• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@can-mavi hocam 1 nolu CBK madde 274/A da iibf ibaresi geçmiyor bölümler teker teker sayılmış sayılan bölümler ya da bu bölümlerin müfredatındaki derslerin %80i ne sahip olan diğer bölümler diyor. Çeko ekonometri sayılmamış o yüzden bir kafa karışıklığı var maalesef.
-
@sgkemekcisi kardeşim md 274/A da diploma denkliği yabancı üniversiteler için isteniyor , senin durumunda olanlar için transkript yeterli olacaktır , için rahat olsun , bence kafanı buna takma çalışmana bak
-
@dukeofcambridge gerekmez
-
@can-mavi sağolasın kardeşim
-
İnşaat mühendisiyim, yüksek lisansım Kamu Yönetimi üzerine. Ikıncı üniversitem sosyoloji ve 3. Sınıftayım. Sayısal yerine eşit ağırlık okumam gerektiğine geç karar verdim. Kamuda çalıştım hep mevzuatların geneline hakimim. IIBFli arkadaşlar öyle bir yazmış ki sanki tüm haksızlık diğer bölümlerin başının altından çıkmış. Teknik kurumlarda müfettişlik yapan birçok IIBFli müfettiş var. Idari yargı hakimliği sınavında %20 kıtasına takılıp elenen pek çok IIBFli var ama aynı zamanda hukukçu kadar hukuk eğitimi almayan ancak bir hukukçu kadar kendini geliştirip hakim olan arkadaşlarda var. Madem herkes kendinden bu kadar emin pdrciyi, tarihçiyi veya bir mühendisi rakip olarak görmüyorsanız neden bu yaygara? Zaten bu arkadaşlardan 2 3 sıfır öndesiniz siz. Biraz insanlara saygınız olsun. Bazı arkadaşların söyledikleri gerçekten çok ağır ve ayıp. Şu ülkede herşey normal sanki bir tek kaymakamlığa girecek "diğer" meslekler öcü. Yapmayın Allah aşkına. Ben sınava falan girmeyeceğim ama giren meslektaşlarıma başarılar diliyorum. Kulak asmayın , çalışanın hakkını Allah'ın er geç teslim edeceğine inanıyorum. Allah emeklerinizi zayi etmesin.
-
@engineeer SAYGI DİYE diye elimizdeki kadroları nıye alakasız bölümlere kaptıralım.
boş yapma git inşaat yap sen -
@engineeer bize mühendis olma izni ve yetkisi verilmiyor ama maşallah size kaymakamlık müfettişlik uzmanlık vs ne ararsan iibflilere ait kadrolar gani gani dağıtılıyor
sizi rakip olarak da görmüyoruz bu sınavlara girmenize saygı da duymuyoruz! -
@merasim34 kaptırma kardeşim kim sana kaptır diyor. Uslunun yalnış. Bu adamları sen eğitimini alıp geçmiyorsan sorun o adamlarda değil sende. Hep bana mantığıyla is yapılmaz. Hangi kaymakamin teknik anlamda yeterli? Adamlar pdr bilen adam alacak ne güzel işte toplum psikolojisinden anlayan adam istiyorlar. Madem.bu kadar elindeki kadroyu önemsiyorsun o zaman yazık ki idari hakimliği hukuktan almaya çalışıyorsun. Tekrar ediyorum bir mühendis seni sınavda saf dışı bırakabiliyorsa eğer sorun sende. Boşa okumuşsun aynen devam et.
-
@rootofallevil, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@engineeer bize mühendis olma izni ve yetkisi verilmiyor ama maşallah size kaymakamlık müfettişlik uzmanlık vs ne ararsan iibflilere ait kadrolar gani gani dağıtılıyor
sizi rakip olarak da görmüyoruz bu sınavlara girmenize saygı da duymuyoruz!Sen görmeyeye devam et gören görüyor eline yetki geçerse değiştirirsin.
-
@engineeer şu idari yargı hakimliği sınavı olayını halledelim önce kardeş. Bak şimdi, bi adam iibf/ sbfli ise idar yargı hakimi olabiliyor ya nedenini söyleyeyim, mevzuatlara hakimim diyorsun ama iibf’de hangi dersler veriliyor gözünden kaçmış.
Bir insan iibf/sbf okuyorsa özellikle kamu yönetimi okuyorsa, ki ben uluslararası ilişkiler mezunuyum. Transkript de yollayalım isteyene burdan bütün sbfliler/iibfliler olarak.
Bu bölümlerde okuyanların aldığı dersleri yazayım :
Anayasa Hukuku
Türkiye’nin Anayasal Düzeni
Ceza hukuku
Ceza muhakemesi
İdare hukuku (bazı yerlerde 2 dönem)
İdari yargı (bazı yerlerde 2 dönem)
Borçlar genel hukuku
Eşya Miras hukuku
Medeni hukukÇeko/İşletme/iktisat gibi bölümlerde de ek olarak :
Vergi hukuku (bazı yerlerde 2 dönem)
Ticaret Hukuku
İş hukuku
Sosyal Güvenlik hukukuDaha aklıma gelmeyen AB Hukuku, Uluslararası Hukuk gibi birsürü hukuk dersi alıyoruz.
Mikroiktisat, Maliye Politikası, Uluslararası İktisat, Türkiye Ekonomisi, Kamu Maliyesi gibi bu sınavlarda çıkan soruların neredeyse %100 ünün eğitimini almış insanlar olarak şu idari yegı hakimliğinin konusunu bi daha açmayın lütfen.
İdari Yargı Hakiminin ne iş yaptığını biliyor bütün bu sınava hazırlanmış olanlar, kimse insan aklıyla mantığıyla hareket etmesin.Bireysel olarak sana yazdığım bir cevap olarak algılama genel algı bu yönde olduğu için senin mesajının altına yazdım.
Kaymakamlık sınavı için bence okul yıllarında bu dersleri almamış insanların girmemesi gerekir. Herkes girse de olur sınava. Zaten yüksekokul gibi fakültelerden mezun olan adamlar da girebiliyor. Sınav çok zor bi sınav değil.Her hazırlanan kazanabilir, kimseyi küçümsemiyoruz. Bir mühendis de 8-10 ay çalışıp sınavı kazanabilir. Mesele bu değil. Bu alanda olan şeyleri bilmemesi mesele.
Bu ülkede herkes her şey olabilsin diye cumhuriyet kuruldu ama bu herkes her şeyi olabilsin lafı yanlış anlaşılmış
Hayırlı Ramazanlar cümleten.
-
@cevatcobanli444 iş ki senin gibi cevap verilsin. Ben burada arkadaşların hor görmesine sadece şaşırdım sorun bir mühendisin olup olmaması değil. Yorumların en az 10unda bariz şekilde meslektaşlarıma laf söylenmiş. Hiç hoş değil sadece madem şans tanındı adil şekilde herkesin yarışacağı, adayların birbirine saygı duyacağı ortam olsun demeye çalıştım. Direk linc basladi yok soyke yok boyle ama burada IIBF kalitesizleşti diyorsanız eskisi kadar değer görmediğini elinizde bulunan mevcut kadroların gittiğini ve itibarsizlastigini dusunuyorsaniz bunun cevabı mühendiste değil. Evvel emirde aöfden mesleğinizi ayağa düşüren bölümleri kaldırtmanız lazım. Ben sadece üslubu yakıştıramadım. Sinirli olabilirsiniz duruma ama emin olum bunun sebebi hiçbir mühendis yada psikolog yada bir tarihçi değil. Arkadaşların mühendisler hakkında yazdıkları hoş değildi. Ben fikir beyan ettim hoş idari bilimler diye okuyup bu kadar farklı fikirlere kapalı arkadaşlar nasıl idareci olacak orasida ayrı. Velhasıl hakkınızda hayırlısı hepinizin. Sınava katılacak meslektaşlarıma tekrar başarılar diliyorum. Kazanan olursa şayet mühendislik etiği ve bakış acısıyla mesleklerini layığıyla yapacaklarına inanıyorum. Allah herkesin gönlüne göre versin.
-
Kardeşim yanlış anlama da sınava girmiycesen grupta ne işin var
-
Sorun şu ki İİBF'de zaten alımlar kısıtlı, KPSS sınavına girip bir puan alsanız bile yıl içerisinde sınırlı sayıda alım yapılıyor. 500.000'i aşkın İİBF'li işsiz iş arıyor bu tarz sınav kovalıyor belki kazanırım umuduyla, ancak zaten alımlar bu kadar kısıtlıyken mühendislik, psikoloji, PDR gibi bölümlere de yer verilmesi insanın canını sıkıyor. O zaman biz de hazırlanalım, okullara rehber öğretmen olarak atanalım var mı böyle bir şey? Çok saçma sistem var.
-
@fthdyngc hocam konuyu görünce yorumlara baktım ve arkadaşların yazdıklarına cevap verdim sadece.
-
Ne fakülteymiş be arkadaş! Kendi mezunlarından başka herkesin umut kapısı olmuş(!) hemşiresi de gelsin besyocusu da psikoloğu da herkes gelsin. Tabi ya ben de kaymakamım sen de kaymakamsın hemşire hanım da kaymakam.. Hepimiz kaymakamız
-
Bu Ülkenin en çok mezun verip en az alım yapılan fakültesidir iibf. Sınava mühendis girmiş tarihçi girmiş pdr ci girmiş mevzu bu değil ki kazanma ihtimalleri zaten yok ama iibf/sbf açısından sinir bozucu bir durum. Herkes kendi işini yapsın ki liyakat oluşsun!
-
@engineeer vay arkadaş çekici , keseri alan gelmiş...
-
p37 vardı liseliler bilmez..
-
@engineeer, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
lığa girecek "diğer" meslekler öcü. Yapmayın Allah aşkına. Ben sınava falan girmeyeceğim ama giren meslektaşlarıma başarılar diliyorum. Kulak asmayın , çalışanın hakkını Allah'ın er geç teslim edeceğine inanıyorum. Allah emeklerinizi zayi etmesin.
Benim de 95 civarı p3üm 70 üzeri yds puanım var. Ben de sbf mezunu olduğum halde mühendislik kadrolarından tercih yapayım o zaman değil mi? Sonuçta herşey sınav ya, ben de çoğunuzu sınavda geçmişim ne de olsa. Herhangi bir iibf-sbf fakültesi mezunundan ''biz niye mühendislik-eğitim-sağlık bilimleri vs. mezunlarının sınavlarına giremiyoruz, sınavda da onları geçeriz halbuki'' cümlesini duyamazsın. Ama diğer bütün bölüm mezunlarının içinde kısmen de olsa kaymakamlık, sayıştay denetçiliği için böyle cümleleri sıklıkla duyarsın. Üç beş mevzuat okuyan kendini hukuk mezunu, birkaç ekonomi dersi öğrenen kendini iibf mezunu sayar çünkü bu ülkede. Aslında ne olsun biliyor musunuz, komple bölümler kalksın, herkes ilkokuldaki gibi bölüm seçmeden üniversitelere girsin. Okul bitince de tek bi sınav yapılsın, doktor da mühendis de hakim de hizmetli de o sınavdaki puan sırasına göre atansın, kesin çözüm.
-
vira bismillah diyerek 108. döneme başlıyoruz kaldığımız yerden..