2018 kaymakamlik mulakat sureci
-
@sbf1983 Benimde SGK daha zorlayıcı geçmişti lakin sonuç yedekteyim
-
@conmaynard anladim hocam hayirlisi olsun insallah daha iyisi olur sizin icin. Ben buyuk ihtimal 29 aralik idari hakimlik sinaviyla bu maratona veda edecegim yastan dolayi.
-
Sonunda mülakatlarla ilgili konuşulmaya başlanmış başlıkta yav Peki arkadaşlar, sorular net tek cümlelik sorular mı oluyor yoksa açıklamalı mı? Mesela idari teşkilattan ciddi ezber gerektiren sorular soruyorlar mı? Bir de mülakatta iktisatın önemi nedir sizce? Oturup uzun uzun bakmak lazım mı
-
@antoniogramsci hocam ilk soru kendini tanıt sonrası hep soru içinde soru.sana bir soru sorar cevap vermeye çalışırsın bakarsın konuştuklarınızla ilgili başka soru gelir.yanlış açıklar ve ya cevap veremezsen hemen kendisi sana bir şeyler anlatmaya çalışır cevap ile ilgili.sonra o bitmeden bakarsın diğer üyeler sana soru sormaya başlar.o koltuğa nasıl oturdum nasıl kalktım pek bir şey anlamdan kalkar çıkarsınız.sizi gerecek olan aslında sabahtan orada beklemeye başlamak olacaktır.
-
@refik-soydam hocam buradan 4 trabzonlu çıktıysa toplamda 20'den aşağı düşmez.
-
https://www.youtube.com/watch?v=sL3mKnJGLJU iyi seyirler
-
@larendeli, içinde söyledi: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
https://www.youtube.com/watch?v=sL3mKnJGLJU iyi seyirler
Herhalde 5 kez izlemişimdir bu filmi. İş yerinden yakın olduğum bir kaç arkadaş var onlara arada derim ileride sizin çocuklar "baba amcaya niye kaymakam diyorlar?" diye soracaklar siz de anlatırsınız artık "oğlum o eskiden hep kaymakam olmak isterdi mülakatlardan elendi durdu adı kaymakam kaldı." diye diyorum. Arkadaş da diyor sıkma canını yollar kapanınca gideriz seninle bir ilçeye ben hakim olurum bir de çavuş buluruz seni de kaymakam yaparız sonra "idam idam idam" diyor ben sipere geçiyorum buzlaar çözülmedeen
-
Arkadaşlar standart sapma ile ilgili dava açıldığını duydum mülakat sürecini geciktirirmi bu durum sizce ya da sayıştaydaki gibi sanmıyorum ama sürpriz olur mu
-
@gss15 Kardeşim ÖSYM nin uygulamasında hukuka aykırı bir durum yok.İster uygular ister uygulamaz. Sınavın nasıl değerlendirileceği tamamen ösym nin takdirine bırakılmış. Mahkeme idarenin yerine geçip bu sınavı şöyle değerlendirmeliydin şunu uygulamalıydın puanlara şunu bunu ekleyip 400 e tamamlamalıydın gibi bir karar veremez.Adaletli olduğu tartışılır ancak Ösym hukuka uygun işlem tesis etmiştir bu son derece kesindir. Biz 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu madde 2/A 'ya göre 70 puan altına düşmemek kaydıyla kadronun 4 katı kadar aday arasına girdik ve mülakata katılmaya hak kazandık bu nedenle bizi etkileyeceğini düşünmüyorum. Daha önce sınav sonucuna dava açıp aylar sonra mahkeme kararıyla sınavı kazanarak tek başlarına mülakata girenler oldu yani bizim sürecimizi etkilemeyecektir kanımca. Tabi Yürütmenin durdurulması kararı verilmez ise. Sayıştay sınavı uç bir örnek sonuç olarak sınav tekrarlandı iki farklı sınav aynı kontenjan açısından değerlendirildi idarenin bariz hatası söz konusuydu ama yine de son derece zor bir durum Allah kimsenin başına vermesin sınavı kazanan ve klasik sınava giren arkadaşlar mağdur edilmez inşallah.
-
Yok mudur bir duyum gelmez mi bu mübarek gün mülakat duyurusu?
-
@murky gelmez hocam, mübarek günlerin tadını çıkarın...en azından 2 mübarek gün geçer rahatlıkla.... sonrası bekleriz...
-
@refik-soydam 2 haftası var rahat diyorsunuz yani
-
@refik-soydam, içinde söyledi: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
@murky gelmez hocam, mübarek günlerin tadını çıkarın...en azından 2 mübarek gün geçer rahatlıkla.... sonrası bekleriz...
Yani kasım ortasında anca belli olur tarihler diyorsunuz .mülakatlar da aralığa sarkar bu durumda. Yine geçen seneki süreç işleyecek .sonuçlarda en erken Şubat da açıklanır
-
Sonuç açıklanma şubata sarkar ise bu durum Ocak sonu askerlik tescili sona erenler icin dezavantajlı olabilir mi?
-
@metinoktay ben daha da öteye geçerek, erken emeklilik gibi zorlayıcı bir durum ortaya çıkmazsa seneye bile aynı takvimi üç aşağı beş yukarı aynı şekilde uygulayacaklarını düşünüyorum hocam....
-
Sevgili arkadaşlarım hepinize çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Rabbimden en büyük duam bu işi 'ŞIMARIKLIK' göstermeden yapacak 100 kişiye nasip etmesi. Ayrıca tecrübeli arkadaşlarıma bir sorum olacaktı. Mülakat sürecinde bakanlığa teslim ettiğimiz CV'ler süreci nasıl etkiler? Yabancı dil belgesinin olması, Erasmus tecrübesi, STK çalışmaları ne denli olumlu katkı yapar?
-
@vefa mülakatta size sorulacak sorulara yeni bir soru eklemekten öte, nihai değerlendirmede zerre etkisi olmaz hocam... zati mülakat süreci, bilginin test edildiği yer değil.. 1700 sayılı dahili memurlar kanununda yazıyor...burada en fazla gk gy bilgi düzeyi test edilebilir, ya da teknolojiye yatkınlığın... "Mülakat, adayın;
a) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücünün,
b) Temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, liyakati ile genel ve fiziki
görünümünün,
c) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığının,
d) Genel yetenek ve genel kültürünün,
e) Çağdaş, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığının,
puan vermek suretiyle değerlendirilmesi yöntemidir"
bunun dışında cv ne yazdığı komisyonun umurunda değil, niteliksel değerlendirme kısmı için tabiki... -
@vefa, içinde söyledi: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
Sevgili arkadaşlarım hepinize çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Rabbimden en büyük duam bu işi 'ŞIMARIKLIK' göstermeden yapacak 100 kişiye nasip etmesi. Ayrıca tecrübeli arkadaşlarıma bir sorum olacaktı. Mülakat sürecinde bakanlığa teslim ettiğimiz CV'ler süreci nasıl etkiler? Yabancı dil belgesinin olması, Erasmus tecrübesi, STK çalışmaları ne denli olumlu katkı yapar?
Devlet zaten aldıktan sonra gerekli eğitimi en iyi şekilde verecek o nedenle önemli olan kaymakamlık mesleğinin gereği vakur bir duruşa ve ifade yeteneğine sahip olmak ve elbette referans.
-
@refik-soydam, içinde söyledi: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
@metinoktay ben daha da öteye geçerek, erken emeklilik gibi zorlayıcı bir durum ortaya çıkmazsa seneye bile aynı takvimi üç aşağı beş yukarı aynı şekilde uygulayacaklarını düşünüyorum hocam....
Hocam şubatı geçer mi derseniz bu sene nihai listesinin sonuçlanması
-
@murky belirttiğiniz tarihler, yerel seçim süreci... bakanlık değerlendirme kadroları bakan bey dahil... sürece ne kadar zaman ayırabildiğine göre değişebilir hocam... ya da hiç oraya gerek kalmadan, aradan çıkartılmak istenebilir...