• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
şaka bir yana bunlar yakında twitterda etkinlik yapar mia'da mülakat kalksın diye hahaha.
-
Dostlar cümleten selam, kaymakamlık forumunun son günlerdeki gündemi olan başka bölüm mezunlarının da bu sınava girebilmesi üzerine ben de birkaç yorumda bulunmak istedim. Hepimizin hassas olduğu noktalardan biri,belki de başlıcası iibf-sbf mezunlarına ayrılan kadroların kısıtlı oluşu. Bunun üstüne bir de girdiğimiz belli başlı sınavlar başka bölüm mezunlarına açılınca ister istemez geriliyoruz. Bu işin Türkçesi benim gözümde şudur: ''okuduğunuz bölüm benim gözümde çok da nitelikli değil, sizin yaptığınız işi başkası da pekala yapar, hatta bunu çok önemli gördüğünüz bu sınavla ıspatlayayım.'' Elbet bu duruma tepkimiz olacak, bence olmalı da, ancak şu an için başlıca tepki şimdiden sınava odaklanıp hakkını vererek ders çalışmak. Ben şahsen böyle yapıyorum.
-
bu pdr olayi ne kadar uzamis boyle cogu iibf'linin cesaret edip giremedigi bir sinava takribi 4 ay kalmisken pdr mezunu bir kisi mi girecek, girmeyi gectim, hadi 3-5 kisi macera olsun diye girer belki, kazanacaklar mi? cok buyutmeyin. pdr mezunlarinin %95'i kendilerine boyle bir hak tanindiginin bile farkinda degildir.
olayi bolum bazina indirgemisken -yeni bir tartisma dogmamasi adina isim vermeyecegim- iibf icindeki bolumlerin tamami kaymakamlik icin %100 uygun mu sanki? mesela bazi bolumlerde sinavin buyuk kismini olusturan idare hukuku dersi yok ancak sinava girebiliyorlar. bu arkadaslar girebiliyorsa pdr mezunu da girebilir hatta su urunleri mezunu da pekalâ girebilir.
rekabetten korkmayin. daha cok calisirsiniz fena mi? iibf mezununun hakimlik sinavina girmesine kimse bir sey demiyorsa pdr mezunu da kaymakamlik sinavina girebilir.
-
@varetopilfredo idari yargı hakimliğine tabii ki de iibf mezunu olarak biz gireceğiz. Adı üstünde idari yatgı hakimliği.
-
Bu konuyu es gecip bir soru sormak istiyorum.tecrubeli arkadaslar da cevaplarsa cok memnun kalacağım. Sinava hazirlanirken mutlaka okunmasi gerekli dediğiniz kanunlar neler acaba ?
-
valla uzay mühendisi girsin isterse sınavı kazanamaz dort ayda
-
@marjinalmaliyt57
Anayasa
Belediye kanunu
Bilgi edinme kanunu
Büyükşehir belediye kanunu
Devlet ihale kanunu
Devlet memurları kanunu
İl idaresi kanunu
İl özel idaresi kanunu
İmar kanunu
İçişleri bakanlığı teşkilat kanunu
Kamu görevlileri etik kurulu kurulması hakkında kanun
Kamu ihale kanunu
Kamu ihale sözleşmeleri kanunu
Kamulaştırma kanunu
Köy kanunu
Mahalli idare birlikleri kanunu
Siyasi partiler kanunu
TBMM üyeliğiyle bağdaşmayan işler hakkında kanun
Toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkında kanun
Meclis iç tüzüğüİYUK yazmadım çünkü uzun zamandır soru göremedim o konuda
-
@ronin 4 ayda kazanır mi bilinmez ama şu bi gerçek alt yapısı olmayan biri isterse 10 ay çalışsın zor. Milleti bırakıp sınava bakalım boşverin bozmayalım moralimizi. Zaten kimlerden neler oluyor yaşayıp görüyoruz
-
Siyasal mezunuyum ,idari yargıya aralıkta girdim az farkla kacırdım.İktisatım çok iyi olmadığı için kazanmak zor diye kırk kez sınava katılıp katılmamayı düşündüm...PDR cilere basarılar
-
Degerli arkadaslar merhaba sinava calismaya baslayacam, temelim az cok var acaba kalan sürede efektif olacak sekilde kaynak tavsiyesinde bulunabilecek biri var mi? Cok sevinirim, sevgiler saygilar.
-
arkadaşlar insan haklarına hangi kitaptan çalılıyorsunuz?
-
Dershanede tarih öğretmeni var bitane İktisat anayasa ve idare derslerine giriyor sadece. Kaymakamlığa hazırlanıyormuş :). Derste hocaya sorduğu soruları görseniz zaten sınavı kazanma ihtimallerinin 0 olduğunu anlarsınız arkadaşlar. Bırakın onlarda girsinler heveslerini alsınlar. Ösym ve dershanelere ek gelir işte.
-
Arkadaşlar burda boş muhabbet yapanlar sınavı kazanamayacak. Ya pdr girsin tarih hocası girsin kim giriyorsa girsin. İBF mezunlarının niteliksiz olduğunu söyleyenleri okudum. Dibine kadar haklılar. Ancak şunu unutmayın bu sınavı 400 nitelikli İBF li kazanacak. Ve burda pdr mezununu tartışan İBF liler olmayacak bunlar. Bu forumu daha nitelikli tartışmalar yapalım. Kitap tartışması mesela. Yeni basım ümit kaymak ve ismail engini çalışan varmı ?
-
Arkadaşlar merhabalar AÖF mezunlarının kaymakam olabilme durumları ile ilgili olarak bilgisi olan arkadaşlara danışmak istiyorum. Son eklenen bölümlerden de anlayacağımız üzere hangi bölümün üniversitenin okunduğunun bi önemi olmadığı önemli olanın yazılıyı geçmek olduğu kanısına varar gibiyim. Bu konuyla alakalı bilgi ve düşüncelerinizi bekliyorum.
-
@ansızınbirilan yazılıyı geçmenin hatta derece yapmanın ya da son sıradan sınavı kazanmanın bir önemi yok.Sözlü de önemli olan Türk Referans Kuvvetleri.
-
Hukuk öğretirin pdf dosyası var mı elinizde arkadaşlar
-
@mamacola Anayasa ve idare için Kanunname , mahalli idareler ilgili kanunlar(+soru destekli) , iktisat için tufan samet hocanın notlarını, insan hakları kutluay kararlı+ aöf notlarıyla desteklenebilir, tr ekonomisi içinde Yasin çoban, tarih türkçe içinde kpss kaynakları . Benim favori listem bu önerebilirim.
-
İnsan hakları için aöf
İktisat için kpss kaynakları soru bankası olarak analiz tavsiye ederim
Tarih ve Türkçe için de kpss kaynakları ayrıca Türkçe için youtubedan rüştü hoca kanalını tavsiye ederim
Türkiye ekonomisi için yasin çoban
Sınavın geri kalan hukuk kısmı için de bol bol mevzuat okumak gerekirse hatmetmek...
İşte bunlar Allah'ın izniyle sınavı kazandıracaktır. -
@aslan-reyiz hocam galiba bir tek 1. Olan kişide öyle bir şey olmuyormuş. Yanlış bilmiyorsam tabi ki
-
@aslan-reyiz yani referans olayından bahsediyorum.