PTT uzman yardımcılığı/Genel
-
@tostsos Herhangi bir tazminat ödemeden istifa edilebiliyor diye biliyorum ama sanırım belli bir süresi var. Ancak kurum eğitim ve kalma masraflarını istiyor galiba. Hocam, aklınızı çelmek gibi olmasın yalnız olaya sadece para ya da özlük hakkı olarak değil de çalışmak istediğiniz sektör gözüyle bakmanızda fayda var. Ziraat her ne kadar eski prestijinde olmasa da kötü bir kurum değil. Örn: Ben Ziraat'i kazansam PTT mülakatına girmezdim bile. Önceliklerinizi iyi belirleyin hocam. Sırf parası ya da maaşı iyi diye sizi bıktıracak bir iş ya da sevmediğiniz bir yere girmeyin derim. Umarım gönlünüzdeki yer olur.
-
@bluephantom haklısınız hocam ziraat için başlangıç pozisyonu çok güzel ama banka en nihayetinde 2-3 sene çalışan herkes yaka silkiyor. üstelik istanbul olması da benim için bir eksi. Siz neden ptt'yi bu kadar kolay elediniz şaşırdım açıkcası
-
@tostsos Hocam, benim içinde Ankara negatif. Gerçi geldikten sonra o kadar da kötü değilmiş dedim ama yine de İstanbul tercihim. Özellikle bankacılık istediğim için Ziraat çok idealdi. İşte burda öncelikler devreye giriyor. Ben yaka silkenler olsa bile bankacılık istediğim için buna katlanırdım. PTT kötü değil; kaldı ki PTT'de bankacılık alanına giriş yaptı ve yakında Posta Katılım Bankası göreve başlayacak. Hatta bizim bir kısmımızın orada görevlendirileceği dedikodusu bile çıktı. PTT daha da büyüyecektir. Hiç kötü değil ama benim bankacılık yapma isteğim o kadar büyük ki gözüm bu konuda pek bir şey görmüyor( PTT daha fazla maaş vereceğine rağmen). İşte bu yüzden öncelikler ve hangi sosyal alanın(kentin) seçileceği önemli.
-
İstanbul'da bankacı olupta ankara'ya gelmek isteyen epey kişi var. Müfettiş yardımcılığı haricinde istanbul şartlarında bankacılık zor olabilir.
-
@öğrenci Ben ailemin yanında olduğum için sıkıntı yok. Öbür türlü evet katılırum. 5 bin lira aşağısı düzgün bir şekilde yaşamak tek başına zor.
-
@bluephantom hocam çok çok temiz bir arkadaşsınız umarım Allah gönlünüze göre verir. Benim için ikisi de çok büyük ve güzel kurumlar gerçekten kazanmak için çok uğraştım o yüzden bu şekilde çırpınıyorum. Yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim.
-
@bluephantom Ben de benzer şeyi ankara'da düşünüyorum hocam aile yanında kaldığım için.İstanbul da ki uzmanlık maaşları artmalı yoksa epey sıkıntı olacak.
-
@tostsos evrak tesliminde neyi öğrenirsiniz diyorlar?
-
@aziz-petrick istifa ettiğimiz durumda neleri öderiz diye sorduğumda evrak tesliminde öğrenirsiniz demişti ik.
-
@tostsos Rica ederim, hocam. İyi dilekleriniz için ben teşekkür ederim. Çalışan çırpınan birinin kazanması ayrıyeten beni memnun etti.
@öğrenci Hocam, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bankalar bazı görevleri memur demek yerine uzman yrd. pozisyonu altında bu şekilde pazarlamaya kalkıyor. ancak bu bile yeterli değil şu anda. Dediklerinize aynen katılıyorum. Daha tehlikelisi BDDK yeni bir tebliğ yayınladı. Bu tebliğe göre sermaye yeterliliği %12'den az olanlar temettü dağıtamayacak. Yani önümüzdeki dönemlerde banka çalışanlarının temettü alamamaları da gündemde. Umarım böyle bir sonuçla karşılaşılmaz.
-
@tostsos Hocam, otelde kalma ve eğitim ücreti.
-
hocam zaten basel kriterine göre sermaye yeterliliği şu an %12 ve bunun altında olan banka yoktur o yüzden temettü alamamaları söz konusu olmaz.
-
@hazirlanan BDDK'ya göre zaten %8 zorunlu. Basel kriterine bir göz atayım hocam. Yalnız bir düzeltme yapayım çekirdek sermaye oranıymış %12 olan yani özkaynak yeterliliği değilmiş. Daha karmaşık ve nitelikli bir gereklilik. Yani dediğiniz gibi değil durum.
-
Sonuçlar ve açıklanma tarihleri için bugün İk'yı arayan var mı?
Bugün İk'yı arayan var mı sonuçlar ve açıklanma tarihleri için ?Hangi cümle sizce daha yakışıklı?
-
Açıklansa artık...
-
@cosmos Hahaha, hocam. Bence aramamanız daha bir mantıklı. Anlıyorum heyecanınızı ancak bırakın çalışsınlar.
-
@cosmos arayan var mı ik'yı sonuçlar ve açıklanma tarihi için bugün?
-
@bluephantom Hocam düşünceniz teoride doğru ama pratikte yanlış gibi bir his var içimde. Sanmıyorum ki İK'dakiler şu an harıl harıl çalışıyorlar sonuçları açıklamak için. Hatta sonuçlar çoktan hazırlanmış bile olabilir ama sonucunu görüp de sinirlenenlerle uğraşmayalım diye cuma akşamı açıklamayı bile düşünebileceklerini düşünüyorum. Tabii hangi cuma günü olduğunu tahmin edemiyorum.
@hegia-sophia hocam sizinkisi biraz Picasso'ya selam gönderir gibi olmuş
-
@cosmos Aynen öyle adayların çoğu geçen hafta bile belli olmuştur.Liste halinde duyuru yapacaklar.
-
Bugünü de kapattık sanırım. Haftasonu açıklanma durumu olur mu arkadaşlar? Sonuçta haftaiçi mesai saatleri dışında açıklanan bazı sınavlar olmuştu.