2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
-
Merhaba dostlar. Naçizane bir kaç fikir beyan etmek istiyorum ben de. Şahsi düşüncem şu aşamada asli vurgunun beklenen dguy ve guy mülakatları ile birlikte süreçlerin çok çok uzun sürmesi, alım sayılarının ve ilanların ciddi oranda azalması ve bunun mezun İİBF'li sayısının yanındaki konumu ve ilanlar konusunda kurumların belirsizliği, yani ilan konusunda bir rutin olmayışı veya ilanlar konusunda Kurumların hiçbir şekilde şeffaf olmayışı olmalı. Banka alımları İİBF'lilerin asli sorunlarının yanında dile getirilecek bir konu değil. 35 yaş da öyle veya bir başka "özel" başlıklı herhangi bir konu da.
Bundaki kastım özele indirgenirse ilan, bir karşılık bulsa bile bu çözmesi daha zor olan ilk saydığım sorunlara yönelik değil anlık refleks ile hareket edilerek çözümü daha kolay görünen özel sorunlara yönelik olur. Bu riski de hesap ederek hareket edip, en temel ve genele yayılı sorunlardan bahsetmek en mantıklı yol. Şahsi düşüncem bu şekilde, umarım güzel bir netice elde ederiz ilan ve diğer organizasyonlar ile.
-
@morand hocam üniversitede o kadar kontenjan açan kişilere söylemek gerekir.mülakatlardan elenmiş biri olarak keşke daha hakkaniyetli bir mülakat sistemi olsaymış ama durum ortada bu durumda da mülakatların kaldırılması en haklı istek bence.bizim sesimimizi çıkarmamız bizim sorunumuz şimdi bize yılda 10000 alım yapılsa neden 15000 değil deriz.empati yapmak adamların tek çıkış kapısı öğretmenlik istekleri çok mantıksız gelmiyor.öğretmenlere mülakat yapılmalı kısmına gelince tanıdığınız atanmayı bekleyen biri varsa şunu sorun üniversitenin 4. Yılı ve şimdiki bu bekleyişten sonraki düşüncelerini öğrenin hak verirsiniz.biz iibflilerde birlik yok ses dahi çıkaramıyoruz etkinliklerde bile aradaki fark görülüyor.o yüzden bence biz kendimiz ben yapabilir diye düşünelim
-
Gazeteye ilan verme düşüncesi ilk olarak GUY ve DGUY mülakatlarının yapılması için değil miydi? Banka,yaş sınırı vs karıştırmaya ne gerek var ki? Baştaki plan neyse ona göre yapılmalı para toplandıktan sonra şunu bunu ekleyelim gibi söylemler saçma. Gelmeyen ilanlar süreçlerin uzunluğuna değinilsin fakat çorba yapıp bunların ne istediği belli değil demesinler.
-
Oldu olacak bazı kurumlarda kadın adayları bilincli almama gibi bir davranış var onu da ekleyin. her istediğimiz dikkate alınıyor ben de bunu istiyorum feminist bir vurgu olsun
-
Dostlar önceliğimiz kesinlikle DGUY-GUY MÜLAKATLARI
İptal edilen VMY SINAVI
BEKLENEN SGK İLANI olmalı.
Eğer gazete ilanımız çok fazla şeyi kapsarsa hiçbir işe yaramayacak gibi duruyor. -
Yaaa guy dguy için gereken yapılsın konu bölünmesin biz bu işi taa ne zaman dır bekliyoruz.
-
@kazmaaa simdi guy dguy net kazanılmış hak önce bunun üstesinden gelinsin sgk yı da istemiyorum ben acıkcası tek öncelik bu olsun
-
Aklın yolu bir üstadım altına imzamı atarım
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
Merhaba dostlar. Naçizane bir kaç fikir beyan etmek istiyorum ben de. Şahsi düşüncem şu aşamada asli vurgunun beklenen dguy ve guy mülakatları ile birlikte süreçlerin çok çok uzun sürmesi, alım sayılarının ve ilanların ciddi oranda azalması ve bunun mezun İİBF'li sayısının yanındaki konumu ve ilanlar konusunda kurumların belirsizliği, yani ilan konusunda bir rutin olmayışı veya ilanlar konusunda Kurumların hiçbir şekilde şeffaf olmayışı olmalı. Banka alımları İİBF'lilerin asli sorunlarının yanında dile getirilecek bir konu değil. 35 yaş da öyle veya bir başka "özel" başlıklı herhangi bir konu da.
Bundaki kastım özele indirgenirse ilan, bir karşılık bulsa bile bu çözmesi daha zor olan ilk saydığım sorunlara yönelik değil anlık refleks ile hareket edilerek çözümü daha kolay görünen özel sorunlara yönelik olur. Bu riski de hesap ederek hareket edip, en temel ve genele yayılı sorunlardan bahsetmek en mantıklı yol. Şahsi düşüncem bu şekilde, umarım güzel bir netice elde ederiz ilan ve diğer organizasyonlar ile.
-
@bohr hocam liyakat olduktan sonra 35 yaş bir sınır olmamalı, sonuçta kim ne şartlarda hazırlanmış veya hazırlanamamış, elinde olmayan nedenlerle geç kalmış bilemeyiz, üstelik 2016'dan bu yana ilanların azalması, süreçlerin uzaması da bu konuda mağduriyet yarattı, bence sınır olması saçma 40 yaşında adam öğretmen, memur vs. olabiliyorsa kusura bakmayın hayli hayli uzmanda olur, bana komik gelen asıl rakip olan 35 ve aşağı yaştan korkmak yerine 35 ve üstü yaşı kendine rakip olarak görmektir. Eger o yaşta bu sınavlardan başarılı olabiliyorsa takdir etmek gerekir ayrıca boyle bir çözüm ile kurum içi uzmanlık isteyenlerin de sesi tamamen kesilmiş olur.Neyse bu konu pareto üstadın dediği gibi özel bir başlıkta tartışılabilir, ben daha fazla uzatmayayım
-
Arkadaşlar anlık bir durum tespiti yapalım diye bu postu paylaşıyorum. Öncelikle sayfayı sürekli post paylaşarak işgal ettiğim için herkesten özür dilerim, bir kaç gün daha sabredin lütfen.
Gazete ilanı fikrini için guy ve dguy mülakatı bekleyen adaylar belirlemişti. İlk maddi desteği de bu arkadaşlar verdi. Zaten ben de ilk başlarda bunun için ilan vereceğiz diye belirtmiştim. Ancak daha sonra gerek kurumların gerekse diğer arkadaşların desteği katlanınca gazete ilanında sadece mülakatlardan değil diğer sorunlardan da bahsedelim istedik. Ancak mülakat süreci öncelikli olsun istedik çünkü mülakat süreci sonlanmadan kpssA da en çok kadro açan GİB yeni ilana çıkmayacak.
Buna çözüm olarak şöyle bir şey düşündük, gazeteye iki farklı gün ayrı ayrı 10x10 boyutunda ilan verelim. İlk ilanda GİB ve Maliye bakanlığına yönelik olsun(mülakat) , ikinci ilan ise SGK, kpss A sorunları, kamu bankaları, 35 yaş sorunu gibi sıkıntıları dile getirip taleplerimizi iletelim.
Sizlerin de farklı bir alternatif çözümleriniz varsa yorum kısmından bize iletebilirsiniz. Metin ile ben ilgilenmiyorum işin mutfağında 20-25 kişilik bir ekip var.
Her halükarda toplamamiz gereken tutar en az 7-8 bin civarı olacağı için (ptesi gazete ile görüşülüp net tutar belli olacak) para toplamaya devam etmek zorundayız.
O yüzden lütfen imkânınız dahilinde İİBF ailesine destek olunuz.Arkadaşlar facede de görmüşsünüzdür düşüceler böyle ve herkesi mutlu eder gibi geliyor bana iki ayrı ilan farklı zamanlarsa 1.sinde guy ve dguy mülakatı diğeride atıyorum 1 hafta sonra genel sorunlarımızla ilgili bir ilan olsun diyoruz.
-
guy dguy mülakat belirsizliğnini belirtilmesi yanında hiç ilan gelmemesi ve alımların bu kadar az olması konusunada kesinlikle değinilmesi gerekiyor. banka 35yaş dahil edilmesin konuyu böler. ama anı kurtarmak yerine genel sorunumuz olan ilan gelmemesi alım yapılmaması gibi konularada kesinlikle değinilmesi gerekiyor.
-
@paretowilfredo üstad iki ilana çıkmayı düşündük 1. Si sadece guy ve dguy mülakatlarıyla ilgili 2.sinde sınav takvimi beklenen ilanlar ağırlıklı olmak üzere banka ve 35 yaşın bahsedileceği diğer ilan olsun diyoruz siz ne dersiniz
-
@morand hocam mevzu mülakat tatihlerini açıklamak için baskı kurmaksa mülakattarihleri dışında olan herşey konuyu dağıtır dikkati başka yere çeker. Bankanın bahaedilesi bir. Cümle değil istenilen ilanların ine kamu bankaları, defterdar uzman yardımcısı... Gibi olur zaten
-
10 cm lik yere 40 sorundan bahsediyorsunuz , bence bu mutfaktaki 20-25 arkadaşımız alternatif metinleri hazırlayıp onları sunsa daha somut bir şey olacak. Herkesi birden memnun etmek zaten imkansız. Sunulan metinlerden çoğunluğun onayladığını ilana veririz rahatsız olan varsa da söyler parası geri gönderilir. Bitti gitti..
-
@mahlaki ilk ilanın hemen verilmesi lazım guy ve dguy mülakatları için. İkinci ilanda da seçim öncesi yeni ilanların verilmesi gerekir
-
@mahlaki Dostum öncelikle emekleriniz için teşekkür ederek söze başlayayım. Gerçekten çok güzel işler yapıyorsunuz, binlerce kişinin sesi olmaya çalışmak ciddi bir yük ve sorumluluk. Allah yardımcınız olsun.
Benim önerim, ilk ilanda özele sadece DGUY ve GUY hususunda girmek. Nitekim hepimizi bu noktaya getiren asli sorun bu oldu. Bundan yola çıkarak süreç belirsizliğini ve uzunluğunu vurgulamak. Diğer bir önemli nokta da alımların azlığı. Sayılar gerçekten çok komik ve bunun vurgulanması lazım.
Neden bu iki konuyu genel bir sorun olarak bu kadar önemsiyorum? Çünkü süreçler kısalsa ve kadro sayıları artsa, yaş sorunu yüzünden süreci 3 4 senede tamamlamakta zorlanan kişiler nezdinde yaş konusuna bir nebze merhem olacak. Alım azlığı vurgusu tüm alımları kapsayarak B grubu ve Banka alımlarını da hedef gösterecek. Az yerden çok verim elde etmenin yolu olarak görüyorum bu vurguları.
İkinci belki üçüncü ilanlarda bizatihi bazı sorunlar dile getirilebilir. Ama dertlerimiz temelde söylediğim konular ve bunlara gelecek çözüm bir çok sorunun çözümü aslında.
Eğer özele indirgersek ilanı ilk aşamada populizm devreye girecektir. Örneğin Banka alımı denirse buna gelecek geri bildirim 1000 kişilik halkbank ilanı alın size gibi bir yaklaşım olabilir. Bu da sadece 1000 kişinin derdini çözer, bir yıllığına çözer. Kökleşen sorunlara çözüm olmaz. Ya da 35 yaşı 37 yapsınlar, alım olmadıktan sonra, bir alım 1 yılda anca tamamlandıktan sonra zaten derde deva olmaz - olamaz.
Düşüncelerim ve önerilerim böyle dostum.
-
Konuyu bu kadar çok bölmek hiç kimsenin yararına değil kardeşim iibf kadro istiyor neysede 35 yaş ile banka bence gereksiz lütfen senden rica ediyorum guy dguy ilanını biran önce gazetede yayınlansın yoksa birçok kişi hep aynı ilanlara başvurur birşey yaramaz harekete geçmemiz lazım
-
@paretowilfredo eyvallah Allah razı olsun bizde aşağı yukarı böyle düşünüyoruz. Bir çok arkadaşla aslında düşünce çizgimiz aynı , olay somutlaşmasdığı için düşünceler farklı gözükebilir zaten yeterli para toplanırsa ikinci ilana çıkılcak yoksa toplanan 4.5 ile 1010 değilde 13,515(uydurmabir boyut) ile tek ilana çıkıp guy ve dguy mülakat tarihleri ile alım sürecindeki sıkıntılar ve bekelen ilanlar bahsedilcek.
-
Dguy Guy mülakatı üstüne basa basa merkez olmayacaksa çok saçma olacak çünkü amaç şuan öncelikle bunların yapılmasıydı ama görüyorm yaş diyen banka diyen onlara evet ama bu ilanda olmaz konu dağılır sonuç 0 olur.
-
@mahlaki bu şekilde daha iyi olur hocam