2018 DGUY Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Mülakatları
-
Wp de yazanlar da zenginmemur ayarında onları çıkarırsan oralarda sessiz çıktım zaten hepsinden.
-
Bu platformda @paretowilfredo gibi sözüne güvenebileceğimiz çok az kişi var. Bu kişilerin bizim için uğraşları açık ve ortada kimse bunun aksini iddia edemez. Bu kişilerin emeğini hiç edecek davranışlar sergileyenleri de allah'a havale edip geçicez herkes gönlünün ekmeğini yer
-
@kpss-a-bağımlısı bu soyleme nasil nerden ulasildi anlamadim o zaman hic mulakata gitmeden gvs yapilsin ya da kamuda calisanlarin zaten gvs si yapildi onlarla devam edilsin boyle bir sey olabilir mi!bende ayni kanaatteyim hocam dilerim erken aciklanir da surec iyice sarpa sarmaz
-
Neden sayfa bu kadar gergin ya iyi kotu bir sureci geride biraktik heyecanlanamiyoruz da sonuclar icin su iletileri gorunce
-
@babayega ne diyon sen gereksiz benim tek uye oldugum yer burasi benim watsapım falan yok.Issizlik yapma.
-
@paretowilfredo bak dostum beni uzaklastirdin bu sayfadan ama goruyorumki bana hala sataşmak isteyen işsiz gereksiz tiplere bir yaptirimin yok.A grubu bitti artik insanlar gergin.Bu arada yapilanmayi beklemek lazim
-
Bazen diyorum ki;
-ne olacak söyle gitsin..
Sonra diyorum;
-söyleyince ne olacak, sus bitsin!--Söylediklerim açık ve net
--Kendi beklentinize göre yorum yapmayınız.
--Kendi çıkarımınız değil önemli olan vurgulanan nedir ona bakın.
--Elenen herkesin güvenlik soruşturması olumsuzdur demedim ama olumsuz çıkanlar elenecek.
--Elbette elenenler için diğer sebeplerde de var.
--Müdür ve Müdür yardımcıların güvenlik soruşturma durumu farklı, isteyen araştırabilir.
--Diğer memurluklar için bir şey söylemedim.
--Detayına girmek istemiyorum.
--Ama ince eleyip sık dokuyacaklar bundan emin olun.
--Öncesinde güvenlik soruşturması yapıldığını bilin yeter.
--Kimse kendi kendine kötü senaryo hazırlamasın. -
@2577 geçen guy alımında van ili için 15 kişilik alıma çıkıldı ama asil listede 14 kişi var yedek yok bazı iller de rize gibi yedeklik hakkı kimseye verilmemiş bu kişilerin gvs si mi olumsuz neden kadro doldurulmamış
-
Asil liste aciklandiktan sonra gvs zaten yapiliyor. Liste aciklanmadan once gvs yapilip sonucu buna gore aciklamanin mantigi dava vs gibi seylerle kurumlarin ugrasmak istememesi olabilir. Gvs olumsuz cikan adayi biz seni mulakat performansindan dolayi eledik ki gvs ile ne alakasi var canim demek icindir o halde. Fakat bu durum son derece izafi ve suistimal edilebilecek birsey. Adaylarin kafasinda soru isaretleri olusturur. Yani madem cift dikis gvs yapilacak o zaman bir gvs de daha sinava basvurmadan once yapilsin. Kurumlar gel bakalim buraya cocuk adam sen merkez uzm tasra uzm mufettis olmak istiyorsun ama gvs ne bir bakalim ona gore sinava girip giremeyecegine karar verelim desinler boylece en basindan sorun cozulmus olur
-
@2577 guy alımı ile ilgili duyumunuz var mı?
-
@2577 yapılanma hakkinda neler biliyosunuz?Çikar yada cikmaz ne biliyorsaniz paylasabilirmisniz
-
Kaç günde açıklanacak bilmiyoruz ama bugün mülakatın son günü hepimiz için hayırlı olsun inşallah. Guydan önce mutlu haberler alırız inşallah 🤲🤲🤲
-
Arkadaşlar mülakata son girenlerden olduğum için faydası olur mu bilmiyorum ama sonraki mülakatlara fikir olması açısından süreci anlatıyım. Umarım WhatsApp grubundakiler de buraya yazarlar.
Öncelikle gelen herkesi bekleme salonuna alıyorlar. Daha sonra saat 9 dan itibaren 15 kişilik gruplar halinde mülakatın olacağı binaya alıp bir odada bekletiyorlar. Sıraya göre çağırıyorlar mülakata, 15 kişilik grup bitince bekleme salonundan sıraya göre sonraki 15 kişiyi çağırıyorlar. Mülakatlar 7-10 dakika arası sürüyor ortalama.
Komisyon 5 kişiden oluşuyor, onların karşısında bir masa ve sandalye var, girişte oraya oturmanızı söylüyorlar. İlk etapta kendinizi tanıtmanızı istiyorlar, tanıtma esnasında araya girerek soru sorabiliyorlar ( örneğin çalıştığınız kurumda hangi görevi yapıyorsunuz gibi )
Kendinizi tanıtma aşamasından sonra komisyon üyeleri soruları sormaya başlıyor.
Bana sorulan sorular;
-satın alma gücü paritesi
-paranın dolaşım hızı
-hızlandıran prensibi
-vergilendirme süreci
-vergi tebliğ usulleri
-devlet neden borçlanır
-özel maliyet
-özel fonlar
Sorulara cevap verirken verdiğiniz cevaba göre araya girip ekstra soru sorabiliyorlar.
Komisyon benim gözlemlediğim kadarıyla son derece iyi niyetli, size yardımcı olmaya çalışıyorlar, bazen ufak ipucu veriyorlar takılırsanız. Genel olarak güleryüzlüler. Ben iktisat sorularında takıldım biraz ama diğerlerini cevapladım. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun, inşallah en çok hak eden en iyi şekilde hizmet edecek 300 kişi kazanır. -
Arkadaşlar erkeklerin hepsine askerliği ne yaptığını sordular mı?
-
@gencburokrat bölüm maliyemi hocam sizin ?
-
@balans-etkisi, içinde söyledi: 2018 DGUY Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Mülakatları
@gencburokrat bölüm maliyemi hocam sizin ?
İşletme bölümüm, soruların bölümle alakalı olduğunu düşünmüyorum
-
@doctorwho Benim mülakatımda askerlik konusu hiç geçmedi
-
Acaba mulakata kac kisi katilmadi Her giren 15 kisilik grubunu saymis olsaydi cozerdik bu isi
-
@gmsmustafa Benim grupta 2 kişi yoktu Toplam sayının 35-40 civarı olacağını tahmin ediyorum
-
DGUY mülakatları bugün bitiyor. GUY mülakatları ise 17-30 Nisan sürecinde. Yaklaşık bu bir haftalık süreçte DGUY açıklanır mı acaba ve açıklandıktan sonra nasıl bir süreç ilerliyor, göreve başlama tarihi vs? Düşünceleriniz nedir