• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
Sınavda çıkacak olan kanun maddelerini buraya derli toplu atabilecek arkadaşımız var mı aramızda
-
1-Anayasa
2- Bakanlıkların kuruluş, görev ve esasları hakkında kanun
3- Belediye kanunu
4- Bilgi edinme kanunu
5- Büyükşehir belediye kanunu
6- Devlet ihale kanunu
7- Devlet memurları kanunu
8- İdari yargılama usul kanunu
9- İl idaresi kanunu
10- İl özel idaresi kanunu
11- İmar kanunu
12- İçişleri bakanlığı teşkilat kanunu
13- Kamu görevlileri etik kurulu kurulması hakkında kanun
14- Kamu ihale kanunu
15- Kabahatler kanunu
16- Kamu görevlileri sendikaları ve toplu sözleşme kanunu
17- Kamu ihale sözleşmeleri kanunu
18- Kamu mali yönetim ve kontrol kanunu
19- Kamulaştırma kanunu
20- Köy kanunu
21- Köye yönelik hizmetler hakkında kanun
22- Mahalli idare birlikleri kanunu
23- Mal bildirimi kanunu
24- Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanun
25- Milletvekili seçim kanunu
26- Mülki idare amirliği atama yönetmeliği hakkında kanun
27- Polis vazife ve salahiyet kanunu
28- Siyasi partiler kanunu
29- TBMM üyeliğiyle bağdaşmayan işler hakkında kanun
30- Toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkında kanun
31- Meclis iç tüzüğü
32-kalkınma ajanslarıyla ilgili kanun
33-2972 sayılı mahalli idareler secimleriyle ilgili kanun
34- insan hakları eşitlik kurumu kanunu
35- kamu denetçiliği kanunu
36-kişisel verileri koruma kanunu
37-aym kuruluş ve çalışma usülleri kanunu
38-Cumhurbaşkanlığı kararnameleri
39-Belediye gelirleri kanunu
40-KİT kanunu -
Son 2 dönemdir bende kaymakamlık sınavına hazırlanırım. İki sınav da kendimce %100 ü mü vermediğimi düşündüğümden 1-2 soru ile kaçtı. Sınavı zaten kazanırım düşüncesiyle girersen kaybediyorsun tecrübe ile sabit. Sınavla ilgili ise Öncelikle iktisat kısmını KPSS seviyesinde çok iyi halletmek gerekli. Anayasa idare için ben nohutçuya alıştığım için vazgeçemiyorum ve yeterli buluyorum. Nohutcu veya başka kaynaktan bu dersleri çok iyi öğrendiğini hissedince artık kanun ve kararname okuma vaktin gelmiştir. Yiğit Yılmaz veya başkasının veya kendin dahi kararnameleri çıkarabilirsin. Ben geçen sene yiğit Yılmaz mahalli idareleri almıştım çok memnun kaldım. Bu senede 1 kez nohutcu dönüp yiğit arkadaşın kitabına başlarım. Türkçe kısmı çok önemli geçen sene 15 te 7 yapınca alan tarafım iyi olmasına rağmen 70 puan alamadık. Birde şöyle birşey var Sayıştay,hakimlik çok çalışmayla kaymakamlık ise tecrübe ile kazanılan sınav. Yeni başladıysan tecrübeli 3-4 saat çalışıyorsa sen 8-9 saat çalışmalısın.
-
Artıvizyonun yeni çılarttığı ders notlarını alan var mı bide soru bankasını
-
@safitürk69 bu sefer olacak insallah
-
@taromisaki9 ayrıca naten ve boren var Enerji Bakanlığı'nın ilişkili kuruluşu yani toplamda 14 tane ilişkili kuruluş var 10 tanesi bio. Bir de BEDK var lakin o ilişkili kurum mu oldu bilmiyorum, mevzuatında bulamadım.
-
Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının birimleri;
- Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü
- Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü
- Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü
- Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü
- Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğü ( 10 Ocak 2019 Düzenlemesyle eklendi)
-
@sbf1983 inşallah Üstad
-
@refik-soydam alanı full yaptım yazmadım ki anayasa ve mahalli idareleri yiğit hocadan çalıştım full yaptım dedim anayasa idare direk mevzuattı zaten başka kitaplarla yada kanun okunarakta full yapılabilir ama yiğit hocanın yöntemi kitapları tam sınava yönelik
-
27.10.2019 diyorlar facebooktada. Kesin ertelendi mi simdi sinav?
-
Bazı arkadaşların dillerinde kanun okuyun kanun okuyun var:) Çoğu kişi daha kanunu nerden okuyacağını bilmiyor. Googledan kanun aratıyorlar:) Tüm kitapların kaynağı nedir? Proflar nerden yazıyor kitapları:)
YİĞİT YILMAZ’a haksızlık yapılıyor. Bu sınava çalışacaksanız kanun bir yana -tabi okumak yetmez, yorumlayabilene- Yiğit Yılmaz’ın kitabı bir yana. Kanunu oku. Yiğit Yılmaz’ın kitabını çöz. Mevzuattan kemik bilgiye sahip olursunuz. Adamın -tabiri caizse- kitabı genel tekrar mahiyetinde zaten. İdare hukuku kitabıyla destekleyin diyor adam zaten. Yayıncılar, dershane yamakçıları çamur atmayın. İnsanları doğru yönlendirin;)
Not: YİĞİT YILMAZ beni tanımaz, ben onu tanımam -
Anlaşılan yiğit Yılmaz belli yayınevlerinin ve yazarlarının kuyruğuna basmış Başarılarının devamını diliyorum. Bizi anlayan sadece bizimle aynı yolda yürüyenlerdir.
-
@kaymakam Ne alakası var ben ilk kez gireceğim sınava ve soru tarzını beğenmedim çok basmakalıp çoğu sorularda açıklamaları dahi yok sadece cevap var. Çoğu sorular sanki Türkçede paragraf soruları çözüyormuşum gibi geldi bana çok uzun sorular ve ayrıca ÖSYM soru tarzından uzak geldi bana çeldirici sorular veya öncüllü sorular neredeyse hiç yok. Ben soru hazırlasam ondan daha iyi hazırlarım belki çok detaycıyım veya çok teknik düşünüyor olabilirim. Çok basit geldi bana. Soru hazırlamak mevzuattan kes kopyala yapıştır tekniği ile yapılamayacak kadar çok teknik bir şeydir. Ben gördüğümü söylüyorum resmen kes kopyala yapıştır soruları yapmış hakeza mevzuat kitabı da öyle ben pdf 'den indirip okuyabilirdim zannettim ki diğer sınav kitapları gibi özgün bir anlatımı ve akıcı bir teknik kullanmıştır ama yanılmışım.
-
@legend-is-back ÖSYM tuzak kurmaya çalışmıyor ki kanunda mevzuatta yazanı soruyor soruların altında tuzak aramanın kendimize değişik soru aramanın mantığı yok
-
Geçen sınav 3 sorunun cevabı Danıştaydı millet işkillendi cevabından emin olamadı ÖSYM niye tuzak kursun soru belli cevap belli tuzak dönemi geçti. Artık net sorular sormaya çalışıyorlar Bilgi içerikli
-
Yiğit Yılmaz soru tipi anlatım güzel kitap hiç kimse kusura bakmasın adam yazmış
-
Bu ileti silindi! -
@hakimadayı06 sorunun idare hukuku başlığından geldiği unutmuşum, kusura bakmayınz...
-
İçişleri Bakanlığına
BAĞLI Kuruluşlar;
-
Emniyet Genel Müdürlüğü
-
Sahil Güvenlik Komutanlığı
-
Jandarma Genel Komutanlığı
-
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü
-
Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı
-
-
@aslan-reyiz Hocam benim size bir sorum olacaktı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Kaymakamlık için kamu da çalışmış olma zorunluluğu var mı yoksa üniversiteden mezun olunca sınava girebiliyor muyuz?