Vakıf Katılım Bankası A.Ş Müfettiş Yard.
-
Hocam bide görünüşte baraj olmasada bnce örtülü kesinlikle bi baraj vardır, ama 4yanlışın 1 doğruyu götürme olayıda çok şeyi değişitirecek bnce, çok doğru yapan değil az hata yapan kazancak gbi. Ama kesinlikle bu sınavla müfettiş dışında kontrolor, analist uzman alımıda yapacak ve asıl olan hangi dilime girdiğin. Bn sınavdayken önümdeki bi arkadaş ingilizcedeki tüm şıkları daha kağıt gelmeden işaretledi 4 yanlış 1 doğruyu öğrendikten sonra neyaptı bilmiyorum, ingilizce bilmeyenler için atıyımda attığım kdarından puan alayım durumuda yok, aksine eksiye düşmek var. İngilizcesi kötü olan arkadaşlar acaba işaretleme yaptı mı?
-
@iyimser16 herkes sınavın sadece müfettişliğe endeksli olmadığı hususunda hemfikir,inşallah öngörülerimiz doğrultusunda bu şekilde oluşur ve bunu değerlendirme fırsatı yakalarız.İngilizce hususunda kendini "deneme" amaçlı giren ve İngilizcesi düşük seviye de olan arkadaşlar için 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi ciddi anlamda onları etkilemiş olabileceğini düşünüyorum.Bu noktada sizin İngilizce bölümü için belirleyici bir net tahmininiz var mıdır?
-
İngilizce bence dağılımı çok dengesizdi. 20 tane cloze test vardı
-
@johnleo kardeşim o yetkili birinden sınavın ne zaman açıklanabileceğine dair de bilgi alabilirsen bizleri çok memnun etmiş olursun
-
@sofuoglu aga onu onlarda bilmiyor ama müfettiş konusunda çok ciddi ihtiyaçları varmış.yeniyeni oturmaya başladığı için kurumsallığı
-
Bu arada maliyede beyan süresini naprınız hani Ocak temmuz falan olan
-
@johnleo Vakıf Katılım Bankası A.Ş Müfettiş Yard. içinde söyledi:
Bu arada maliyede beyan süresini naprınız hani Ocak temmuz falan olan
ben mart temmuz demiştim ama emin olamadım.
-
@johnleo Mart-Temmuz kardeşim
-
@gadjo1989 ben Nisan Ağustos yaptım emin olmamakla beraber
-
@sofuoglu hocam bide net sistemi sebebiyle standart sapmada devreye girecek bayağ entrasan olacak gbi geliyor bana:) bnm dil seviyesi yds c 3-4 boşum var ve bazı soruları anlamama rağmen tam oturtamadım kafamda tüm şıklar yanlış gbi geldi özellikle genç işsizlikle ilgili bi parça vardı ama şıkların hiç biri başlık olabilir gelmedi, bnce ingilizceden 40-44 arası bi NET yeterli olur, 10-12 tane kelime sorusu vardı bazıları ciddi çeldiriciydi ayrıca paragraf tamamlama ve roma rakam sorularıda sona doğru bayağ yorucu oldu bnm adıma.
-
@iyimser16 o genç işsizlik pasajında başlık olarak artan genç işsizliği mi ne vardı cevap oydu. A kitapçığında c şıkkıydı sanırım paragraf doldurmaları gördüğümde dördünü de boş bıraktım. Çünkü oldukça zaman harcayan sorulardı. Onun yerine diğer 56 soruda emin olamadıklarıma göz attım beş dk.
-
@sofuoglu eğer gk-gy %60 yazısı hatalı basımsa o zaman mantıklı ben bunu düşünmemiştim
-
@ucanizmirli hocam onun hatalı basım oldugunu eminim iki türlü düşündüğümüzde:
Bölümlerin dağılım yüzdesi olarak düşündüğümüzde gy:%25,alan:&50 ing:&25 ine tekabül ediyor
Bölümlerin katsayıları olarak düşündüğümüzde gy in alan ve ingilizceden daha fazla puan getirmesi ve önemli olması akıl karı değil.Bakalarım birçok belirsizlik var sınavla alakalı inşallah en kısa sürede açıklanır ve önümüze bakarız.
Ayrıca 40-45 net fazla değil mi hocam.Aslında ingilizce soruları kolaydı fakat sınavda öğle arası olmadan aralıksız 4 saat boyunca devam etmesi ve en son ingilizce bölümüne geçmek gibi birçok etki ingilizce netlerını daha dusuk sevıyelerde olmasına neden olabılır.Ben 42 tane işaretleyebildim gerek süreyi ekonomik olarak kullanamamam,gerekse sınav sonlarına da doğru ben de oluşan bıkkınlık bunda etkili oldu.
-
@JBSay kardeşim o kdr belirgin değildi birinde gelecekte genç işsizlik büyük problem olacak gbi bi şıktı, diğeride dünyadaki işsizliklik oranları gbi bişeydi, kafamı karıştıran işsizliğin problem olacağı ile ilgili bi bilgi yoktu, işsizlik oranlarıyla ilgili bilgide ise parçada işsizlik oranlarını değil genç işsizlik oranları veriyordu o sebebten ikiside tam tatmin etmedi. Ama parça hep gençlerden bahsettiği için genç işsizliğin problem olacağını seçtim.
-
Genel yetnk genel kültür alan y.dil kaç net yapan kazanır var mı fikriniz???
-
@sofuoglu hocam ben ilk ingilizceden başladım herkes banka sınavlarında ingilizce çok önemli dediğinden, bnmki sadece kuru tahmin ama 30 netin altında kalanıda pek çağırsınlar sanmam anlamadığım şekilde banka sınavlarında ingilizce dio herks
-
Sınavda bir takım aksaklıklar vardı ama genel anlamda güzel,kaliteli soruların olduğu bir sınavdı. İngilizce başarının olmaması benim gibi İngilizcesi pek iyi olmayanlar için hem avantaj, hemde 4 yanlış 1 dogruyu götürmesi meselesi yüzünden dezavantaj bence iyi bir alan neti mülâkat getirir düşüncesindeyim.
Ayrıca sınav sonunda sınavda bankadan gelen görevli olduğunu düşündüğüm bir kişinin söylediklerini paylasayim sinavin haftaya açıklanacağı yönünde bir söylemi vardı. Ayrica uzman yardımcılığı ve iç kontrol yrd.bu sınavla alınmayacak gibisinden bişey söyledi. Ayakustu kısa süreliğine bir muhabbetti muhabbetin sonuna yetiştim ben orada işi olduğu için ben soru bombardimanina tutamadan gitti ben yanlarina gelmeden önce orada olan arkadaşlar forumdaysa onlar söyledikleri konusunda biraz daha net bilgi verebilir.
Bunlar orada duyduklarım paylaşmak istedim beklenti içine girmemek gerek.
Hak eden kazanır umarım. -
@barter inşallah dediğiniz gibi haftaya açıklanır hocam fazla uzamaz ve yıpranmayız kazananlar mülakata,kazanamayanlar da farklı yerlere doğru planlarını yapar.
-
@Antimülakat hocam yok mu içişleri uzmanlığından bi haber
-
@denetçi hocam ben epeydir duyum peşinde koşmuyorum. Çok yalan dolan oluyor o işlerde sonrasında söylediğimizi toparlamaya çalışıyoruz.