• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
arkadaşlar pdf formatında kitap linki
-
@KendineHâkim özellikle mayıs 2019 tarihinde yeni göreve başlayan 107. dönem kaymakam adayı birisi ekonometri mezunu, hal böyle olunca bizim hakkımız çok bariz bir şekilde yeniyor.
-
İyi akşamlar arkadaşlar.Rica etsem eşdeğerlik belgesi için dilekçe örneği,adres ve gerekli belgeleri yazabilir misiniz?İyi çalışmalar.
-
@Aslan-Reyiz Tesekkurler cok dikkatsizim sinav basvurularina hep son gün yetisirim.Korktum ,gecti sandim.
-
@Aslan-Reyiz idari ve adlo hakim sinavlari aralıkta olur degil mi? Iibf mezunuyum girebileceğim tum sinavlari nerden görebilirim?
-
arkadaşlar kaymakamlık konu anlatım için sizce nohutçu kamp mı yoksa themis mi??
-
Yönetim Bilişim Sistemleri
Uluslararasi Ticaret, eş değerlilik verilmedi. -
@alpertunga Bence kanununun söylemediği bir cümleyi çalışma yönetmeliğinin böyle bir kural vs koyması yanlış.Yönetmelik var olan bir kuralın nasıl uygulancağını ortaya koyan bir yöntem
-
@istihbarat_mia hocam platforma yazdığımıda göre ilan bayram sonu diyebilirmiyiz
-
Arkadaşlar bu kaim makam mevzuat çalışma kitabı olan varsa içerisinden bir iki sayfa örnek foto paylaşabilir mi? Dümdüz mevzuat mı almış yoksa tablolar, önemli yerler vs özellikle belirtilmiş mi diye merak ediyorum.
-
Arkadaslar sayfada baya bir gerilere gittim ama kaynak konusunda biraz kargaşa oluşmuş. En kısa zamanda calismaya baslayacagim. Kpss den yeni ciktigimiz icin ortak derslerden yana cok bir eksigim yok diye dusunuyorum ama insan haklari mahalli idareler gibi kpss den ayrilan konularda eksigim. Kaymakamlik kampi tarzinda cikan yayinlardan mi almaliyim yoksa tecrubeli arkadaslarin onerecegi kitaplari mi toplamaliyim ? Suan cikan hangi yayinlara son baski diyebiliriz ?
-
@whshw kardeşim kendi kaynak taramanı kendin yapmalısın, tavsiye üzerine kaynak seçimi yapman doğru olmaz, tavsiyeleri dikkate al ama kaynak taraması yapmadan karar verme. Kaynak taramasından kastım şu, kitapçıya gidilir kitaplara tek tek bakılır, özellikle soru çıkan yerlere göz atılır ve eğer anlatımı güzelse bir puanı kapar, sayfa sayısı abartılı derecede fazla değilse ya da ders notu gibi az değilse yani kararındaysa bir puanı daha kapar, baskı tarihi güncelse iki puan birden :)) bu şekilde kriterler belirleyerek taramanı yap ve kararını ver kardeşim.
Tarama yapman gereken kaynaklar: hukuklar için Kaymakamlık kampı, ritüel, themis, kanunname, plus ultra, statüs, yiğit yılmaz, safa sazak, kaimi makam
iktisat ve türkiye ekonomisi için tufan samet özdurak, yüksel bilgili, yasin çoban, erdal ünsal -
@new_user hocam haklisiniz ama daha onceden kaymakamlik maratonuna girseydim daha rahat bir eleme yapabilecektim suan biraz bazi derslerde kim neyde iyidir yabanciyim. Eger sinav gelirse 2-4 ay arasi olacagini tahmin ediyorum buda cok uzun bir zaman dilimj degil o yuzden verimsiz yayinlarla cok vakit kaybetmeyip direk daha onceden bu konuda tecrubeli arkadaslardan bilgi almak istedim. Kpss kampi icin themis mi yoksa nohutcu hocanin mi yayinlarini almaliyim arada kaldim sanirim. Yoksa burda verilen her ek kaynaga bakmaya calisacagim.
-
@sim insan haklarının bölünemeyeceği "bütünlük ilkesi" 'nin ilk kez 1968 tahran bildirisi'nde kabul edildiği bilgisi her zaman güncel bir bilgi, buna benzer yüzlerce ince ayrıntı var. hepsini aldım okudum ama hiç tatmin olmamıştım.
-
Arkadaşlar sınavda iyuk sorularının gelmeyeceği konusunda geçmiş yazışmalarda bazı bilgiler paylaşıldı. Bu bilgiye ulaşan arkadaş nereden ulaştı yazabilir mi? Bilgi kesin mi?
-
@Emre10 bilginin kaynağı sınav ilanı hocam. İlanda belirtilen konular arasında iyuk yok.
-
@Harun-Resid tamam teşekkür ederim hocam 2019 sınav ilanında durum değişir mi diye tereddütte kaldım yine de her şeye hazırlıklı olmak lazım
-
ilan tarihi 22 ağustos veya 28 ağustos diyebilir miyiz??
-
@Emre10 iyuk çıkmaz hocam vakit ayırmayın hiç
-
Sınavın Genel Kültür Kısmı
Türkçe-14
İnkılap-4
Sosyo Ekonomik Yapı- 10
Demokratikleşme ve İnsan Hakları-6Sınavın Alan Bilgisi Kısmı
Anayasa- 13
İdare Hukuku-18
İdari Yapı-14
Mahalli İdareler-9