• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@walras12 “...sen kazanamayacaksın bu kadroları kardeşim.” demek olmaz öyle. Planlı, programlı çalışırım sınav konularını, hangi bölümün girdiğine bakmam, sınava girer tekrar kazanırım. “Tus'a girme hakkı sana verildiğinde gece gündüz ders çalışır vallahi çoğu doktor hekimi eleriz” cümlesini kurabiliyorsan eğer kaymakamlığa da aynı şekilde çalışır kazanırsın.
-
-
yazmayayım dedim ama duramadım pdr değil ziraat mühendisi bile girse değişen birşey olmaz pdrciler bir hevesle hazırlanır ama unutmayın erdal ünsan , zeynel dinler gibi kitaplar öyle eğitim kitaplarına benzemez girmelerine ben sevindim açıkcası para kazanır devletimiz
Ben Ankara siyasal mezunuyum biz 6 yıldır bu iş için odaklanmışız cesareti ve parası olan pdrcileri beklerim sınava bir rakip olarak
-
@aslan-reyiz türkiye ekonomisini de paylaşabilirsen çok makbule geçer kardeşim.
-
@Nostromo tc eko mevcut değil hocam
-
Selamlar dostlar, fazla uzatmadan pdr ve diğer bölümlerin kaymakamlık sınavına girebilmesi konusunda fikrimi belirtmek istiyorum. Aslında yazmak istemiyordum ama birkaç gündür hem sosyal medyada hem burada yapılan yorumlar dolayısıyla biraz endişelerim var, bunları en sade biçimde dile getirmeye çalışacağım, tartışmaya mahal vermemek en büyük dileğim.
Sizleri anlıyorum diğer bölümleri kendinize rakip olarak görmüyorsunuz, haklısınız. Bizler eğitimimizi bunun üzerine aldık, elbette sınavda onların önüne geçmeliyiz bu zaten olması gereken ancak şunu unutmamalıyız mesele sınavı kimlerin kazanabileceğinden ziyade liyakattir (ki kurslar aracılığıyla gerekli düzeyde emek verenler test sınavda başarabilir). İİBF/SBF mezunları kadar idare, iktisat, yerel yönetim, hukuk, siyaset ve diğer sosyal bilimler konusunda eğitim almayanların mülki idare amiri olması konusuna yaklaşımımız belirleyicidir. Bugün önemsiz gibi görünen düzenlemeler 5-10 yıl sonra kilit konumda bir hal alabilir. Tarihimiz böyle olaylarla doludur. Sizlerin de daha hassas yaklaşacağını umut ediyorum.
Allah, çalışmalarınızda yardımcınız olsun, kolaylıklar dilerim.
-
Arkadaşlar selam, daha önce kitap tavsiyesi soran arkadaşlar olmuştu; Plus Ultra, Kaim-Makam, M.A.S. ve son basım K.A.S. ı bitirdim. Öncelikle saydığım ilk üç kitapta sorular kanunlara göre sınıflandırılmış, misal Belediye Kanunu başlığı altında sadece bu kanunla ilgili sorular sorulmuş. Üç kitapta da 30'dan fazla mevzuatla ilgili soru var, ayrıca Kaim-makam ve Plus Ultra'nın 1. ciltlerinde kanun özetleri var. Kitapların üçü de birbirine benzer, soru çözümleri kısa tutulmuş, baskı hataları yok denecek kadar az ve cevabı etkilemiyor. Plus ultradaki soruların bazıları bana zorlama geldi, M.A.S'da da bazı kanunlara yeterince değinilmediğini düşünüyorum, eğer bu üç kitaptan biri alınacaksa Kaim-makam'ı öneriyorum bu sebeple, mevzuatla ilgili sorular için bence bu kitap yeterli. Ama soru tarzları farklı olduğu için dileyen arkadaşlar üçünü de çözebilir. K.A.S. ise bence hala en iyi kaynaklardan biri, sorular alanlara göre ayrılmış, çözümler ise ayrıntılı. Özellikle bu sınava ilk kez hazırlanacak arkadaşlar önce kaymakamlık kampı ve K.A.S.'ı bitirmeli bence, mevzuatta boğulmamak ve genel olarak konulara hakim olmak adına.
-
@keynesin-faizi kusura bakmayın ama bu yorumunuzda iyi niyet görmüyorum. Evet okuduğunuz bölüm itibariyle konuları ve soruları kavramakta daha avantajlı olabilirsiniz. Ama iibf haricinde diğer bölümleri okuyan arkadaşlara haksızlık yapmış oluyor , Psikolojik olarak yıpratmaya çalışıyorsunuz. Sadece siz değil sizin gibi düşünüp “boşuna çalışmayın sizi rakip olarak bile görmüyorum hıh” diye söylenip tepeden bakan insanlar dolu. Bu sınavı düzenleyenler sizinle aynı fikirde olsalardı sadece belirli bölümlerin sınava girmelerine olanak sağlarlardı. Burada önemli olan kaymakamlık görevi ve yetkilerini kimlerin yapabileceğini belirlemek. Sınavı geçtikten sonra bir de mülakat süreci var. Bu mesleği icra edebilecek Kişiler seçilecek. O yüzden sınava hangi bölümlerin girebileceğine takılmayıp kendinize odaklanırsanız daha başarılı olabilirsiniz:)
-
@saliha-s iyi niyet görmüyormuş özür dilerim vmy yada guy'da olabilseniz keşke bakın ne kadar iyi niyetliyim.
-
@saliha-s haksızlık? Psikolojik olarak yıpratma? Komik olmayın lütfen. Ben iibf de 4 sene boyunca eğitim aldım. Diğer bölümler kaymakamlık sınavına girmek istiyorlarsa tekrardan üniversite okusunlar. Ortada salt bir gerçek var. Pdr okumuş ve hayatı boyunca ekonomi kitabı eline almamış birini rakip olarak görmeyi bırak ciddiye bile almam. Çünkü Pdr alanında kendini ispat edemeyip boşta kaldığı için bu sınava girecek. Eğitimini aldığı alanda meslek icra edemeyen biri hiç bilmediği bir alanda mı başarılı olacak? 4 ayda bir şekilde kanunları ezberledi. Peki uygulamaya gelince ne yapıcak?
-
Kusura bakmayın ama iibf dışında mezun olup bize haksızlık yapıyorsunuz yok şöyle yok böyle diyen arkadaşların yorumlarına gülüyorum. Olayın farkında değilsiniz heralde ? Pdr sosyoloji halkla ilişkiler mezunlarına bu sınava girme hakkı verildi. Şaka gibi gerçekten. O zaman iibf mezunlarına da öğretmenlik hakkı verilsin ben de pdr derslerine çalışayım beni de sınav yapsın devletimiz ben de pdr öğretmeni olayım. Aynısı size yapılsa canınız sıkılmaz mı üzülmez misiniz ? Lütfen olaya bu açıdan bakın ve insanların tepkilerini anlayın. Amacım kalp kırmak değil. Rakip olarak görmüyorum da diyemem tam olarak. Çünkü kısmen iktisat hariç sözel ve ezbere dayanan bir sınav bu. Gerçekten dert edinip çalışan biri bu sınavı kazanabilir. Sonuç olarak düşüncem İİBF mezunlarına haksızlık yapılmıştır. Önümüzdeki sınava yeni eklenen alanlardan girecek olanların çok iyi bir sıralama yapacağını düşünmüyorum. Az bir süre kaldı ve temelleri yok. Ama bir sonraki sınavda rakip olarak göreceğimizi düşünüyorum.
-
@keynesin-faizi Kardeşim bu gidişle kesinlikle olacağını düşünüyorum... Ne yazık ki !
-
@saliha-s Bak kardeşim ben bu ülkede herkesin KENDİ İŞİNİ yaparak daha üst verim alabileceğini düşünüyorum ki olayın ussal tarafı da bu şekilde.Asıl mesele de şu şimdi kalkıp ta benim emek vererek ve bilerek tercih ettiğim bölümümü fakültemi kimse vay siz kimsiniz diyemez,vay efendim görmezden gelemez ! Rezilliğin dik alası bu ülkede yapılıyor.Aynı husus İdari Yargı da da var,aynı mantıkla Bakanlığın belirleyeceği bölümler eklenecekmiş.Ne yapacaksınız Mühendisi hakim mi edeceksiniz !Ben tekrar nacizane söylüyorum eğer böyle rezillikler yapılmaya devam edilecekse şu meslekleri istisnai hüviyete tabi etsinler onlar da rahatlasın bizde rahatlayalım..Bu yapılanlar insanların morallerini bozmaktan,bütün konsantrasyonunu alt üst etmekten başka hiçbir şeye de yaramıyor !
-
Kaymakamlık ile pdr ne alaka valla gece gece 3 arkadaş düşünüyoruz.
Hayatında hiç arz talep dengesini kurmayan , mahalli idareyi görmeyen adam ne alaka ?
Lisede biyoloji dersi vardı acaba bizede ilerde tus'a girme hakkı verirlermi aklımda deli sorular var -
Bu forum iibf-sbf mezunları için açılmadı mı niye diğer fakülte mezunlarından buraya gelenler oluyor? Kaymakamlık sınavında hukukçuları bile rakip görmüyoruz kendimize pdr cilere ne oluyor ya ay ay ay haksızlık ediyormuşuz yerim sizi yaa :)))
-
Psikoloji bölümüyle pdr bölümlerinin temel altyapısı hemen hemen aynıdır ancak psikolog unvanına sahip olabilmek icin psikoloji mezunu olmak gerekir yani psikolojiyle temel altyapısı aynı olan pdr mezunlarına psikolog unvanı bile verilmiyorken, pdr ile hiç bir alakası olmayan kaymakamlık yolunun açılması gerçekten çok tuhaf...
-
ciddi ciddi hazırlanan pdrci varmıdır merak ettim şimdi
-
Son dakika : Pdrciler şokta! Kaymakamlık sınavında "S.Freud ve Psikanaliz"den soru çıkmadığını gören pdrciler sınavın iptali için Danıştaya dava açtılar :)))
-
@aslan-reyiz olmiyacak şey değil yapabilirler bence
-
Başka bölümlere formasyon imkanı verilip pdr (dinlenme tesisleri)ile denk statüye sahip oldukları zaman aaauuu yapan insanlar burda biz de kaymakam oluruz ne var bunda diye yaygara yapmasın .