Askerlik hatıraları
-
@antimülakat biz ilk atışlarimiza gittik böluk komutanı emir verdi silahlar birbirine cakılı bir sekilde duracaktı iki arkadaş silahları yıktı, bölük komutanı atışlar bitene kadar o iki arkadaşı süründürdü yat kalk yat kalk imanı gevremisti arkadaşların
-
Atis askerin dugunudur. Bircok kez atis komutanligi yaptigim icin biliyorum. Gencler heycanlaniyor atis devam ederken kalkip hedef kagitini almaya tesebbus eden mi dersin ya da komutanim benim silah tutukluk yapti diyip namlunun ucundan icine bakan mi dersin daha neler neler. Atista komutanlar haliyle cok gergin olur dogrudur. Cok dikkat edilmesi gerekir en ufak bir tedbirsizlik facia ile sonuclanabilir.
-
Benim gibi atış yapmayan asker var mı aramızda:)
-
331 Kısa Dönem olarak Aralık celbinde Ankara Polatlı Sakarya ( acıkır ) Kışlasında askerlik yaptım.
Birliğe teslim olduğumun 2.gunu dolu yağdı.
Dedim neredeyim ben, alışmışız İstanbul'un güzel ılıman iklimine.
Askerliğin ve Polatli'nın bende ve bilinçaltımda bıraktığı iz : " Ben soğuktan donarak öleceğim " : ))) -
6 aylık şanlıurfa/hilvan cezaevi askerliğimde bu gün başlasam 6 gün sürecek anılarım var. aah askerlik güzel şey be! .) sevklerle, nöbetlerle, çeşit çeşit 20’lik çocuklarla zaman güzel geçmişti. en unutulmayan da bölükte cezalı kapı. “bu kapı cezalıdır, açılmayacaktır”
-
@furkanbey kapı neden cezalı yani sebebi nedir
-
@evandro askerde mantık aranmayacağınin ispatı niteliğinde bi’ durumdu resmen .) söylenenlere göre bir gün il alaydan yüksek rütbeliler denetime geldiğinde o kapı açılmamış, zorlayarak açmışlar. bundan sebep ceza vermişler
-
-
Bedelli yapan dostlar gelse de orada ne anılar olacak? Gerçekten merak ediyorum.
-
Astegmen kurs bölüğü spordan ciktik ama hala dinciz. Takim komutani ustegmen basketbol ve voleybol topu verip birakti o gunde o nobetci. Altimizda hizmet takimi var erler bi yerden futbol topu bulmus mac teklif ettiler, beton basketbol sahasinda japon kale mac yapiyoruz kiran kiran mucadele. Birden acı acı düdük sesi geldi ustegmen bizi cagirdi. Oglum siz manyak misiniz erler bacaginizi cikarip elinize verir diye basladi azarlamaya ustumuzde tisort sort var once bi guzel sinav cektirdi sporun ustune oldugundan kollar bitik benim onceden zaten sinav-barfiks-mekik yaptik caktirmadan dizlerimi yere koyayim dedim beni yakaladi .d ayirdi bi 10 tane daha cektirdi sonra istikamet verdi yaklasik bi yarim saat beton zeminde dudukle birlikte yat her yerimizden kan fiskirinca insafa geldi birakti sag olsun.
Bi tane daha adini anmak istemedigim baska bir ustegmen vardi ona olan hislerimi yazsam banlanirim gecenin 2sinde bi kogusun isigi yaniyor diye herkesi uyandirip şınav cektirmisligi var o nobetciyken huzur yoktu.
-
@y-oguz90 This game is a Nazi camping !
-
@antimülakat yok hocam futbol maci olayi bizim hatamiz futbol oynamak acik acik yasakti, soylenmisti bize. bizden onceki donemlerde bir cocugun futbol oynarken bacagi kirilmis simdi tam hatirlamiyorum ama kurs bolugunden mezun olamamis o sebepli astegmen rutbesi alamamis , mezun olamadigindan kisa donem de yapamamis 12 ay er olarak tamamlamis askerligini iyilesince. bi de hizmet takimi bizim koguslarla da ilgileniyordu baya bi kinleri vardi bize
O nefret ettigim ustegmen haric zaten onu da nobetci oldugunda goruyoduk. baya baya ozluyorum kurs bolugunu. rutbeyi takıp gittikten sonra doguda olmama ragmen rahattim ama egitim gunlerine degismem farkli bir duygu -
Harika bir askerlik yaptım. Ceza falan görmedik valla acayip rahattık. Öncelikle acemi birliğin en kral yeri olan kastamonu 5.alay a verdiler bizi 1500 kısa dönem. Hepimiz doğuya gidiyoruz tabi . Oradaki komutanlar özene bezene seçilmiş belli. Tek kelimeyle arkadaş gibiydik. Kasım ayı kastamonu buz gibiydi ama komutanlar insan olunca ayrılmak istemedik hiç. Velhasıl herkes dağıldı doğu illerine biz 100 kişi mardin e..
Mardinde de dağıldık kimi merkez e kimileri ilçelere. Ben merkez kışladan sayılan kızıltepe komando tugayına düştüm. Her yer uzman her yerde komutan.. Ilk 1 ay nöbet tuttum. Zaten muhafaza emniyet bölüğüydü bizimkisi. Yani işimiz nöbet tutmak. Sonra yazıcı yaptilar beni ve 4 aylık tatilim başladı. Resmen memur gibiydim.komutanlardan rahattım. Hatta bölük komutanı üsteğmen yıldız dalga bile geçiyordu benimle kendisine selam olsun az ekmeğini yemedim.
Neyse gelelim asıl hikayeye.. 1 aylık nöbet sürecinde kulede bir gün iki kişi nöbet tutuyor ikisi de uzun dönem er. Yoldan geçen bir kıza laf atıyor bunlar her zamanki gibi. Ama bu sefer baltayı tasa vuruyorlar hem de ne taşa. Kız alay komutanının kızı çıkıyor. Babasına söylüyor. Komutan içimizden geçiyor tabi önce sonra da diyor ki bundan sonra nöbetleri sadece kısa dönemler tutacak :)) neymiş kısa dönemler okumuş akli basında insanlarmış. askerlik böyle işte hiç suçun yoktur ceza beklersin mükafat gelir mükafat beklersin ceza.. bizim gariban kısa dönemler günde 10 saate kadar çıkan nöbetleri tuttular hep. Ben ise yırttım yazıcı olunca. O laf atan salak da nöbetten kurtardı diğer uzun dönemlerle birlikte..tabi askerliği uzadı 2 hafta. -
Ocak ayı hava güneşli ama buz kesiyor. o havada parkaları çıkarttırdılar barfiks ve bomba koşusu yaptık. ne günlerdi. dün gibi...