29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@mehmetemir anladığım kadarıyla çoğu kisi konu çalışmayıp soru üzerinde gidecek ..ben ise tarih kısmını bir kere bitirip öyle sorulara yöneleceğim herhalde....peki gk gy icin 5-6 yanlış genel ortalamanın altında mı olur üstünde mı fikri olan var mi?
-
@mehmetemir Vatandaşlık ayrıca çalışma gerektiren ders değil. Misal son girdiğim idari yargı sınavında hangi soruların alan kısmında hangi soruları gkgy kısmında olduğunu hatırlayamamıştım. O kadar bağlantılı yani konular.
-
geçen hafta aldığım hakimim 8.baskı idari yargı hakimliği soru bankasını uygun fiyattan verebilirim ilgilenen arkadaşlar mesaj atabilirler
-
Vatandaşlık için anayasa okuyun yeter ayrı bir kaynağa gerek yok.
-
Notlar için teşekkürler derli toplu güzelmiş.
-
@mehmetemir
Çok sağolun hocam. -
Arkadaslar su ana kadar idari yargi ve vergi hukuku kismini bitirebildim idare ve anayasa bitirmis sayiyorum (kaymakamliktan) kalan sure icin onerisi olan var mi?
Bu arada iktisat ve tvs ye calismama karari aldim -
Sayıştayın denetimine yeni kanunla neler dahil değildi?
-
@y-oguz90 Hocam mutlaka ve mutlaka medeni usul ve borçlar çalışın...
-
Kamu kaynağı kullanan tüm kurumlar Sayıştayın denetimine tabidir'
Sadece kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları dahil değildir..
Tartışılan husus:
Varlık Fonu'nun kendisinin Sayıştay denetiminin dışında olduğunu ancak Fon'a dahil edilen kamu kaynaklı şirketlerin Sayıştay denetimine tabidir...Ama dikkat edin KİT'ler denetime tabidir...
-
@paretowilfredo merhabalar acaba idari hakimlik sinavi ve kaymakamlik sinavi her yil mi oluyor?kpss sarti var mi?
-
@melissam00 İdari hakimlik genelde 2 yılda bir oluyor, kaymakamlık ise her yıl oluyor. Tabi bunlar o yıla göre değişebilir. Hiçbiri kpss istemiyor. Mezun olmanız yeterli..
-
bi de maliye iktisat var o kadar işin arasında onlara da bakacağız.
-
Kpss ye giren bir arkadaşım Pegem in kim korkar tarihten diye bir kitabını verdi.Şemalar var az öz hap bilgi şeklinde. İyi geldi bana bu dar vakitlerde. Bir dersi olsun bitirebilmenin mutluluğunu yaşıyorum. :)))
-
@mehmetemir teşekkür ederim
-
@mehmetemir hocam, taşınır mülkiyetindin devrinde sebebe bağlılık ilkesi geçerli midir? çalıştığım kitapta bu ilkenin taşınırlar konusunda tartışmalı olduğunu belirtiliyor. Bu konuda bi yorumunuzu alsam
-
@confutatis hocam kanunen taşınmazlar sebebe bağlı yani İllidir.
Ama taşınırlar konusunda hüküm yoktur. Doktrin bir çoğu taşınırlar içinde sebebe bağlılık kabul ediyor hatta kahır ekserisi böyle..
Ama şunu diyeyim doktrinsel mevzulara çok takılmayın genelde sormazlar tartışmalı hususları...
Hayırlı geceler ve kandiller..
-
@mehmetemir Ya 2012den beri borçlar, medeni çalışmadım. Sıfırdan başlayınca ister istemez hakkını vermek için ayrıntılı bakıyorum :(. Sanada hayırlı kandiller dostum. Rabbim herkesin duasını kabul buyursun.
-
Herkese hayırlı geceler ve kandiller selam ve dua ile...
-
Elimde hic kullanılmamış themis ceza genel konu anlatımı var isteyen olursa özelden ulaşsın uygun fiyata vermeyi düşünüyorum...