30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
"Bunun üzerine ABD yeni planlar aramış ve Dışişleri Bakanı George Marshall'ın "Marshall Planı" 5 Haziran 1947 günü Harvard Üniversitesi'nde verdiği bir nutukta açıklanmıştır. Buna göre, "Avrupa ülkeleri her şeyden önce kendi aralarında bir ekonomik işbirliğine girişmeliler ve birbirlerinin eksikliklerini kendileri tamamlamalılar, bu genel işbirliği sonunda bir açık ortaya çıktığında Amerika, bu açığın kapatılması için yardım etmeli. Bunun için de önce bir işbirliği programı yapmalılar." ilkesi benimsenmiştir."
-
Peki maliyede bir isim vardi refah ekonomisiyle ilgili birseyler demisti ticaret ve sanayi vardi ben o zati ilk kez duydum
-
@burcu evet literature yeni bir bey abimizi soktular artik neler dediyse görürüz diğer sınavlarda ama sanki cevabı barizdi şıklar arasindan cikiyordu gibi hatırlıyorum ama, onun dışında sivri soru varmiydi bilemiyorum, vmy bir arkadaşıma vergi sorularini anlattim kasmislar biraz dedi ama onlarda o kadar zor degil gibiydi, benim diyen vergi hukukuna hakim olan fire cikarmamistir benim bile 1 yanlisim var- diye tahmin ediyorum - simdi tek tek yazmaya kalksak kariscak ortalik bir arkadaş mümkünse fazlaligi hatirladigina inanan yazarsa, unuttuguna ekleme yaparak nihai sorulari cikarsak:) malum forum yerine surda konuşsak
-
Bu ileti silindi! -
@T.R.Malthus evet ben de şıklardan cikardim vergide 1 yanlis bekliyorum yani zorlayiciydi yinede. Kucuk dikkatsizlikleri affetmeyen bir sinavdi. Ben nerdeyse hepsini hatirliyorum gk gy haric yazabiliriz
-
Matematikle başlayalım
- Fonksiyon sorusu x.y değerleri toplamı 22
- Tek çift sorusu yalnız 1
- Kareköklü soru x+y= 7 olacak
- Bilye sayıları sorusu 40
- Olasılık sorusu 3/28
- Kız erkek öğrenci sorusu 72
- Analitik geometri sorusu 15 olacaktı
-
Tarih
*Inonu savaslari arasinda hiyaneti vataniye
*Suriye filistin cephesi
*gotik tarz
*cografyada dolin yaptim
*akdeniz yaylalari yaptim
*cura telli calgi sorusu
*izlanda(ab den uyeliyi çeken )
*marshall (emin degilim)
*siverek hanisinden turkiyede iki tane yok sanirim oyleydi
*olagan donem khk bakanlar kurulu cikarir
*10.yil marsi bestecisi cemal resit rey
*gunes enerjisi sorusu mardin -
@burcu 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
Yerşekilleri dolin değil meke olacaktı bence krater o çünkü diğerleri karstik
-
@KNUT-Wicksell Meke Tuzlasini hatirlamadim bir türlü.
Birde vatandasliktan cikarilma sorusu vardi onu tam hatirlayamadim -
@burcu Marshall değil cevap Truman olacak.
-
Emin degilim ama yukarida bir arkadas marshallin 1947 de konferanstaki konusmasini yazdi. Ben marshall yaptim
-
@escobar_p delil ile yazılmış eskobar senin varmı delilin
-
@burcu 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
@KNUT-Wicksell Meke Tuzlasini hatirlamadim bir türlü.
Birde vatandasliktan cikarilma sorusu vardi onu tam hatirlayamadimO soru hukukta mıydı genel kültür kısmında mı? 2. öncül yanlıştı galiba 1-3 doğruydu die hatırlıorum ama net değil soru aklımda. Tarihte yalnız haçlı seferleri mi yaptınız yoksa haçlı+coğrafi keşifler mi?
-
Gk kismindaydi ben de 1-3 yaptim ama siklari hatirlamadim. Sadece hacli seferleri yaptim.
-
@ceronimo 1947 ABD'nin Avrupa ülkelerini ve farklı kıtalara yönelik bakışını değiştirdiği ve Truman Doktrini'ni uyguladığı yıl. Marshall zaten o dönemin Dışişleri Bakanı...Marshall Planı dahi Truman Doktrini çerçesinde uygulanan bir plan...Yanlış hatırlamıyorsam soruda bu açıklamayı kimin yaptığı değil hangi doktrin dahilinde yapıldığı soruluyordu.
-
Maliyede literatüre yeni kazandırılan kişiyi hatırlayan var mı acaba? Sınava girmeyen bir kişi olarak çok merak ettim de
-
Gk kismindaydi ben de 1-3 yaptim ama siklari hatirlamadim. Sadece hacli seferleri yaptim.
Ben de 1-3 yaptım ikimizde böyle yaptıysak doğrudur. Haneye 1 doğru daha. Baraj kaç olur sence 70 üstü diolar ama bence altına iner
-
@Ђилаc_Mилован Açıkçası Maliye Teorisinde 3 farklı kaynaktan konu anlatımı çalışarak hazırlandım KPSS'ye ki bu Maliye netime de yansıdı. Ama bugün sorulan adamı ne duydum ne de bir kitapta gördüm Şu anda da hatırlamıyorum.Uzun ve kolayca telaffuz edilemeyecek bir adı vardı,onu hatırlıyorum
-
@KNUT-Wicksell ben de 70 ustu olacagini sanmiyorum. Son sinavda 150 soruda 103 dogruyla gecilmis bence epey yanlis var . 90 soruda 60 civari dogru ilk asamayi atlatir insallah. Herkes kolay diyor ama irdeleyince hatalarda çıkıyor. Benim gibi yazili sinava kalmak isteyen arkadaslarim insallah geceriz ilk sinavi.
-
Arkadaslar soruda abd baskani diyordu..truman abd baskaniydi o dönem. Marshall hic baskan olmadi disisleri bakani ve ordu komutanligi yapti o sorunun cevabi truman.
Ayrica kültür sorularina mardin cevabini da ekleyelim. Yani ben mardin yaptim.