• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
arkadaşlar merhaba. siyaset bilimi ve kamu yönetimi için eş değerlik çıkmıştı değil mi ?
-
@mia99 o bölümde sıkıntı yok cevabınız olumlu gelecektir
-
@cansarı teşekkür ederim. Sağ olun.
-
Ekonometri mezunlarının ortak hareket edebilmesi için whatsapp grubu kurdum, katılmak isteyenler numalarını göndersin.
-
@Kaimmakam23 evet kurulda şu an dilekçe ne zaman sonuçlancak biz de bekliyoruz
-
@FreeBoY ben sorun olacağını sanmıyorum. Sizin olumlu bir dönüşünüz emsal olacaktır
-
@Kaimmakam23 inşallah bakalım
-
Ben de dilekçeyi biraz önce yolladım. Bakalım ne zamana cevap gelecek?
-
Biz mühendisler kaymakamlık sınavına girince ses ettik itiraz ettik.yok ya zaten kazanamazlar girsinler dediler.
Şimdi iibf bölümlerinden ekonometri bölümü eşdeğerlilik verilmiyor
Bu işin böyle olacağı belliydi.
İktisat mezunuyum ama her etkinlikte ekonometri mezunu arkadaşları desteklerim -
@keremia Merhaba,kaymakamlik sinavi tarihi belli oldu mu?
-
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı
- Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilgilidir
- Kamu tüzel kişiliğine sahiptir
- Ilgili kanunda belirtilen hükümler dışında özel hukuk hükümlerine tabidir
(Yiğit yılmaz'dan alıntıdır)
-
Arkadaşlar şu an piyasada olan test kitaplarını değerlendirebilir misiniz?
cevaplarda hata oranı en az olanı çözmek istiyorum?
Ritüel
Kaimimakam
Statüs
Themis
Plus ultra
Şimdi aklıma gelenler bunlar? Hangisinden başlamalıyız -
@mia_nur ben de bu sorunun cevabını merak ediyorum sadece themis ve yasini kullandım themis anayasa idare harici iyi değil.Yasin çobanın kaymakamlık soru bankası da pek iyi gelmedi bana. Kaimimakam mevzuat soru bankası gayet güzel.Özellikle idare hukuku kısmında kanunlar toplu şekilde soruya çevrilmiş.Diğerlerini ben de merak ediyorum.
-
@mia_nur ritüel hukuk için iyi. Hata yok denecek kadar az soru sayısı fazla işinize yarar. Themis biraz farklı piyasadaki kitaplardan daha zorlayıcı nitelikli soruları var tavsiye ederim. Kaimimakam daha derli toplu mevzuat kitabı. Geçen seneki gibi mevzuat ağırlıklı çıkarsa sorular çok faydası olur. Status ve plus ultra da çok hata var, tavsiye etmiyorum. Hukuk için yaptım yorumları iktisat ve diğer bölümler için ayrı kitap şart.
-
@Harun-Resid hocam plus ultra ve statustaki hatalar neler acaba söyleyebilir misiniz? Doğrudan bilgi hatası mı yoksa güncel olmadığından kaynaklı hatalar mı?
-
@Aslan-Reyiz sanırım kaimimakam alacağım,mahalli idareler ve idari yapıyı birer kez çalıştım tekrar edip pratik Kazanırım diye düşünüyorum..Themis sınav ilanı gelirse bakacağım.
Teşekkürler hocam -
@Harun-Resid statusu inceledim dizgisi çok güzel cevapları güzel anlatmış kaynakça kısmı da çok geniş tüm mevzuat var nerdeyse,ama güvenilir mi yanlışlar var mı hiç emin değilim,o yüzden bu yorumunuz faydalı oldu Hocam
-
@BlackList çözümü okuyunca evet cevap A şıkkı diyorsunuz aşağıda doğru cevap E şıkkı diyor. Çözüm ile doğru cevap birbirini hiç tutmuyor. Çok fazla böyle hata var. Konuya hakim olmayanları çok yorar o Kitaplar.
-
@Aslan-Reyiz reyiz bulsa bulsa siz bulursunuz adalet bakanlığınca insan hakları konusunda kurum içi eğitim için filan hazırlanmış bilgi notu var diyolarda ben bulamadım; bilginiz var mı böyle bi nottan.
-
Vakit var kaynak bolluğu da iyi maddi imkan ölçüsünde alabildiğini alıp ikişer üçer defa çözmek en güzeli sanırım, yani burada mucizevi kitap listeleri talep eden arkadaşlar var ama mümkün değil böyle bir şey