Vakıf Katılım Bankası A.Ş Müfettiş Yard.
-
@grykrcn vallahi hocam iktisat fakültesinde de giren arkadaşlar varmış,ben fen fakültesinin önünden geçtim kimse yoktu ona eminim diyebilirim ama edebiyat ve iktisat fakültesi dışında yapıldıgına dair kesin birşey demem yanlış olur.Farklı fakültelerde giren arkadaşlar bu hususta yardımcı olabilir.Tabi sizin önermeniz de doğru hocam Halkbank sınavının katılım noktasında etkisi illa ki olmuştur bu yadsınamaz.Bakalım hocam birçok muallak altında sınav sonucunu bekleyeceğiz herkes için hayırlısı olsun.
-
@sofuoglu Vakıf Katılım Bankası A.Ş Müfettiş Yard. içinde söyledi:
@grykrcn vallahi hocam iktisat fakültesinde de giren arkadaşlar varmış,ben fen fakültesinin önünden geçtim kimse yoktu ona eminim diyebilirim ama edebiyat ve iktisat fakültesi dışında yapıldıgına dair kesin birşey demem yanlış olur.Farklı fakültelerde giren arkadaşlar bu hususta yardımcı olabilir.Tabi sizin önermeniz de doğru hocam Halkbank sınavının katılım noktasında etkisi illa ki olmuştur bu yadsınamaz.Bakalım hocam birçok muallak altında sınav sonucunu bekleyeceğiz herkes için hayırlısı olsun.
Hocam iletişim fakültesinde de yapıldı. İletişim fakültesinde girdim ben ama maksimum 400 kişi vardı yada yoktu..
-
@grykrcn inşallah öyledir. Aksi halde alanın %50 İngilizce 'nin %25 etkisi varken gy-gk nın %60 etkilemesi ile tarihe geçecek bir sınav olur. Bir dönem p3 ile alım yapan vmy gibi
-
evet sinavda gariplikler mevcut olmakla birlikte ; yanlis dogruyu goturur,4 saat kesintisiz sinav vss. bir danismanlik sirketinin(mental hr yaziyordu) hazirlamasina ragmen cok orjinal sorular yok muydu arkadaslar bu konuda kurum sinavlari mudavimleri beni daha iyi anlar bi de o bahsettiginiz agirliklarin sacma olcak belki ama sinavdaki sorularin dagilimini gosterdigini ve %60 lik kismin yanlis yazilmis olabilecegini dusunuyorum. basarilar
-
@ekon hocam aynen %60 tamamen hatalı basımdan çnkü ztn soruların katsayıları fln demiyordu, ayrıca sana sorular hususunda %100 katılıyorum, sözde sınav yaptığını sana erzurum atarürk üniversitesinin o saçma sapan halkbank sınavından kat ve kat güzel ve seçiciydi soruları, bilmiyorum kolaydı diyen arkadaşlar neye dayanarak diyor ama bnce adamlar çok güzel sınav hazırlamışlar, ingilizceside tam kıvamındaydı, sadece türkçe konuları belki bi tık daha kolay olabilirdi. Ben en az 7-8 soruyu çözebilecekken takılıp kalırsan sınav gider düşüncesiyle geçtim, yetirtirilmesi çok zor bi sınavdı süreden çok insanı elerler gibi
-
Beyler soruları yazıyorum cevapları söyleyin hadi ya. Muhasebede kavram sorusu?iktiaatta beverige eğrisi?maliyede vergi uzunluk yükseklik sorgusu? Naptınız bunları?
-
Uzun dönem endüstri arz eğrisi sorusu vardı. Negatif eğimli olur du cevap
-
Benim merak ettiğim hususlardan biri de işletme kısmındaki sorular,soruları okuyunca çok kolay gibi geldi bana sınav esnasında ve hepsini risk alarak işaretledim neredeyse benim gibi yapan arkadaşlar var mıdır acaba ?
Hatırladığım cevaplar(işletme kısmı için):
-misyon
-hiyerarşi
-planlama
(birşey daha vardı da hatırlayamadım)Ayriyetten;
@johnleo muhasebe de kavram sorusu tutarlılık ve dönemsellik,
iktisattaki beveridge eğrisini açık iş sayısı işsiz sayısından fazladır ve bu nedenle enflasyonist bir açık vardır, diye işaretlediğimi hatırlıyorum.
maliyedeki soruyu tam olarak hatırlayamadım büyük ihtimalle işaretlememiş olabilirim. -
@sofuoglu kardeşim beveridge eğrisinde enflasyonlu bi şık açık iş yeri sayısı artıkça işsizlik azalır olacaktı ki bn o an eğriyi hatırlamadım mantıken çıkıyor ztn
-
@iyimser61 aynen hocam öyle olması lazım ben eğriyi de çizdiğimi hatırlıyorum sınav esnasında,o şıkkı işaretledim büyük ihtimal ama sorunun verdiği şıkların içeriğini tam olarak hatırlayamadığım için cevabın içeriğini yanlış da belirtmiş olabilirim yukarıda.
-
Maliyede mali aldanma mali anestezi mali sürükleme mali zorlama olan soru vardı onu ne yaptınız. Ben mali zorlama yaptım
-
@johnleo mali sürüklenme cevabı kardeşim.
-
Sıçtım desene o zman
-
Örneklem vardı işletme kredi çekiyordu ben faiz oranınu %9 buldum sonra 1.1 ve 1.5 yıl vardı bulduğum mevduat getrisi ile ilgili
-
Türkçede herkes vardı yazım yanlışı olmayanı soryodu maliyrde vergi uzunluğu artyodu ben cevabı verginin gelir üzerindeki etkisi azalır dedim hukukda işletmenin işe başlama bildirimi 10 gün genel şikayet süresi 7 gün icra müdrü kendiliğinden ödeme emrini gönderiyor
-
Kambiyo senedi hamiline düzenlnr demiş yanlış cevap bu olcak,
-
Ben de hatırladıklarımı yazayım hocam yardımcı olmaya çalışayım @tsc1
Hangisi vergi hukukuna göre mükellef olamaz?-adi şirket
Kapital ve temerrüd faiz oranları?-kapital faizi %50,temerrüd faizi %100 ü kadar işler
Şangay Beşlisi?-Çin,Rusya,Kırgızistan,Tacikistan,Kazakistan
2015 verilerine göre Türkiye de sektörlerin yaklaşık %leri?- Tarım &9 Sanayi %32 Hizmet &59(diye yaptım emin olmamakla beraber)
Çekte zamanaşımı?-3 Yıl
Poliçede ödememe protestosu?-2 gün
Tek ve dolaysız vergi tarım?-Fizyokratlar
2008 yılında Türkiyenin krize karşı almış olduğu önlemlerle alakalı da bir soru vardı
Para bankayla alakalı parasal taban ve merkez bankası parasını istiyordu sayısal işlemle alakalı
Kambiyo senedinin özellikleriyle alakalı bi soru vardı-hamiline düzenlenir şıkkı yanlıştı
Limited şirketinin iflas şekillerinden biri değildir?-yönetim kurulu müdürünün kararı diye yaptığımı hatırlıyorum ama emin değilim
Maliyede tarım ürünleri markette satılırsa zirai kazançtır diyordu o yanlıştı ticari olacak
Failin sonucu öngörmesine rağmen sonucunu istemediği kast türü sorusu da vardı olası kast ve bilinçli taksir arasında kaldım olası kastı işaretledim
Hangisi suçun maddi unsurlarından değildir tarzı bı soru da vardıŞimdilik bu kadar hatırlayabildim aklıma gelirse yine paylaşırım
-
@sofuoglu reis o bilinçli taksir ondan eminim
-
@tsc1 15 gün olmalıydı cevap
-
Arda turan vardı cevap, istemeydi sanırım suçun manevi unsuru olcak, türkçede Türk Dil kurumunun yazılmış ben onu seçtim Kurumu'nun olması lazım diye