• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@kykm doğrudur.Sayın bakan son 3 sınavın birincisini direk aldı.Bakanın inisiyatifinde olan bir durum.Önceki bakanın almadığı olmuştu.
-
Mülakatta elenmekten yorulduğum Kaymakamlık sınavına bidaha girmem diyordum ama sırf bu pdr, tarihçiler yüzünden tekrar girecem
-
@kafdağınınarkası sizin kaynak öneriniz var mı peki hangi kaynaklardan çalıştınız? umarım mulakatı da geçersiniz.
-
@ansızınbirilan uzun zamandır yazmıyordum sizin için yazayım. Maalesef AÖF mezunları yazılıyı geçse dahi mülakat aşamasını geçemiyor. Çok çok yakından bildiğim için söylüyorum. Son yapılan mülakata girdiğimiz arkadaşlar ne demek istediğimi anladı.
-
Reyiz ağustos geliyor PDF hediyelerin varmı bu senede ona göre yazıcıya kartuş alacağım
@Aslan-Reyiz -
Dostlar merhaba. Daha önce de piyasaya yeni çıkmış kitaplarla ilgili yazmıştım, şu hususu eklemeyi unutmuşum. Soruları mevzuata göre bölümlendirmiş olan kitaplarda ''yeni basım'' olmasına rağmen güncelliğini yitirmiş bilgiler bulunabiliyor. Misal Siyasi Partiler Kanunu başlığı altında sorulan ''parti kapatılması için gerekli oy çokluğu'' sorusunun cevabı 3/5 olarak gösterilmiş, kanunu açıp baksanız cevap doğru, ama Anayasa'ya bakarsanız cevap yanlış, sorular normlar hiyerarşisinden bağımsız yazılmış diyebilirim. Gönül isterdi ki bu kitaplarda bu gibi soruların açıklama bölümlerine güncel mevzuata göre doğru olan cevap da eklensin ki kafa karışıklığı olmasın, ama keçiye Abdurrahman Çelebi dediğimiz piyasada bu imkansız. Bu sebeple, eğer temeliniz yoksa ilk etapta konuları genel hatlarıyla anlatan kitaplara yönelmeniz daha faydalı olacaktır.
-
@mülki THEMİS Kaymakamlik calisma kitabi icin ne diyorsunuz ?
-
@oflu61 Merhaba, öncelikle aramıza yeniden hoş geldiniz. Eski basımları özelinde konuşursak tüm dersleri içerdiği ve nitelikli bir kaynak olduğu için KAS'la birlikte en iyi kitaplardan biri bence, bu iki kitapta yukarıda bahsettiğim şekilde hatalar yok. Themis'in Nisan basımını henüz incelemedim, siparişi yeni verdim. Eğer isterseniz kitap geldiğinde inceleyip yazabilirim.
-
@oflu61, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@mülki THEMİS Kaymakamlik calisma kitabi icin ne diyorsunuz ?
Elimde Themis'in eski basımı var, Anayasa soruları sırf sorulmak için sorulmuş gibi aşırı zorlamışlar, 2018 kaymakamlık sınav sorularıyla alakası bile yok. Uzun uzun sorular sorulmuş ama sınavda net bilgi soruları vardı.
-
@brunomars peki kitabın soru ve çözüm tarzı nasıldı .
soruyu sorup ardından hemen cozumune mı gecıyordu .
Yoksa misal bi 200 tane anayasa sorusu sorup sonra çözümlerine mi geçiyordu ? -
@oflu61, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@brunomars peki kitabın soru ve çözüm tarzı nasıldı .
soruyu sorup ardından hemen cozumune mı gecıyordu .
Yoksa misal bi 200 tane anayasa sorusu sorup sonra çözümlerine mi geçiyordu ?soruların altında hemen çözümü var.
-
@1baksan hocam cok cok tesekkur ederim, sagolun, basarilar dilerim.
-
@saliha-s Bunu yazmak yerine PDR mezunlarının mesleğe ne gibi katkılar sunabileceklerini, aldıkları eğitimin mesleğin icrasıyla bağlantısını anlatabilirdiniz. Belki biz de aydınlanmış olurduk, fikrimiz değişirdi.
-
Arkadaşlar mevzuat.gov.tr’de hala mülga kanunlar yazıyor bir çok şey düzeltilmemiş siz nereden takip ediyorsunuz mevzuatı?
-
@dilara94 hangi kanundan bahsediyorsunuz? Sıkıntı yok mevzuat.gov.trde ama.
-
@ceterisparibusss Her şey tam anlamıyla revize edilmiş mi? En son hatalar vardı resmi gazetede yayımlanmasına rağmen bazı kanunlar son A.Y. değişikliğinden önceki haliyle yazıyordu
-
@dilara94 Anayasa, İl özel idaresi, Belediye ve Büyükşehirde herhangi bir sorun yok. Hatırladığım kadarıyla diğerlerinde de sorun yoktu.
-
@iibf konsensus önemli nohutçunun idare ve anayasası iyidir themıs ın sorularını da çözmek gerekir türkiye ekonomisinde yasin çoban iktisatta zeynel dinler tarih pusula türkçe herhangi bir kpss kitabı
-
@kafdağınınarkası kas da çözülmeli
-
Geçen senenin sorularına nasıl ulaşabilirim arkadaşlar? Başlığa baktım ama varsa farkedemedim veya göremedim o kadar sayfa içinde