PTT uzman yardımcılığı/Genel
-
@öğrenci bu gidisle zaten elinde adam kalmaz . Tutup da kendi kalesine gol atmasin bi zahmet
-
@beyhude Hocam siz yine diğer iki sınav için umudunuzu kaybetmeyin ki yeni ilanlar da gelebilir diye düşünüyorum ben. Neyse hayırlısı olsun dediğim gibi.
-
Yahu yok bankacilik diye birsey.PTT nin bankaci alimi da var.Gise ve buro gorevlisi (bankacilik) diye bir kadro var ilanda.Genel mudurlukte istihdam edilecek deniyor.Bankaci alimini 200 kisi artirmayi akil edemezler miydi?
-
@iibfpalace Hocam grubun umut kaynağısınız resmen sağolun inşallah öyle olur.
-
@beyhude ayni seyi dusundum
-
@beyhude Yalcin Sakar'in (sendika baskani sanirim) kendine has fikirleri bu.Kendisinin de mantikli gerekceleri olabilir birsey diyemem.Ama bankacilik gise memuru calisan ile gise memuru uzman yrd nasil olacak?Onun yerine fazladan bankacilik gise memuru alinamaz miydi?Gise memuru,ama uzman yrd. ve gorevde yukselme sinavina tabi degil nasil olacak?Ayrica uzerinde acikca genel mudurlukte calistirilacagi belirtilmisken spekulasyonlar yersiz.Bankacilikla ilgili bir goreviniz olabilir evet.Ama yine de banka subelerinde veya gisede degil genel mudurluk binasinda olacaksiniz.Merkez uzmanisiniz yani...
-
@b-ays Ne kamu ne de banka alımı geliyor hocam Baksanıza hepimiz nasıl bekliyoruz ptt'yi
-
@öğrenci malesef
-
Arkadaşlar mülakat tarihleri hakkında bir duyumu olan var mı acaba ? Şahsi düşüncem 600 kişinin dolmadığı. Barajıda düşürmediklerine göre çok çok altında bir rakam mülakata kalmıştır diye düşünüyorum.
-
@iibfpalace şubelerde bankacı olarak çalışmayacağımız konusunda hemfikiriz. Fakat bu PTT katılım bankası muhabbeti doğru ise, bir katılım bankasında bankacı oluyoruz sonuçta. Adı ha Ptt katılım olmuş, ha Ziraat katılım veya Albaraka olmuş farketmiyor. Benim moralimi bozan da tam olarak bu, bankacı olmak. Diğer bankaların da genel merkezinde çalışan uzmanlar olduğu gibi, Ptt katılımın da genel merkezinde çalışan uzmanlar olacaktır. Dua edelim de arkadaşların dediği gibi rafa kaldırılmış olsun.
-
@mert88 hocam ben tam hakim degilim de ptr komple mi bankaya dönüşüyor, zaten banka kısmı var diye biliyorum orasi icin gecerli değil mi bu muhabbet? Yani ben de uzm yrd icin mulakata gideceğim, bi tanıdıktan şartlarının iyi olacagini duydum, eğer bankacı unvanina sahip olacaksak cidden yazık olur
-
@cagii hocam bahsedilen mevzu Ptt Bank değil. Ptt'nin bir katılım bankası kuracağı söylentileri var. Aynı Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım gibi. Ünvan bankacı değil uzman olur. Yani şubelerdeki bankacılıktan hem pozisyon hem de hiyerarşi olarak farklk olur. Dert yandığımız nokta bankacılık sektörüne girecek olmamız (tabii söylentiler doğru çıkarsa). Yani bizler Ptt'nin organizasyon olarak daha profesyonelleşmek adına uzman yardımcısı alıp şirket yapısında yenilik yapılmasını bekliyorduk. Ee tabii ilk defa uzman yardımcısı almasından dolayı da şirket içerisinde kariyer olarak önümüzün daha açık olduğunu düşünüyorduk. Ama sonradan bu katılım bankası söylentileri çıkınca demoralize olduk işte.
-
Ben de kesinlikle @iibfpalace gibi düşünüyorum. Bankacılık, gişecilik gibi yersiz endişelere kapılıyoruz. Bunun için bankacılık tanımlı kadro açıyorlar zaten. İlerleyen zamanlarda 60 bin kişi daha alma hedefleri varmış. Alacaklarsa bu alımlarda alırlar. Biz muhtemelen arkadaşın dediği gibi birimlerde uzman oluruz, tabii girersek. Artık birileri mülakata kaç kişinin kaldığına dair bişeyler öğrenmeli ve paylaşmalı...
-
@mert88 Tam da sizin yaptığınız organizasyon bağlamında uzman alınacak hocam. "Uzman yardımcısı(genel)" tanımı bunu gösteriyor. Ha bir kısmımızı bankacılıkta kullanırlarsa onu bilemem.
-
@aymfa Forumdaki bazı arkadaşlarla iletişim problemi yaşıyoruz. Bankacı olmak istemiyoruz dediğimizde, Ptt bankacılık pozisyonu olarak da algılanabiliyor galiba. O yüzden bir örnek ile netleştireyim.
Diyelim ki Sabancı Holding kurumsal yapısında yenilik yapacak ve ilk defa (atıyorum) Dış Ticaret uzmanı alacak. Biz Sabancı Holding'e başvuruyoruz. Hayaller Sabancı Holding bünyesinde Dış Ticaret departmanında çalışmak. Sonra öğreniyoruz ki Sabancı bizi yine kendisinin olan Akbank'ta çalıştıracakmış. Evet çalıştıracağı yer 4. Levent'teki Akbank GM, beylükdüzü akbank şubesi değil. Evet, şubede çalışan bankacılarla, Akbank GM'de çalışan uzmanlar arasında fark var. Ama bu durum bizim dış ticaret uzmanı yerine bankacı olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor.
Öncelikle inşallah hepimiz işe alınırız ve inşallah Yalçın Şakar'ın tahminlerinin aksine, katılım bankası işiyle bizim alakamız olmaz.
-
Valla ben de demorilize oldum. İstifa ettigim unvan uzman yardımcılığı idi. Eger gorevimiz bankacilik uzerine ise mulakata girmeme gerk bile yok.
-
@mert88 Bu, ciddi bir hayal kırıklığı olurdu, kabul ediyorum. Ancak bence bu sürecin bizi vurması olasılığı düşük.
-
Mail attim hangi birimlerde calisacagimiza dair bakalim doncekler mi?
-
Yapılan canlı yayında geçen yıllarda mülakat listelerinin puan sıralamasına göre oluşturulduğu söylenmiş. Yine öyle olursa hem sıramızı hem de mülakata kalan sayısını öğreniriz.
-
@beyhude ah bir de gorev tanimimiz belli olsa