2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
-
Bi soru daha yazim gelebilir iktisat mezunu arkadaşlara örnek soru benim bi amcam var domates ekiyor fakat domates bolken fiyatı düşük azken fiyatı yüksek oluyor bunun iktisattaki karşılığı nedir?
-
@balans-etkisi bolluk paradoksu
-
- Komisyon - Bursa - İşletme
Tapu Siciline Hakim Olan İlkeler
Wagner Kanunu
Peçeleme (Kaçırma ve kaçınmadan hangisi ile örtüşüyor?)
Vergi Kaçırma
Vergiden Kaçınma
Muvazaa (Peçeleme ile benzer mi, ortak özelliği var mı?)
Çoğaltan (Klasikler-Keynesyenler açısından nasıl yorumlanır?)- Komisyon - İstanbul - Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Kdv nedir ? Konusu?
İstinaf yolu nedir? Tüm kararlar için istinaf a gidilir mi? İstinaf a gidilemeyen kararlar için başka yol var mi?
İtiraz yolu var mı?
Stagflasyon nedir?
Üçlü açmaz?
Tr nin şuanki ekonomik durumunu nasıl değerlendiriyorsun?Herkes emeklerinin karşılığını alır inşallah, başarılar arkadaşlar.
-
@eliff Ne sordular peki bir de bölümünüzü öğrenmem mümkün mü
-
Telekominasyon şirketi hangi piyasa oligopol mü oluyor
-
@aroma bende öyle demiştim ama sanırım cevap cobweb teoremi çünkü bolluk paradoksunda bunu toplam gelirle ilişkilendiriyor talep esnekliği düşük olan mallarda çok ürün az gelir,az ürün çok gelir olması fakat cobwebte ise fiyat ve miktarın zaman içinde değişimi ele alınıyor sadece
-
@venüsmer bölümüm maliye.Hep maliyeden sordular.Kamu harcamalarının gerçekte ve görünüşte artış sebepleri,bütçe kaç yolluk yapılır,mali ateşteki nedir,bütçe kapatma usulleri ve bütçe fonksiyonları
-
Arkadaşlar beyaz gömlek üstüne hangi renk kravat tercih ettiniz,, siyah olur mu? Ceket ilikleme oturunca aciyormusuniz yoksa sürekli kapalı mı kalıyor?? Son sorum içeride masa var mı eller nerde duruyor??? Kafa allak bullak️
-
@bydaler valla ben mavi kravat tercih ettim siyah takan da çok vardı.masa var eller konusunda bir şey diyemem, ben ceketi açmadım uğraşmamak için ama takdir sizin...
-
@caglarr öğleden sonraya kalan arkadaslar için 9dan 13 14 e kadar gergin beklemek zor olmuyor mu? Yani yaklaşık olarak da olsa mülakat saatimizi bilemiyor muyuz? Herkese başarılar
-
@bydaler siyah lacivert kırmızı takabilirsin. Kapıya iki defa vur. 2-3 saniye bekle gir. Girerken iyi günler efendim diyebilirsin. Ceket düğmen ilikli olsun otururken düğmeni aç ellerin masanın altında olursa daha iyi olur. Masa üstünde olursa heyecandan çok fazla kıpırdatırsın dikkat çeker. Mülakat bittikten sonra kalkarken düğmeni ilikle çık.
-
@jasikevicius ben geçen alımda aksam 4 den sonra girmiştim. Bir süre sonra heyecan falan kalmıyor beklemekten:)
-
@gannicus 4'e kadar mı helal olsun hocam. Gergin bekleyiş yıpratır diye düşünüyorum ben ama umarım dediğiniz gibi olur
-
Mülakat uzun sürer mi? saat kaçta bitiyor tahmini?Bir de sıraya göre mi alıyorlar yani yani bu listedeki sıraya göre 1 sonra 2 sonra 3 yoksa karışık mı?
-
Sonuçlar ne zaman açıklanır acaba bu sefer
-
@marsiyal Temennim mülakat tarihlerinin açıklanmasındaki felaketi yaşamayıp biran evvel açıklanmasını dilemek
-
@balans-etkisi bende bu cevaba tutarlilik derdim hocam neden yanlis gibi bir durum olustu ki
-
@marsiyal maksimum 20 iş günü Hocam. Umarım 20 iş gününe kalmaz
-
@alınteri açıklanan liste de ki sıraya göre ben sonuncu kişiydim 6 gibi mülakata girdim
-
@mbguy aldığınız bir duyum varmı