30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
@davetsiz54 bende Mardin yaptım ama açıkçası Mardin diğer bölgelerden daha sıcak diye onu işaretledim,tahmini bir cevap verdim.
-
Bildiğim kadarıyla Truman doktrini daha çok askeri düzenlemeler içeriyor. Marshall planınında ana amaç ekonomik olarak çökmüş olan Avrupayı yeniden kalkındırarak yapabılabilir hale getirmek. Hatta ülke olarak biz Truman doktrini kapsamındaydık ancak Marshall planı dahilinde yardım alamadık.
-
@garipbülbül Truman Doktrini askeri,siyasi ve mali koşutlar içeren bir doktrin.Zaten doktrin kelimesinin karşılığı buna tekabül ediyor.
Marshall Planı dahilinde yardım almaz mıyız hocam yapma gözünü seveyim.Adnan Menderes döneminde Türkiye,Marshall yardımı aldı,Nato'ya dahil oldu daha sonrada Sovyetler Birliği'ne karşı Nato'nun ileri karakolu olarak görev yaptı Bunların hepsi Truman Doktrini kapsamındaydı.
-
@davetsiz54 marshall disisleri bakaniydi siz diyince hatirladim. Truman o zaman cevap Mardin olmasi lazim evet
-
Alan bilgisi kolay gibi görünüyordu ama düşündükçe yanlış çıkma ihtimali de artıyor
-
- Yıl Marşı'nın yazarı mıydı sorulan bestecisi mi?
-
@leontief Onuncu Yıl Marşı, Faruk Nafiz Çamlıbel ve Behçet Kemal Çağlar tarafından yazılmis bunlar yoktu sanırım siklarda bi an bende düşündüm ama
-
@escobar_p Doğru ileri karakolluk görevi bize Truman Doktrini çerçevesinde verildi ve bu kapsamda Yunanistan'la beraber yardım aldık. Soruda, eğer yanlış hatırlamıyorsam, Avrupanın yeniden inşasına dair bir alıntı vardı. Özelde Marshall planıda bu amacı güdüyordu. Marshall planı dahilinde Türkiyeye mali yardım yapılacaktı ancak daha sonradan sanayileşme planlarımızın şümullü bulunması sonucu yardımlar geri bırakıldı. Sonradan verildiyse bile çok az tutarlardır.
-
@garipbülbül Türkiye epey gıda yardımı aldı.Deden hayatta ise ona sorabilirsin Zira benim dedem hayattayken ABD'den gelen kurtlu bulgurun ve ABD'nin süt diye sattığı süt tozunun İstanbul'daki tüm öğrencilere beslenme dersinde zorunlu olarak yedirildiğini-içirildiğini anlatırdı.
Türkiye'nin o dönem aldığı yardımın tutarı 450 milyon dolardır...Biskivüden amerikan bezine kadar geniş bir ürün listesi vardır.
-
Arkadaşlar herkese geçmiş olsun. Ösym soruları yayımlamayacak gibi görünüyor. Alan'dan hatırladığımız soru cevaplarını da yazsak. benim hatırladıklarım:
Hukuk:
*vatandaşlıktan çıkma -1-3
*vasiyetname şartları- ayırt etme gücü ve 15 yaş
*ticarette kayıtlı sermaye ile ilgili soru- anonim şirket (soruyu hatırlayamadım ama cevap AŞ)- bonoda zorunlu olmayan vade tarihi
- mv düşmesinde- kısıtlılık/ mah. kararının meclis gk'na bildirilmesi
- gaiplik sorusunda- gaiplik kararının alındığı tarihten itibaren sonuç doğurur ile ilgili seçenek cevaptı.
-
iktisat ve maliyede hatırladıklarını paylaşan olursa çok sevinirim. zira ben çok az şey hatırlıyorum. geçici kurumlar vergisi oranı %20
-
Dar mükellef beyanname vermez diğer soru inceleme
-
@escobar_p buna ek olarak ta paragrafta su cumlede onemli bir cumle "doktrinlere karsi degiliz ancak" diyor teredduttr kalan icin doktrin olmadigi ortaya cikiyor siklarda doktrinleri elemek gerekiyordu sanki ben marshall planidiye dusunuyorum 5 haziran 1947
-
Arkadaslar ne kadar çok Truman Marshall konuştuk bende birsey yazayım sonra başka sorular da paylaşalım. ABD başkanını soruyordu bir arkadas Marshall abd başkanı değildi yazmış bende öyle düşünüyorum
-
Gk de şunlar vardı
Cemal reşit rey
Suriye cephesi
Haçlı seferleri yalnız 2 diyolar
Tekalif i milliye emirleri
Akdeniz yaylalari
Mardin güneş enerjisi
Maar gölü karstik şekil
Vatandaşlıktan çıkarma 1-3 tu galiba
Khk da yetki bakanlar kurulunda
Ab sorusu vardı
Marshall n truman sorusu var
Silvan vardı
Cura var
Mv - taksirle adam öldürme var
Rokoko barok sorusu vardi -
Maliyede; Dışlama, laffer ve mtv vardı.
İradi maliye politikası sorusunu yasal dayanak yaptım.
Geçici kurumlar vergisi oranı
Refah ekonomisi adamı pierson'du. Cevapta sanırım kapitalizm olan şıktı.
kesin hesap kanun tasarısını kim sunar
üretim faktörlerinin gelirinden alınan vergi hangisi?
Dolaylı vergi özellikleri vardı
bütçe sistemi ile öncüllü bir soru vardı
vergi tevkifatı ve dar mükellefli bir soru vardı
Mali tatil
vergi incelemesi vardı birde -
İlaveten
ölüm vardı kira ile ilgili soruda
İlan 30. Gün gerçekleşir
Doğal tekel sorusu vardı
Kamusal mal neden üretilir vardı
vergi cezasını kaldıran vardı ben pişmanlık ve ıslah yaptım ama emin değilim
Gayrisafi usul vardı bütçede
Arz ve talep esnekken vergi konulursa p artar. Miktar azalir bu vardı
Son olarak Kamu Denetciligi kurumu vardı@gumusayburak dolaysız vergi iktisat daydı galiba
-
@Berhava olabilir onu tam hatırlayamadım
-
Rabbim herkesin gönlüne göre versin arkadaşlar 60 65 doğru yeterli olurmu sizce
-
@burcu güneş enerjisi sorusu mardinmi kesin konya olabilrmi