2 Oca 2019 17:32

@ovuz Mühendislik mezununun kaymakamlık sınavını kazanabileceğine inanması sadece kendisini kandırdığını gösterir. 4 yıl boyunca o kadar idari teşkilat idare hukuku ekonomi siyaset siyasi tarih gibi dersleri almış ve bu alanda kendini ispatlamış okullardan mezun olanların bile bu sınavı kazanamadıkları tekrar tekrar hazırlandıkları gözle görülür bir gerçekken mühendislik mezunu insanın uzaktan yakından alakası olmadığı yorum bile yapamayacağı konularda bir sınava girip derece yapabileceğine inanabiliyor olması bence komik. Hadi diyelim bir mucize oldu ve yazılıyı kazandı kaymakamlık mülakatının nasıl olduğunu herkes az çok bilir. Tamam iibf heryerde var çoğunada üniversite sınavında düşük sıralamayla girilebiliyor diye iibf yi küçümseyip onlar kazanıyorsa ben hayli hayli kazanırım, ben mühendislik okudum, onların 4-5 yılda yaptığını ben 1 yılda yaparım mantığı ve düşüncesi o kişiyi sadece hayal kırıklığına uğratır. Yinede zamanını çöpe atmak istiyorsa denesin. Ama şahsi fikrim ve tavsiyem bu sınava harcayacağı zamanı kendi alanına harcarsa (yüksek lisans yabancı dil vb) onun için daha faydalı olur.