşünmenize gerek yok.
-
@impisnot Bakanlık teşkilatta AÖF'lü, Örgün eğitimli ayrımı istemediği için teamülde sınava girebiliyorlar ancak mülata gelince eleniyorlar, kanunda böyle bir şey yok ancak bakanlık teamül gereği eliyor. AÖF'lü kaymakam yok.
-
Arkadaşlar themis 2018 eylül baskılı idare hukuku kitabı var elimde, yeni baskısını beklemeli miyim yoksa burdan çalışabilir myim
-
@sim hata degil de kanunla eş giderseniz iyi olabilir sadece mahalli idarelerde onun haricinde guncelligini sanırım koruyor cok spesifik bir değişiklik yok sanırım. Mahalli idarelerde ozellikle ekim 2018 degisiklikleri var bir cok yere cevre ve sehircilik bakanlığı eklenmiş. Bende de var eski basımı ama acıkcası inceleyemedim degisiklikler hakkinda cok soru var mi bilmiyorum. Mahalli idareler haric cozulebilir yenisi cıkana kadar. Aslında benim beklentim en son baskısı biraz aceleyle cıkarılmıştı sınava 1 ay kala filan yeni baskısında daha duzenli olabilecegini umut ederek bekliyorum
-
Arkadaşlar hayırlı ramazanlar.MAS 2 ciltlik kitabı alan var mı kitabın üstünde çözümlü soru bankası yazıyor içeriği okuyunca konu anlatımlı yazmakta yardımcı olursanız mutlu olurum şimdiden teşekürler.
-
arkadaşlar iyi akşamlar. ahmet nohutçunun kanunnamesi var benim elimde 2018 ağustos baskı. sizce yeterli mi? yeni baskıya gerek var mı?
-
@marjinalmaliyt57 teşekkür ederim. Ben de sınava yaklaşırken onu da çözeyim diye panik olmamak için bekleyemedim. Konsensus ekim 2018 baskısı var. Olmadı mahalli idareleri oradan da halledebilirim