• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@k-33 Var hocam kavramsal sorulara yer verilmiş.
-
Ben foruma üye olmadan önce de takip ederdim, üye olalı da bir hayli zaman geçti ama gelinen noktada forum cadı kazanına dönüştü.
Edilen sözlerin kalitesi düştü, kaliteli söz eden insanlar küstürüldü.
Bu gidiş forum üyelerinin hayrına değil.. -
Mülakat-Liyakat tartışmalarının yerini şimdi bu kaynak konusundaki kavgaya mı bıraktı? Şu ilan gelse de bitse kurtulsak.
-
@öktem_ilteriş Tam da dediğiniz gibi dostum olan biten en başta forum üyelerinin hayrına değil. Son derece nezih bir ortam olarak devam ederken anlamsız çıkışlar, yitirilen NEZAKET duygusu bugün ki halimizi belki biraz açıklar.
Spesifik bir olaydan bahsetmiyorum, bugün bu başlıkta ne oldu bilgi sahibi değilim ancak genel olarak foruma bakınca anonim hesap kullanıyoruz diye öfkelerini burada boşaltmaya çalışanlar oluyor. Halbuki kaç yaşına gelmiş insanlar var, burada kast ettiğim sadece kemik yaşı da değil beklenen olgun tavırdır. A grubu kariyer meslek adayı sadece kendi menfaati doğrultusunda düşünemez, attığı her adımda kamusal yarar hesabı yapabilmelidir. Forumda isim soyisim bile belli değil kime ne ispatlıyorsunuz, en ufak bir olayda çoğu insan cengaver kesiliyor. Bi sakin olmak lazım burada bulunma amacımız aynı yolda emek sarf eden insanların birbirlerine faydalı olması, birbirimizin ahvalinden haberdar olmaktır. Bazen morali bozulan gelir içini döker, bir diğeri onu teselli eder bazen not, kitap, duyum paylaşılır yani evet insanlar sistemce rakip kılınmış olabilir ama ondan daha önce insan olmanın gerekleri var. Saygı ve sevgimizi yitirmeden iletişim kurmayı bütün toplumun öğrenmesi gerekiyor. Zorlayan koşullara rağmen ümitsizliği değil umudun peşinde olmayı anlamlı bulan insanları ön saflarda daha fazla görelim inşallah.
-
@aslan-reyiz doktora tezini buldum:) Ama hukukla ne ilgisi var buradan nasıl hukukçu çıkarttı gerçekten tarihe not düşülmesi gereken uzmanlık:)
-
@idarenin-iradesi, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Ahmet nohutçu denilince akla Kemal Gözler hocanın usulsüz alıntı yazısı gelir
oku oku bitmedi 2 sene önce face grubundan azıcık eleştirdim diye niye atıldığım ortada :))
-
Arkadaşlar son gelişmelerden sonra net olarak kimlerin Kaymakamlık sınavına girebileceği, kaymakam olabileceği konusuna dair tüm bilgilerin bir araya toplandığı yazıyı şuraya bırakalım
Son değişen kurallarla kimler sınava girebilir? Kimler için yüksek lisans şartı var kimler eşdeğerlik belgesi almalı? Eşdeğerlik belgesi nasıl alınır? Eşdeğerlik talebi dilekçe örneği vs. her şeyi yazıda bulabilirsiniz.
-
Dünya kuruldu kurulalı kıskançlıklar hep olmuştur, Habil’in Kabil’i kıskandığı gibi. Hobbes: “İnsan insanın kurdurur.” derken biraz haklıdır. Çünkü insan zalimdir. Birilerinin başarısını tek cümlede yerle bir eder.
Sözüne hükmü olmayanın neye hükmü olabilir ki?
Biz hep iyiniyetli olacağız. “İnsan insanın kardeşidir.” inancımızı koruyacağız.Niyetim birilerini savunmak değil. Birilerini taşlamak da değil.
Birileri bir eser koymuşsa ortaya tabiki o kişinin yetkinliğine bakılır. Ama bu yetkinlik diplomayla ölçülmez. Alırsınız, incelersiniz, kaliteli bir eserse takdir etmelisiniz. Hukukçu değildir kaliteli eser koymuştur, kitapları kapış kapış satılıyordur, okunuyordur. Hukukçudur, iki cümleyi bir araya getiremez kitapları kütüphanelerin tozlu raflarında öylece duruyordur. Hem hukukçudur, hem iyi yazardır amenna. Ama birilerinin başarısı şu şöyle değildir, şu mahlas kullanıyor diyerek taşlanmamalıdır. Size nacizane tavsiyem bu piyasada tüccarları ve emektarları iyi ayırt ediniz. Her emeğin bir bedeli vardır. Yazar, emeğinin karşılığını ister, tüccar satmak için emek sarf eder.
Burada yıllarını bu sınav için feda eden çok değerli arkadaşlar var. Önlerinde belki bu sınav için baş koyduğu için unvanları yok ama, çoğu unvanı olanlardan daha başarılar açıkcası.Diplomalar cehli almaz. Aksine ülkemiz içi boş, kof adamlar üniversiteleri kaballadığı için bu haldedir.
Ne zaman unvanlara değil, “ADAM”lara değer verirsek, o zaman kendimizi tamamlarız..
Babamın dediği gibi ezcümle;
“Kötü bilse iyisin konuşur.”
-
Yazım hatası olmuş. Kabil’in Habil’i kıskandığı gibi olacak
-
@kaymakam2019, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Dünya kuruldu kurulalı kıskançlıklar hep olmuştur, Habil’in Kabil’i kıskandığı gibi. Hobbes: “İnsan insanın kurdurur.” derken biraz haklıdır. Çünkü insan zalimdir. Birilerinin başarısını tek cümlede yerle bir eder.
Biz hep iyiniyetli olacağız. “İnsan insanın kardeşidir.” inancımızı koruyacağız.Niyetim birilerini savunmak değil. Birilerini taşlamak da değil.
Birileri bir eser koymuşsa ortaya tabiki o kişinin yetkinliğine bakılır. Ama bu yetkinlik diplomayla ölçülmez. Alırsınız, incelersiniz, kaliteli bir eserse takdir etmelisiniz. Hukukçu değildir kaliteli eser koymuştur, kitapları kapış kapış satılıyordur, okunuyordur. Hukukçudur, iki cümleyi bir araya getiremez kitapları kütüphanelerin tozlu raflarında öylece duruyordur. Hem hukukçudur, hem iyi yazardır amenna. Ama birilerinin başarısı şu şöyle değildir, şu mahlas kullanıyor diyerek taşlanmamalıdır. Size nacizane tavsiyem bu piyasada tüccarları ve emektarları iyi ayırt ediniz. Her emeğin bir bedeli vardır. Yazar, emeğinin karşılığını ister, tüccar satmak için emek sarf eder.
Burada yıllarını bu sınav için feda eden çok değerli arkadaşlar var. Önlerinde belki bu sınav için baş koyduğu için unvanları yok ama, çoğu unvanı olanlardan daha başarılar açıkcası.Diplomalar cehli almaz. Aksine ülkemiz içi boş, kof adamlar üniversiteleri kaballadığı için bu haldedir.
Ne zaman unvanlara değil, “ADAM”lara değer verirsek, o zaman kendimizi tamamlarız..
Görüşlerinizin çoğuna katılıyorum. Ancak piyasada öyle diplomalı ve yetkin insan var ki kimisi eleştirileri olgunlukla karşılayıp ufacık bir dizgi hatasında bile kendisini sorumlu adledip telafi yoluna gidiyor (yeni kitap, özür mesajı vb.) kimisi ise diplomasından ve satış rakamlarından aldığı güç ile ahkam kesip kibri ile haklı çıkma derdinde. Binlerce insanın emek verdiği, zamanını harcadığı en önemlisi de hayallerini süslediği kurum sınavlarına bir kitap hazırlanıp insanların önüne sunuluyorsa en ufak detayına kadar dikkat edilmesi gerekir. Kurum sınavlarına hazırlık kitaplarında yapılan hatalarda tek rakamın, tek kelimenin bile ne kadar önemli olduğunu geçmiş yıllarda gördük. Kitap hazırlamak emek ister, zaman ister ama her şeyden önce sapasağlam YETKİNLİK ister. Görüşlerinize katılmadığım tek konu kelimelerle arası iyi olan ve anlatabilme kabiliyeti olan herkesin bu kadar hassa olan sınavlarda kitap çıkartma cesaretini fazla bulamamaları. Yoksa herkesin rızkını veren Allah. Bunu kimse engelleyemez. Kimsenin de emeğini göz ardı etmek bu sınava hazırlanan bizlere yakışmaz.
-
@balakhan, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
27.10.19
Hayırlı olsunSon gelişmelerden dolayı sınav ötelendi.
-
@balakhan zaten 2020 ye de bi şey kalmadı.
-
@balakhan ne zamana hocam
-
@balakhan hangi gelişmeler hocam? Yönetmelik tekrar mı değişecek?
-
@balakhan hocam gerekçe nedir?
-
@kemoenes koymuslar bi silahsor onune geleni atiyo yazik ya insanlar kendilerini bi yerde konumlandirmak icin nasil da dusuyolar
-
@larendeli, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@balakhan hangi gelişmeler hocam? Yönetmelik tekrar mı değişecek?
Bilmiyorum hocam ama bu olaylardan dolayı sınavın sarkacağını farklı kişilerden bizzat duydum. Bölümler netleştirildikten sonra sınav hazırlık süreci başlayacakmış.
İlan gelmeden bu sıcakta da çalışamıyor insan @Harun-Resid
-
@balakhan sanırım kurul bir iki haftaya toplanacakmış
-
Şu süreçte ayakta kalabilmek için çelik gibi sinir olacak. Resmen sabır sabır çeke çeke 2020 ye gidiyoruz.
-
@kaymakam2019, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
ADAM kelimesini İNSAN olarak değiştirip aynen imzalıyorum hocam.