GUY KURUM SINAVI
-
arkadaşlar biliyorum daha çok erken ama kurum sınavı henüz çok yeni yapılmışken bi sonraki ilanı bekleyenler için tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum sizden
Öncelikle değişen format malumumuz. Kurum sınavına kalmayı başarırsak eğer nasıl hazırlanalım ? Mesela hangi kaynaklarla ? Adem kılıç guy kitapları çok popüler sanırım tavsiye eder misiniz ? Yoksa sadece imece yeter mi dersiniz ? Konu olarak aynen KPSS çalışır gibi mi devam etmeli yoksa farklı bir yol mu olmalı ...
Lütfen kurum sınavını görmüş olanlar fikirlerini esirgemesin
Teşekkürler -
@gmzankr066 kpss çalışır gibi devam etmenizi tavsiye ederim eksik konularınız varsa onları kesinlikle tamamlayın. Konuları derinlemesine bilmenize fazla gerek yok çok kasmıyolar ama konu atlamayın. İmece ve diğer çıkmış kaynaklar da faydalıdır illaki ama ben pek bakmadım illa bakmak istiyosanız soru tarzı görmek için bakın ona odaklanmayın. Şimdiden bol şans
-
Cıkmış sorular cikmiyor artik onun rehavetine kapılıp son günlere bırakmamak lazım kpss çalışır gibi devam etmeli
-
guy kaliteyi iyice artırdı.
-
Bence kpss çalışır gibi çalışılmalı ancak format çok değişti çıkmış soru sorulmuyor diyerek çıkmış soruları çözmemek intihar olur. Kpss tarzında çalışıp son 10 günde de çıkmış soruları çözen bir adayın kazanamaması için çok dikkatsiz yada düzgün çalışmamış olması gerekir. Adem Kılıç fena değil benim beklentimi karşıladı ancak bir kaç hatalı yer vardı ve bazı çözümler yetersizdi. Çıkmış soruları çözdüğümde 85-90 arası doğrum çıkıyordu sınavdan da 86 aldım. Maliye Bakanlığı'nın Dguy ve Guy olmak üzere iki sınavına girdim özellikle Dguyda sınavın kolay olduğu hissine kapılarak 81 le kazanamadım çok basit hatalarla 5 6 soruyu yanlış yapmıştım. Belki de en dikkat edilmesi gereken nokta bu. Sınav anında çok kolay kesin kazancam diyerek sınavda yüzünüz gülüyorsa anlayın ki bu işte bi bit yeniği var Kısacası formül Kpss çalışma düzeni + çıkmış sorular + sınavın kolay olduğu hissine kapılmayıp dikkatli olmak. Şimdiden başarılar.
-
@ilanmılano tespit gibi tespit birde guyda istanbulu kazandıysan aynıyız seninle hocam
-
KPSS çalışır gibi çalışın, bu şekilde tüm sınavların kapısını aralayabilirsiniz. Bu sene GUY ve DGUY KPSS'den hemen sonra olduğu için kendi adıma bilgilerim tazeydi, son 15 gün de bütün çıkmış soruları çözümleri ile beraber detaylı çalıştım. İki sınavdan da 86 alarak mülakata kaldım. Bu sınavlar için özel bir kaynağım olmadı, eski KPSS kitaplarım ile KPSS çalıştım, çıkmış sorular da internette var zaten.
-
guy sınavı yerel seçimlere kadar geldi geldi gelmedi kimse 18 ay ya da daha fazla sürede guy ilanı beklemesin guy çalışmak yerine etkinlik düzenlemek sınava girecekler için daha hayırlı olacaktır ilan geldiğinde yeterli sürede guy kazanılır . bu süreçte en fazla rolü 80 altı puanlılar üstlenmeli izmir bile 1000 kişilik ilanda 70 kapattıysa 70 li puanlılar için belkide son fırsat bu ,zaten 80 üstü puanlılar hiç olmazsa belki bir kaç sınav görebilir ? Etkinlikle baskı kurulmadan sınav gelmez . Sınav gelmedikçe de nereden çalışırsanız çalışının nasıl çalışırsanız çalışın suya yazı yazmak gibi bir şey olacaktır.
-
@ulrich Bi o farklı demek hocam benim Ankara oldu.
-
@t-robert-malthus öyle tabi Hocam geçen yıl da çok bekledik zaten
1000 guy ilanı verildi tamam ama guy sınavına girip diğer sınavlara da giren çok insan var onlar olsa guyun yüzüne bakmıcak da çok insan var yani 1000 guy alımı yapıldı ama elde kalıcak belki 500 guy. Yine çok ihtiyaç olucak ne biliyim belki diyorum daha iyi olur ümit ediyorum daha doğrusu ️ -
@gmzankr066 haklısınız ama YEP te 2019 issizlik oranı artıyor bu da gösteriyorki alımlar azalacak belkide hiç olmayacak o yüzden ETKİNLİK yapılmalı ses duyurulmalı yoksa ne guy nede başka bir sınavın açılacağını zannetmiyorum şu süreçte
-
@ilanmılano kpss hazırlanırken kadar yoğun mu çalışılmalı yoksa daha ortalama bi çalışma mı sergilemeli bu sene kurumdan elenince guy sınavı içime oturdu
-
@tozkok, içinde söyledi: GUY KURUM SINAVI
@ilanmılano kpss hazırlanırken kadar yoğun mu çalışılmalı yoksa daha ortalama bi çalışma mı sergilemeli bu sene kurumdan elenince guy sınavı içime oturdu
Hocam yılların tecrübesi degilim ama kendimce fikrimi belirteyim kpss puanı 80 üstü ise sınava 1 ay kala günde 4 5 saatlik bir çalışma(150-200 soru çözümü) yeterli olur. ancak 70-75 civarinda bir puanla listeye son sıralardan girildiyse bence iyi çalışılmalı. Yine de en iyisi o psikolojik eşiğe(yeter ya kafayı yiyeceğim çalışmaktan olmazsa olmasın benden önemli mi ) gelene kadar çalışmak. o eşik bu sınırlardan düşükse durum kötü
-
@gmzankr066 Ben de ilk kez bu yıl girdim kpss den çıkmış olmanın avantajıda vardı tabi. Öncelikle eksikleri halledin aman aman ayrıntı soru gelmiyor rahat olun imece de çözebilirsiniz ben 3 kere falan dönmüştüm. Soruları görünce nelere yogunluk verildiğini anlıyorsunuz zaten.