• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@beveridge-eğrisi son çıkarttığı kitapta yanlışlar var
-
Kaymakamlık sınavını kesinlikle kazanmalıyım ve günde 10 saat ders çalışabilirim diyorsanız:
1)Ana kaynağınız mevzuat olsun.
2)Anayasa ve idare için:Themis ya da Kanunname güncel baskıları
3)İktisat:Erdal Muzaffer Ünsal
4)Tarih:Yök İnkılap Tarihi
5)Türkiye Ekonomisi:Yasin Çoban (A kadro Türkiye ekonomisi de güzeldi ama yetersiz Yasin Çobanda yanlış bilgi mevcuttu yeni baskısında düzeltti mi bilmiyorum)
6)İnsan Hakları:Halil Kalabalık
7)Kpss Türkçe ve kitap okuma.
8)Soru çözülmesini önermiyorum çünkü yanlış ya da güncellenmemiş bilgi varsa kodlarınsınız bu sefer sınavda aklınızı karıştırır.Muhakkak kendi özetinizi çıkarıp ara tekrar ve sık tekrar yapın. -
@forceful Birde Tüik,Dünya Bankası,IMF,BM vb. verilerini inceleyin...
-
@forceful hocam akfon kitaptan yok tarih kitabını aldım bana fotokopi göndermişler kitap hikaye anlatır gibi anlatıyor direkt bilgi vermiyor tarihin pusulası öneriyorum bende iktisat temeli olmayanlar analiz iktisat oneriyorum türkiye ekonomisi politicus yeni basim keşke çıksa hakikaten iyi
-
@Harun-Resid dostum yanlış şeyleri sorguluyorsun. geçen yıl sen neden elendin. otur bunu sorgula önce.
-
Son kaymakamlık alımında nihai listede ekonometri mezunu varmış. Bu alımda ekonometri mezunlarından alınmaması haksız ve hukuksuz olur.
-
@Balakhan huu huu geçen yıl 55. Olduğum sınavdan neden elendim acaba ben? Bunca zaman geçti ben bunu niye hiç sorgulamadım ki? Ufkumu çok açtınız Allah razı olsun.
-
@Balakhan, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@brunomars ikide bir tutturmuşsun hukuka aykırı hukuka aykırı. önce hukuk'un tanımı öğren de gel. hukuk kişiye göre subjektif işlem yapmamaktır dar anlamda. %80 dersleriniz tutmuyor siz biz yürütmeyi durdurma kararı alacağız diyorsunuz bunun neresi hukuksuzluk.
konuştukça konuşturuyorsun beni de, %80 ders tutmuyor zırvalığındasın ancak 29.05.2019'da Gazi Ekonometri mezunu kaymakam atandı bu ülkede, biz ise sınava giremiyoruz. Al sana hukuksuzluk gör!
-
@forceful Hocam sen geçen sene girdin mi sınava?
-
Anayasa ve Idare Hukuku--Themis
Mikro Yüksel/Makro Tufan Samet
Türkiye Ekonomisi--Yasin Çoban soru Yüksel
İnsan Hakları--Soysal veya Kutluay
Türkçe-Benim Hocam
Inkilap ya Nutuk'u okuma veya Benim hocam
Genel soru için:
Ritüel,Themis -
@esnaf61 evet
-
Forumlar kişilerin bilgi edinme/paylaşımları online olarak gerçekleştirmeleri için dizayn edilmiş web sayfalarıdır. Lakin burada bilgi edinme ve paylaşmaktan ziyade kavga/dövüş, kin/hased almış başını gidiyor malesef. Sınava kriterleri uygun olan herkes girsin, herkes bu sınavı ve süreçlerini deneyimlesin. Sınav ilanının gelip gelmeyeceği de hala popülaritesini korumakta iken yersiz tartışmalarla kimsenin birbirini kırmaması gerektiğini düşünüyorum. Adminler bu hususta daha özverili olmalı
-
Türkçe: Günde en az 45 dakika düşünce yazıları okuyorum. Sonra metinden aklımda kalanları hatırlamaya çalışıyorum.
Tarih: Tarihin arka odası, geçen sene fulletti
Makro ve Mikro: Erdal Ünsal
T.Ekonomisi: Burcu Doğan + tobb haftalık rapor
Anayasa ve İdari : Kanunname
İnsan Hakları: Halil Hocanın Aöf kitabı, güncelleme eki ile 10 liraya aldım tavsiye ederim. -
@Tardukağan hocam türkiye ekonomisi burcu doğan hocanın güncel olan veriler kısmı nasıl acaba
-
Mevzuat olmadan yine gidiyorlar düz ayak... Bakalım göreceğiz Ekimde bu kitapların kalitesini
Alım olmadığından bu sene başvuru daha çok artacağını herkes biliyor ve artık alışık düz soruları geride bırakacaklar KPSS maliye soruları gibi örneğin Türkiye'nin idari yapısındaki tipik sorular yerine bakanlığa bağlı ilgili kuruluşlarla detay sorabilirler ekimde bu iddialı konuşanları takip edeceğim kalın sağlıcakla. -
@cansarı, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@Tardukağan hocam türkiye ekonomisi burcu doğan hocanın güncel olan veriler kısmı nasıl acaba
güncel olan tüm veriler var kardeşim kitapta. Yasin Çoban'a göre daha yalın ve öz bir kitap haberin olsun.
-
@Emre10 Dostum diyorsunuz ki yani en genci 25 yaşında olan koca koca adamlari günde üç kez ikaz et. Olmadı durmadan uzaklaştır. Özveri kapsamında sayarsanız çok kez ikazda bulunduk gerek ben gerek arkadaşlarım. İkazların son olduğunu da geçtiğimiz gün söyledim. Ancak adminler özverisini tam olarak nasıl yorumluyorsunuz bilmiyorum ancak yukarıda yaptığımız şeylere rağmen bir şeyler halen devam ediyorsa bunun önünü kimse alamaz emin olabilirsiniz.
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Çocuk gibisiniz ve biz her gün sizi eylemekle uğraşıyoruz. Sakın kimse kendisine bakmasın, kimisi herkese laf yetiştirsin, kimisi algı yaratma mücadelesi versin, kimisi troll davranışlarda bulunup dursun. Biz de koca koca adamları ikaz edip duralım.
Bundan sonrasında gerçekten alttan almakla, durumu idare etmekle ben de diğer yönetici arkadaşlarım da uğrasmasın istiyorum. Bundan sonrasında huzursuzluk çıkaran arkadaşlar forumdan uzak olsunlar, en güzeli.
Iyi forumlar hepinize.@Balakhan dostum sen artık biraz soluklan bence. Dinlenme kararına zannediyorum kendin riayet edemiyorsun. Biz seni istirahat ettirelim geçici süre.
-
Arkadaşlar sınavda direk Bilgi soruyor bu Bilgi de en sağlam olarak mevzuatta daha sonra doğru Bilgi içeren kitaplarda onun için Kitaplar sağlam kaynak olarak iyi araştırılmalı ve ona göre satın alınmalı bu çok önemli!
-
@paretowilfredo haklısınız evet insan belirli yaşa gelmiş insanlardan doğal olarak olgunluk bekliyor...