2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
-
Arkadaşlar ciro primi nasıl muhasebeleştrilir bilen var mı
-
@burc6 ilk gun gelmişti sıra. Gelir yuksek ihtimalle
-
@köyün-ağası Ankara 1. Komisyon
Üretim faktörleri nelerdir
Vergi nedir türleri nelerdir (tanımlarken vatandaş demeyin mükellef diyin)
Sermayeden ne geliri elde edilir
Faizden hangi vergiler alınır
Kişiliği sona erdiren haller
Gaipliğin süreleri kaçtır -
@zümrüdanka 6 soru sorulmuş normal geçmiş işte
-
Merhaba arkadaşlar 5 komisyon ve her komisyonda 3 kişi vardı mülakata girecek kişileri iki binaya ayırmışlar ilk yarısı bir binada diğer yarısı başka bir binadaydı beşer kişi yukarı alıyorlar benim 2.komisyondu
Ticaret şirketlerini saymamı söylediler
Ticaret şirketlerinden anonim şirketler
Tam takatte piyasası
Tam rekabet piyasası fiyat
Örnek olay sordular iktisat
Kooparetifler
Hatırlayabildiklerim bunlar arkadaşlar herkese başarılar dilerim -
@ceterisparibuss gecmis olsun hocam hayirlisi
-
@ceterisparibuss bölüm neydi
-
@köyün-ağası Kamu yönetimi
-
ekmek nasıl bir maldır arkadaşlar?fiyat değişse de talep edilen miktar değişmiyor sanki kafam karıştı
-
@sssld 181gelir t /diğer gelirler
320satıcı/gelir tah + hesaplanan kdv -
@karamell zorunlu
-
@karamell düşük mal bence. Gelirin artınca ekmek talebin düşer çünkü. Ekmek talebini etkileyen en önemli faktör nüfusu bu arada.
-
Arkadaşlar bavul falan getirsek sorun olur mu bekleme salonuna?
-
Komisyonda 3 kişi mi oluyor? 5 kişi mi oluyor? Bu konuda farklı şeyler söyleniyor hep
-
@robert-lucas gelir artınca ekmek talebi neden düşsün hocam? Sonuçta yemeğin yanında tüketiliyor. En lüks restoranda bile ekmek servisi yapılıyor. Bence zorunlu mal.
-
@marsiyal kisiden kisiye degisiyo zorunlulugu. Ben ekmeksiz yemek yiyemem ama evine ekmek girmeyen bir suru tanidigim var :))
-
@marsiyal hocam benim de kafamı karıştıran buydu
-
@marsiyal genelde daha fazla doymak için daha çok ekmek tüketilir. 1 kg yerine 2 kg et tüketmeye başlarsan ekmek talebinde azalır. Tabi bu benim benim düşüncem doğrudur demiyorum
-
@robert-lucas gelir çok olunca da ekmek alınmıyor mu hocam ? bu mülakatta birine sorulmuş ayrıca
-
@karamell gelirin 2500 liradan 5000 TL ye çıktığında ekmek tüketimin artar mı? Bence artmaz aksine azalır. 2 ekmek yerine 1 ekmek alırsın onun yerine de pastırma falan alırsın. Karnını ekmekle doyurmazsın. Önemli olan gelir arttığında tüketimin azalıp azalmadığını bilmek. Zaten bu sorunun doğru cevabını vermek için piyasa araştırması yapmak lazım. Ben sadece şu an yorum yapıyorum. Onlarda bu yorumu bekliyorlardır diye düşünüyorum.