YDS'nin Önemi
-
@öğrenci kamu yönetiminden 1 kişi almışlardı ondan dolayı yüksek kapatmış olabilir
-
@rootofallevil O ilandan bir süre önce dış ticaret uzman yardımcılığı gelmişti , o 80 yds istemişti ve 80 taban puana kadar düşmüştü az kiş almasına rağmen. Sanırım 70 yds ve 80 yds epey fark ettirdi..
-
Arkadaşlar YDS önemlidir. Bunu tartışmaya bile gerek yok. Alın YDS'i özel sektörde kamuda her yerde önünüz açılır.
-
@kurwa
Hocam ben de şöyle bir örnek vereyim. Gümrüğün en son alımında branş bazında ayrıma gitmişti. Tabi o zamanlar Gümrük ve Ticaret bakanlığı iken ( şu an Ticaret Bak.) Gümrük ve Ticaret kısmını da ayırdı. Gümrük 4, Ticaret 1 iktisatçı alıyodu. Ben Ticarete başvurdum çok talep olmaz diye. Gerçekten de olmadı ve 8 kişi girdik sınava. Sınavı geçtikten sonra yanlış hatırlamıyosam 73-74 alan puanı olan bir arkadaşla kalmıştık mülakata. Şu an işe başladı. Sonuçta kurumun sınavında başarılı oldu tabiki ancak o alan puanıyla merkez uzmanlığı ona da sürpriz olmuştur.Özetle, YDS kpssden daha önemlidir.
-
Yds ayrıcalıktır malesef peşine düşmediğim için pişmanım ve şimdi başladım sadece ders gözüyle bakmayın hayatta da işinize yarar bir kenarda dursun.
Malesef bir hocanın yanlış yönlendirmesiyle mesafeli durmuştum o konuda da uyarmak isterim.Eğer ki bir hocanız iyi niyetli de olsa alan ve Yds bir arada olmaz vs. derse inanmayın,zor derse sıkıntı yok -
@kurwa 3-4 diye diye 10larca ilan geliyor. Umudu guy muy duya bağlamaktan daha iyidir yds kasmak
-
YDS puanın iyiyse guya bile girsen mülakatta büyük avantajın olur
-
@genclerbirlikli hangi kurumlar hocam listesi varsa atar mısınız? (başlık eski ama kusura bakmayın)
-
@blueberry bi ara liste yapmıştım sanki bulursam yazayım, bulamazsam çıkarayım aklıma geldiği kadarıyla.
-
@genclerbirlikli listeyi atarsanız güzel olur hocam. çok sağolun.
-
Yds önemsiz. En çok alımı guy yapıyor o da yds istemiyor.
-
Ben de başlamak istiyorum arkadaşlar kaynak konusunda yardımcı olabilecek var mı?
-
Arladaslar yds ye kursa gitmeden evde hazirlanan arkadaslardan tecrubelerini yazmasini istiyorum, kaynak yontem veya kesinlikle sunu yapmayin yada yapin tarzinda seylerinizi paylasirsaniz bizede yol gostermis olursunuz. Bazi konularda zaman kaybetmemis oluruz en azindan.
-
@paragliding Herkese selam arkadaşlar. 47 olan yds puanımı kursa gitmeden 3,5 ay içerisinde 75'e çektim. Ben kendi tarzıma göre strateji belirledim. Sizinle paylaşayım dilediğiniz kısmı kendinize uyarlayın.
- ilk 1,5 ay sadece kelime çıkardım ve çalıştım. İrem yayıncılığın passage work kitabındaki 100 parçanın kelimelerini çıkarıp kare şeklindeki ofis kağıtlarına yazıp kutuda biriktirdim. Kağıdın ön yüzüne Türkçe arka yüzüne İngilizce yazdım. Fakat ingilizce kısmına eş anlamlılarını da yazdım.
2)Kelimeleri çalışırken kelimeyi google görsellere yazıp, görsel hafızamı aktif hale getirmeye çalıştım işe yaradığını düşünüyorum. Önemli gördüğüm kelimeler için örnek cümleleri de kelime kağıdının bir yüzüne ekledim.
3)Kelime çalışmasını hiç bitirmedim mutlaka dönüp dönüp baktım. https://www.youtube.com/channel/UCSWVBMS8jCNEy1MRvHsvnxQ/videos
bu linkte yer alan hocamızın paragraf çevirilerini izledim fakat öncesinde videoyu durdurarak kendim çevirmeye çalıştım. Bu çalışma sırasında da karşıma çıkan bilmediğim kelimeleri kelime kutuma ekledim.
4)Grammer kısmı için kitap kullanmadım. Youtube'da yer alan anlatımını beğendiğiniz bir hocadan dinleyebilirsiniz. Grammer'den sonra mutlaka çözümlü soru bankası bitirin. Benim elimde önceden kullanılmamış İrem yayıncılığın kitabı vardı onu kullandım ama muadilleri hatta daha iyileri vardır muhakkak.
NOT: Bu sınavın İngilizceyi ölçüp ölçmediği tartışma konusu sınavın kendi kuralları var. Oyunu da kurallara göre oynamak zorundayız malesef. Kelime bilgisi olmadan bu sınavda 70 üstü almak imkansız. Bu sebeple önceliğinizi kelimeye verin ardından grammeri tamamlayın ki çıkan 20 adet parçayı anlayabilin. Son olarak tekrar safhasında yine youtube'da deneme sınav çözüm videoları vs var oldukça iş görüyor.En sonunda da sınava girmeden 1Hafta öncesinden başlayarak saatinizi tutup ortamınızı ayarlayıp en az 3-4 deneme çözün. Herkese kolay gelsin.
- ilk 1,5 ay sadece kelime çıkardım ve çalıştım. İrem yayıncılığın passage work kitabındaki 100 parçanın kelimelerini çıkarıp kare şeklindeki ofis kağıtlarına yazıp kutuda biriktirdim. Kağıdın ön yüzüne Türkçe arka yüzüne İngilizce yazdım. Fakat ingilizce kısmına eş anlamlılarını da yazdım.
-
@eko0852 Hocam öncelikle bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Yds passagework kitabının 'vocabulary' için tek başına yeterli olduğunu düşünüyorum. Hatta o kitap tek başına 50+ puan aldırabilecek yeterliliktedir bence. Ben yds'nin tam bir ingilizce bilgisini ölçtüğünü düşünmüyorum dolayısıyla işin özü kelime çalışmaktan geçiyor. Grammar bilgisi sadece paragrafları anlamakta yardımcı oluyor.
-
@eko0852 teşekkür ederim hocam sınav metodunuz gayet başarılı.Başarılar...
-
Hocam bu irem yayinciligin kitabi hangisi 1-2-3 ve 4-5-6 diye kitaplar var benmi yanlis bakiyorum yoksa
-
@eko0852 Hocam bu irem yayinciligin kitabi hangisi 1-2-3 ve 4-5-6 diye kitaplar var benmi yanlis bakiyorum yoksa
-
-
@paragliding ama muadillerine de bakın isterseniz. Eğer zaman sorununuz yoksa Ahmet Akın'ın reading words diye bir kitabı var daha kapsamlı bir kitap fazlaca zaman istiyor ama oldukça faydalı olur. Yeterli zamanım olsaydı ondan çalışırdım sanırım.