29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@olursaolur Allah razı olsun..
@iibf gerek yok bu kanuna bakmaya.Sadece konu anlatımı kitaplarında kısaca anlatılan şu iade sürecini az çok bilin yeterli bu kanunun her aşamasını bilmeniz gerekmez.
Ayrıca Justice herşeyi didik didik eden bir kitap ya çok fazla ayrıntıya kapılmayın cezada..
-
@mehmetemir @olursaolur çok sağ olunn
-
@mehmetemir hocam gelir falan vebal almayın kanunda gecen 4ay,1yil gibi bir iki süre var bunlara dikkat edelim
¤Geri verme icin suçun tamamlanması gerekmez teşebbüs aşamasında kalan suçlar da geri vermeye konu olabilir.kabahatler suç niteliği taşımadığı icin geri vermeye konu olamaz.
¤Kesinleşmiş mahkumiyet kararları bakımından geri verme isteminin kabul edilebilmesi icin hukmolunan cezanın en az 4 ay özgürlüğü bağlayıcı ceza olmasi gerekir.
¤Geri verme istemi hakkında yargısal karar vermeye kişinin bulunduğu yer ağır ceza mahkemesi yetkilidir.
¤Geri vermeye konu olamayan suclar; Her iki devlet yasalarına gore suç oluşturmayan eylemler ile siyasal ve askeri suclardir.
¤Geçici tutuklama süresi ilgili uluslararası antlasma hükümlerine gore belirlenir.Karsiliklilik ilkesi çerçevesinde kisi en fazla 40 gün geçici tutuklu kalabilir.
¤Su husus çok onemli: Kişinin rızaya dayalı geri verme usulünü kabil etmesi durumunda mahkemenin vereceği karara karşı itiraz yoluna başvurulabilir.oysa kişinin geri verme usulünü kabul etmemesi yani normal geri verme usulünün uygulanması durumunda mahkemenin vereceği karara karşı temyiz yoluna başvurulabilir.
¤Istemde bulunan devlet hukuku ile Türk hukukuna gore soruşturma veya kovuşturma aşamasında üst siniri 1 yil veya daha fazla özgürlüğü bağlayıcı cezayı gerektiren suçlardan dolayı geri verme istemi kabul edilebilir.
¤Geri verme istemine dayanan oluşturan eylemin siyasal suç veya siyasal suçla bağlantılı bir suç olması durumunda geri verme istemi kabul edilmez.
Hocam bunlara dikkat edelim gelirse bunlar gelir. -
Arkadaşlar tekrar merhaba ,tarih çıkmış sorular (2012’ye kadar) gönderdiğim bağlantının erişimini açmadan iletmişim ; şimdi düzelttim, Mail atan arkadaşlara duyuruyorum yine de problem olursa mail olarak iletebilirim.
Bilginize️
https://drive.google.com/file/d/196TfeqaQr6EISp3OXG8zvkS7BiE75Etu/view?usp=drivesdk -
@olursaolur Allah razı olsun hocam zaten bu konuda bunları bilmek yeterli ben kanunun hepsine tek tek bakmanız gerekmez demek istemiştim. Burda yazdığınız temel mantık zaten her konu anlatımda olan bir husus ama özet niteliğinde paylaştığınız için Allah razı olsun..
-
@olursaolur hocam affınıza sığınarak bir tane husus var testte karşıma çıkmıştı onu da ekleyelim:
Belçika şartı gereği Devlet başkanı ve ailesine suikast suçu Siyasi suç sayılmamakta ve geri verilmesi gerekmektedir.
Ancak terör suçlarının siyasi suç kapsamına girip girmediği devletler arası çok tartışmalı olup ekseri devletler terör suçunu siyasi suçlu sayıp vermemektedir..
-
@mehmetemir senden de Allah razi olsun dostum ben çok onemli görünmese de boyle bir iki kanundan elemek adına vuracaklarını dusunuyorum nitekim bir önceki alima gore daha az idari yargı alimi yapacaklar ne olur ne olmaz düşüncesiyle hareket edelim
-
Jusitice İdari Hakimlik kitabından çalışıyorum ve güncelleme ekindeki anayasa,idare soruları çok kolay ve yüzeysel geldi bana. Diğer dersler de mi böyle arkadaşlar?
-
İşlemin yokluk yaptırımıma tabi olduğunun ileri sürülmesi hakkın kötüye kullanılması niteliğinde olsa bile ileri süren kişi korunur.
Buna örnek verebilir misiniz dedi bir değerli arkadaşım..
Yokluk temel olarak işlemin irade beyanı gibi kurucu unsurlarında eksiklik varsa olur
En bilinen örnek:Yok hükmündeki evlenmeler:
1- Aynı cinsten kişilerin evliliği
2- Tarafların iradelerini karşılıklı açıklamamaları
3- Evlendirme memuru önünde yapılmayan evlikler
Şimdi mesela bayan olan kişi çıktı dediki
Bizim evlilik yok hükmünde diye
Eğer bu hale bayan sebep olmuşsa normalde
Kendi kötü niyetli olduğu için Kötü niyetli
Hak ileri süren korunmazken Yoklukta bu istisnadır
Ve onun ileri sürülen iddiası korunur
Ve işlem yok olur
Evlilik yok sayılır. -
@mehmetemir Hocam tam ehliyetsizin elinden rizasiyla cikan mal, zilyedlik acisindan riza disi cikmis gibi oluyor degil mi? Sinirli ehliyetsizde boyle bir durum yok. Bugun bi kpss kitabindan soru cozerken, tam ehliyetsizin elinden rizayla cikani alani emin sifatiyla zilyet yapmis. bu olamaz degil mi?
-
@karaman ne mutlu size ben anayasada gecmis anayasalarla ilgili sorularda ve temel haklarin icerikleriyle ilgili sorularda epey tokezledim. ceza ve hmk ise bildigin zor geldi. kisiye gore degisir bu durum ama justice genel olarak beni zorladi. iyuk'u daha cozmeye baslamadim ama arkadaslar en zorun iyuk oldugunu soylemislerdi.
-
sayın arkadaşlar justice ve ya hakimim medeni usul çözen var mı aranızda tavsiye edermisiniz
-
@zephead hakimim çözdüm, hmk da çok iyi olmayan, ilerlemesi gereken birisi için tek başına yetersiz olur bence. Başka bir kaynakla daha desteklenince yeterli olabilir
-
@gaye hocam kanunun verdiği birkaç istisna hariç tam ehliyetsizlerin yapmış olduğu tüm işlemler kesin hükümsüzdür.
İyiniyet sadece kanunda öngörülen hallerde korunur yani özel düzenleme gerekir.
Kanun, ayırtetme gücü olmayanlarla işlem yapan kişilerin iyiniyetini korumamış dolayısıyla yapılan işlem karşı taraf ne kadar iyiniyetli olursa olsun kesin hükümsüz
-
Yeni zilyedin dolaysız zilyet kılınması:
-
Malın teslimi
-
Malın araçlarının teslimi
-
Malın yeni zilyedin hakimiyetine fiilen bırakılması
Yeni zilyedin dolaylı zilyet kılınması:
-
Temsilci aracılığıyla kazanma
-
Hükmen Teslim*
-
Zilyetliğin havalesi**
-
Emtiayı teslim eden senet verilmesi
-
Tarafların aralarındaki özel ilişkiye dayanarak devreden zilyedin dolaysız zilyet olmaya devam etmesi. Örneğin temmuz ayında mağazadan mont alan kişinin mağazacı ile anlaşarak bu montu Aralık ayına kadar montçuda kalmasını istemesi ve bu yönde anlaşmaları..
-
Dolaylı zilyet olan birinin bu dolaylı zilyetliğini başkasına devretmesi. Örneğin siz ev sahibisiniz kiracınız dairede oturuyor. Dolayısıyla siz ev sahibi olarak dolaylı zilyetlitsiniz. Eğer evi satarsanız yeni malikte dolaylı zilyet olmaya devam eder...
-
-
@mehmetemir, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Yeni zilyedin dolaysız zilyet kılınması:
-
Malın teslimi
-
Malın araçlarının teslimi
-
Malın yeni zilyedin hakimiyetine fiilen bırakılması
Yeni zilyedin dolaylı zilyet kılınması:
-
Temsilci aracılığıyla kazanma
-
Hükmen Teslim*
-
Zilyetliğin havalesi**
-
Emtiayı teslim eden senet verilmesi
-
Tarafların aralarındaki özel ilişkiye dayanarak devreden zilyedin dolaysız zilyet olmaya devam etmesi. Örneğin temmuz ayında mağazadan mont alan kişinin mağazacı ile anlaşarak bu montu Aralık ayına kadar montçuda kalmasını istemesi ve bu yönde anlaşmaları..
-
Dolaylı zilyet olan birinin bu dolaylı zilyetliğini başkasına devretmesi. Örneğin siz ev sahibisiniz kiracınız dairede oturuyor. Dolayısıyla siz ev sahibi olarak dolaylı zilyetlitsiniz. Eğer evi satarsanız yeni malikte dolaylı zilyet olmaya devam eder...
Yeni zilyedin dolaylı zilyet kılınmasında sondan ikinci madde
Hükmen TeslimSondan birinci madde
Zilyetliğin havalesi**Olacak...
-
-
Danıştay idari dava daireleri kurulu toplantı yeter sayısı 15 mi yoksa 11 mi
-
@kemankeşş themis idari yargı kitabında bi karışıklık olmuş sanırım. vergi 15 idari 11 sanırım
-
@kemankeşş 15, Vergi Dava Daireleri Kurulu için ise 11
-
@kemankeşş Danıştay Kanununa bakabilirsiniz Md.17/3