• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@Larendeli, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@Balakhan Olağanüstü bir şey olmazsa bu sene sınav yapılacakmış. Ancak somut bir tarih yok. Olağanüstü ne gibi bir şey olabilir diye düşünülebilir. Onu bilmiyorum işte.. Bakan değişikliği aklınıza gelirse bence kaymakamlık alımını etkilememelidir. Bu, devletin ihtiyacına binaen yapılmış planlı bir alım...
olağanüstü bir şey yönetmeliğe dayanarak İİBF'nin bölüm ayrımına gidilmesi. Ekonometri, uluslararası ticaret ve ÜAK'dan görüş bekleyen birkaç bölümün daha olması ve bunun bakanlıkta da konuşulan konu olması bence çok olağanüstü bir durum. Sadece kabine revizyonu diye algılamamak gerekir, yönetmelik değişti, değişen yönetmelik CBK'ya uyarlandı ancak;
10/07/2018'de yayımlanan CBK'ya göre bu durum söz konusuydu yani yönetmelikte ekonometri, ÇEKO,Maliye gibi bölümler yazmıyordu ancak; 2018 Eylül'de yapılan sınavda başarı gösteren Ekonometri mezunu birisi Mayıs 2019 tarihinde atanarak göreve başladı. Biz ise ekonometri mezunları olarak sınava giremiyoruz. Eşdeğerlik reddedildi.
Hayali sadece kaymakam olmak olan arkadaşlarımız var, ben dahil aylarca kurslara giden, maddi olarak tüm kaymakamlık kitaplarını almış birisi olarak ve üzerine manevi olarak da hazırlanan adaylar olarak bu durum dere üzerindeki köprüden geçerken yol değiştirmektir. Sınava birkaç ay kala yönetmelik değişmez. Bu durum tamamen hukuka aykırıdır ki zaten ekonometriciler olarak yönetmeliğin durdurulması için dava açacağız.
-
Buradan alan Facebook’a götürüyo, Facabook’tan alan buraya getiriyo.
Filmin adı “Sazan Sarmalı” olsun. -
@Tardukağan doğru söze kim ne diyebilir herkes bakan olmuş bakan yardımcısı olmuş osym yök olmuş. Bilgi kirliliği baş göstermiş gidiyor forum popülerliğini yitiriyor. Ben bile forumla yatıp kalkan girmez oldum girsem bile takip ettiğim kisi sayısı bir elimin parmağı kadar biri de sizsiniz
-
Hakimlik sınavına girdm maalesef 3 -4 iktisat sorusuyla kaçtı diğerleri iyiydi.
Forumu 1 senedr takip eden birisi olarak (eski şifremi hatırlamıyorum:) )forumdaki duyumlar ve ben:
Sonra Eylülde kaymakamlık sınavı var ona hazırlanayım dedim. Aralık'ta tekrar hakimlik denerim diyordum.
Sonra Kaymakamlık sınavı Eylül sonuna kayar dediler neyse kalan zamanda hakimliğe dönerim dedim
Sonra Ekim ortası dendi bir şey olmaz devam dedim
Sonra Ekim Sonu Kasım başı dendi hadi 2 ay sıkarız dedim
Sonra geçmişte 1 hafta arayla yapılması örnek gösterldi dedim ne oluyor?
Şimdi bu yıl hiç olmayacak denilmeye başlanmış
Bakalım bir dahaki sefere ne denilecek
-
@lawyer77 hocam bunlar yazılırken ya da denilirken hakikaten tarih kayıyor ama
-
@lawyer77 Bir sonrakisi istisnai memuriyet olursa oturur önce bir soğuk su içerim sonra soğuk bir duş ve bir sigara yakar mutluluklar dilerim
-
-
@NikolayRomanov Aman Ali Rıza Bey ağzımızın tadı kaçmasın
Yalnız Ali Rıza Bey de emekli kaymakamdı
-
Arkadaşlar merhaba hazır Kpss bilgilerim tazeyken üstüne katıp kaymakamlık sınavına da girmek istiyorum tarih belli değil tabi şimdi ama sonuç olarak geleceğini düşünüyorum inşallah Sizce nasıl bir yol izlemeliyim kısa süre de halledebilir miyim ? Kpss ye göre zorluk derecesi nedir yardımcı olursanız sevinirim
-
@lawyer77 Ortam şenlensin diye bir espri yapayım dedim üstad. Allah göstermesin
-
arkadaşlar benim şahsi düşüncem geçen sene 2 eylül tarihi nisan ayından beri bilinmekteydi yani yaklaşık beş ay önceden net tarih bilinmekteydi. ama şuan bakıyorum da herhangi bir tarih kesinleşmemiş ilan ise bir gün içerisinde gelecek bir şey değil en azından bir ay öncesinden bilinir ilanın geleceği ekim ayında olabilmesi için ise en geç 22 ağustos tarihinde ilanın gelmesi gerekir ki daha bırakalım netliği duyum bile yokken ekimin sonu kasımın başı olacağını sanmıyorum sınavın. herkese iyi çalışmalar dilerim umarım yanılırım. çünkü uzun zamandır bu sınav için çalışıyorum.
-
Arkadaşlar Themis Kaymakamlık Soru bankası almayı düşünüyorum. Ama internetten içindekileri incelediğimde Türkiyenin Idari Yapısı ve Mahalli İdarelerin olmadığını gördüm. Böyle önemli bir yayının bunları içeriğe eklememesi saçma geliyor. Eğer idare hukukunun içine ekledilerse de üç konu için 500 civarı soru da az olur.
Bu kitabı kullanan arkadaşlar bilgi verebilir mi lütfen? -
@paranoid idare hukuku içinde merkezi teşkilat ve mahalli idareler de var. Soru sayısı dediğiniz gibi az maalesef.
-
Yasin Çoban TR ekonomisi kitabında ilk özelleştirme 1985 Kars Süt Mamülleri Müessesi diyor ancak internet “1985'te Türkiye'deki ilk özelleştirme Sümerbank'ın Iğdır Pamuklu Dokuma tesisinin Aras Tekstil'e 6.7 milyon dolara satılmasıyla gerçekleşti.” İlk özelleştirme hangisi gerçekten sınav sorusu olacak bir soru
-
@paranoid mahalli idareler ve idari yapıda var geçen senekine göre biraz iyileştirme yapmışlar, zahmet olmuş konu konu ayırmışlar ancak içindekiler bölümü koymamışlar kitabın başına. Soru sayısı içinde tek başına anayasanın soru sayısı ile idare hukukunun tamamının soru sayısı aynı olması saçma olmuş, soru havuzlarında herhalde anayasa sorusu daha fazla maalesef themis hakimlik kitaplarına gösterdiği özeni göstermemiş. Ancak alın faydalı kitap soruları beğendim
-
@balporsuğu kalkınma.gov o oda Iğdır dokuma diyor
-
@esnaf61 yok hocam kitaba birdaha baktım güncel 7. Baskı Yasin Çoban 96. Sayfa ilk kutuda
-
@balporsuğu kitap güncel olabilir Bilgi doğru değil o zmn devlet planlama teşkilatının raporunda Iğdır dokuma geçiyor
-
Hayırlı akşamlar. Çeko dan eşdeğerlik dönüşü alan var mı?
-
@esnaf61 sağolun hocam teşekkürler