• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@atacan Ben de yeni, özgün ve kaliteli bir kitap arayışına girdim ilk göze çarpan kitaplar da genelde plus ultra, mas, status, tehmis, kas, a kadro v.b yayınlar var. İçlerinden status alasım var ancak yiğit yılmazin kitabıni aldığım gibi hataya düşmek istemiyorum. Öncelikle kitapcilardan bu kitapları inceleyip soru kalitesi bakimindan içime sinen hangisiyse onu almak istiyorum. Burada paralı troller var yayinlarin elemanlari facebook da bile var sakin kanmayin. En iyisi kendiniz inceleyin ona göre karar verin.
-
En güzel kaynak, kanunun kendisini okumak. Neden kitaplara para veriyorsunuz anlamış değilim. Yazarlar da kitapları direk kanundan hazırlıyor. Üstüne üstün bir ton parayla satıyorlar ve çoğunun cevap anahtarında sayısız hata var. ÖSYM kitaplardan değil kanundan soru yazıyor. Kırmızı kalem ve kanunların çıktısı başarının en büyük anahtarı.
-
@tardukağan haklısınız da soru çözmeden de sınava girmek olmaz. Üniversite sınavına, hakimlik ve kpss vb sınavlara soru çözülmeden girilmiypr biliyorsunuz
-
@legend-is-back BEN STATUS DE aldım. daha gelmedi kargoda şuan. elime tek ulaşan yiğit yılmazın kitabı. bir de 5 temmuzda dershane başlayacak onlar da kaynak verir
-
@aslan-reyiz hocam @The-kaymakam arkadaş benim yazacağım her şeyi benden evvel yazmış ilgilendirilmesi genel bir ifade bence.zaten genelgenin başında bağlı,ilgili,ilişkili olmalarına yönelik bir ifade var.kaldı ki RTÜK bağımsız idari otorite.
-
@legend-is-back Kardeş benim kitabi yayıneviyle görüşüp geri gönderin. Ben de konusacam.
Basta ben dahil olmak üzere herhangi bir hoca hakkinda piyasa olusturan, olmayan övgüler düzen, arkadaslarimizi kandirmaya calisanlara yazıklar olsun.
Ayni şekilde baska bir yazar lehine kitaplar hakkinda asilsiz paylasim yapanlara da.
Benim kitaplarimin amaci mevzuatı tam anlamiyla öğretmek. Gerisi zaten kolaydır. Son sinavdan sonra ve YSK sinavindan sonra göğsümu gere gere de paylaşımlarımi yaptim.
Facebooktan takip edecek arkadaslar emin olsunlar ki verimli bir sinav hazirlik dönemi geçirecekler. Kitabimi alip almalari önemli degil.
Basarilar arkadaslar. -
@legend-is-back ben geçen sınav mahalli idareler ve anayasayı yigit hocanın kitabı sayesinde full yaptım bu sene ki kitapları da tamamen sınav formatına uygun bence geçen sınavda ilk yüzdeydim bu sene tekrar hazırlanıyorum yine kaim makamdan çalışıyorum. Yigit Yılmaz’ı görsem tanımam ama kaymakamlık sınavından iyi anladığını biliyorum. Keşke daha fazla kitap çıkarsa tüm dersleri ondan çalışsak
-
@aslan-reyiz ordaki ilgilendirilmistir ibaresi ile ilgili kurum kavrami ayridir. Bagimsiz idari otoriteler, TRT ve TIHEK ilişkili kuruluşlardır.
-
@hakimadayı06 herhangi bir kitap bu dediğiniz alanda ful yapmış olmanız biraz zor! yazar sorusu yerel yönetimle ilgili idi...Yazarı konu alan bir kitap şuan bile piyasada mevcut değil
-
@refik-soydam Haklisiniz Ahmet Nohutcu kamu yönetimi kitabinda var. Ancak o soru mahalli idareler sorusu değildi. Mahalli idarelerlr alakali 12-13 soru vardi. Sinav müfredatında ise ilanda görüleceği üzere Türkiyede mahalli idareler dersi vardir ve 9 soru çıkar. Kitabimda 9 sorunun 7 si hem konu olarak hem de soru olarak 2 soru ise konu olarak vardi.
-
@yiğityılma yazar sorusu idare hukuku kapsaminda sorulmustur.
-
@yiğityılmaz aydınlatığınız için teşekkürler hocam.
-
ÖSYM o soruda kılavuzu oldukça zorlayıp VE/VEYA bence aşıp sordu. Lakin sınava yönelik bir kitap diyebileceğimiz kitapla edilecek soru değildi manasında yazdım.
-
@yiğityılmaz kitabınızı, sınava uygunluk anlamında irdelemedim henüz hocam. Dolayısıyla maalesef bu manada bu konudan uzağım.
-
@refik-soydam Haklisiniz. Ama klavuzda direkt idare hukuku dendigi için ÖSYM o kavrami geniş ele alabiliyor.
-
@yiğityılmaz bunlardan başka var mıydı hocam ilişkili kuruluş ?
-
@taromisaki9 Yukarda güzel aciklamissiniz. Bildigim kadariyla bunlar.
-
@tardukağan, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
En güzel kaynak, kanunun kendisini okumak. Neden kitaplara para veriyorsunuz anlamış değilim. Yazarlar da kitapları direk kanundan hazırlıyor. Üstüne üstün bir ton parayla satıyorlar ve çoğunun cevap anahtarında sayısız hata var. ÖSYM kitaplardan değil kanundan soru yazıyor. Kırmızı kalem ve kanunların çıktısı başarının en büyük anahtarı.
Hocam yeni başlayan arkadaşlar için görüşünüze katılmıyorum. Kanun okumak yeni başlayanlar için çok ağır geliyor. Kanunun hangi maddesi önemli hangi maddesi önemsiz bilemiyor insan. Ancak belli bir seviyede bilgi birikimi olan insan için kanun okumak çok faydalı oluyor ve açıklarını kapatabiliyorsun. Ayrıca iş hayatında olan ve yoğun çalışan insanlar için de soru çözmek daha faydalı olabiliyor.
-
Millete ve Devlete hizmeti geçmiş, bilgi ve birikim sahibi kişilerin bu kazanımlarından istifade edilebilmesi amacıyla
“Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu”
kurulmuştur!
Kurul üyeleri Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecektir.
( 2019 Mayıs Düzenlemesi )
-
@hakimadayı06 aynen