2018 DGUY Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Mülakatları
-
@ahkâm sizin sorular tam benlikmiş:) sizin son soruya bağlı 3 soru bana da soruldu ama ikmalen tarh olarak soruldu ihbarnameyi bilemedim hayırlısı artık.
-
Muhasebe ilkeleri nelerdir?
Gelir tablosu kalemlerini sayar mısın?
Futbolcu transferi nereye ve niçin kaydedilir?
Arbitraj nedir?
Future işlemleri nelerdir?
Çarpan nedir? İlk kim kullanmıştır? Formülü?
Harcamalar nelerdir?
Tüketim fonksiyonu nedir?
Çikolata tüketiminin milli gelire etkisi nedir?
Otonom tüketim nedir? -
@kapesese nasıl bildirilir sorusuna tebligat dedim onun bi adı var dedi ihbarname dedim. Sonra dedi ki maliye ihtarname çeker mi benim kafa allak bullak oldu kişi alacak hakkı için ihtarname çeker noter aracılığıyla vs. dedim. Şimdi baktım ihtarname ile ihbarname aynı şey mi farkı ne çözemedim. Konuya hakim birisi cevaplarsa sevinirim.
İhbarname ile gönderilen belge düzeltme fişi dedi guy arkadaşım. -
@ahkâm idarece, resen ve ıkmalen tarhıyatlarda ihbarname ile mukellefe teblıg yapılır. Bu sekılde bılıyorum bende.
-
@sdf AD eğrisini kaydıran sebepler philips eğrisi üzerinde hareket sağlarken, AS yi kaydıran sebepler philips eğrisini kaydırır. Ms artışı AD yi sağa kaydırdığı için Philips eğrisi üzerinde hareket olur. Ayrıca philips eğrisi beklenen enflasyon sabitken enflasyon artışı ile işsizlik arasında ki ilişkiyi inceler, yani beklenmeyen enflasyonda ki değişimler philips eğrisi üzerinde hareket sağlarken beklenen enflasyon philips eğsinin kaymasına sebep olacaktır.
-
@beveridge-eğrisi sana baya zor gelmiş
-
@köyün-ağası ilk mülakatımdı bir de
-
Arkadaşlar daha önce bu konu konusuldu mu ya da bır baslık var mı bılmıyorum ozellıkle sorum kadın arkadaslarla ılgılı. Gıyım kusam nasıl olmalı etek altına sıyah corap mı ten rengı corap mı tercıh edecekler? Uzun saclılar ıcın düz mu bırakmak, at kuyrugu mu yoksa yarım toplamak mı uygun olur ben şık gorunmesı acısından ceketımı hafıf dar ve kolları bıleğımın bıraz üstüne kadar kısa almıstım bu sorun olur mu tesekkurler
-
Mühendislik grubunda kaç kişi geldi acaba mülakata bilgi var mı? ben ortalardaydım benden önce 6 kişi gelmemişti.
-
Arkadaşlar size de mülakatta evli misin bekar misin işte askerlik yaptin mi vs gibi sorular soruldu mu ? Bı de benden önce giren arkadasa sorulan üç sorunun aynısını sordular gayet basit sorular. Böyle geçen var mı mülakatı hayra mi yormak gerek başka bişey mi başlarından mi savdılar acaba kafamda deli sorular
-
@kapesese
Ankara için whatsapp grubuna bizide dahil edebilir misiniz rica etsek? -
@ahkâm aynı soru bana da soruldu ama ben ihbatnameyi hatirlamadim maalesef
-
@artikolsun askerlik kardeşinden bahset dayı olmak nasıl bir duygu :)) sen vergi mükellefi misin hangi vergileri ödüyorsun
-
@cag317 yazdığından bişey anlamadım desem kardeşim
-
@artikolsun takılma yani bana da bu tarz soruldu
-
@cag317 anladım kardeşim eyvallah
-
@yzg66 böyle bir grup var mı bende merak ediyorum açıkçası
-
@paretowilfredo dostum açıklanma tarihi ile ilgili duyumun varmı.?nisna 20 ye kadar açıklanır diyebilirmiyiz.
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2018 DGUY Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Mülakatları
Merhaba dostlar.
Bugün kurumdan bir büyüğümle görüşme imkanım oldu. Bir kaç şey sordum ben de. Mülakat açıklanma takvimi gerçekten DGUY önce açıklanacak şekilde belirlenmiş. Olabildiğince hızlı açıklayıp mükerrerliği engellemeye çalışmak amaçlanmış.
Diğer yandan DGUY mülakat performanslarının özellikle belirleyici olacağını dile getirdi. Bu kadro için ehemmiyetle seçici davranılacağını bu yönden iyi hazırlanan kişilerin öne çıkacağını düşündüğünü ekledi.
Bir diğer konu yeni alımlar. KPSS öncesi yeni bir GUY olabileceğini bunun da tamamen Bakanlıktaki süreçlere bağlı olduğunu söyledi. Planlamayı da teyit ettim dostlar. Gerçekten bir alım planı var. Bu planın hayata geçme süreci de bi yerde bakanlığa bağlı. Sonuçların her iki alım için de çabucak tamamlanması için çalışılacağını, buna ve yapılanmaya bağlı olarak KPSS öncesi için yeni GUY ilanı olabileceğini belirtti. Bakalım vakti gelince bir daha soruşturacağız bunu tabi ki.DGUY içinse aynı şekilde müspet konuşmadı malesef.
Hepinize başarılar dostlar. Hakkınızda hayırlısı olsun. -
@paretowilfredo nisan 20 ye kadar muhtemel diyelim o zaman.