29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@kitap-kokusu teşekkürler nohutçu da ilk 15 yazmış diğer sayfada 2022 e kadar uygulancak sayı 11 yazmış vergi ile karıştırmış sanırım
-
@kemankeşş Belli bir yıl aralığında azaltılacaktı geçici madde ile düzenlenmişti o durum yani aslında karıştırmamış ama biz Danıştay Kanununu baz almak durumundayız geçici maddeyi sormazlar.
-
@kemankeşş Danıştay kanunu geçici 24 maddesi gereği 2022 tarihine kadar idare dava daireleri üye sayısı 14 ve toplantı-görüşme yeter sayılı 11 olarak düzenlenmiş.
-
@kitap-kokusu hocam geçici maddelerde bu özel durumlar için önemli çünkü şuan o geçici madde uygulanıyor.
Hatta size ticaret hukukundan bir örnek vereyim. 2021 e kadar çeklerde düzenleme tarihinden önce ibraz yasaktır. Bu geçici maddedir ve şuan tüm güncel ticaret hukuku test kitapları buna göre esas alınmış.
Yani tüm geçici maddeleri bilmek zorunda değiliz ama bazıları çok önemli bir göz gezdirmek gerekir...
-
Önümüzdeki ay bugün şu saatlerde sınav salonunda ter döküyor olacağız yani son aya bismillah dedik bugün,son duzlukteyiz arkadaslar..Bu ay biraz daha toparlayici ilerleyelim tekrarları guzel götürelim ama soru çözümünü de bırakmayalım günün en verimli saatlerine deneme koyabilirsiniz bu çok faydali oluyor bu aşamada yeni konu çalışmaktan ziyade biraz daha neleri oturtmak gerekiyor neler flu kaldi onların üzerinden geçelim TARIH bu sınav icin es gecilmeyecek bir ders cunku en son yapilan adlı yargı sınavının tarih sorulari kaliteliydi su son 1 ayda çok güzel halledilebilir..Bu ay biraz daha gayretli götürelim cabalayalim onumuzde kutsal bir meslek var neticede mücadeleye etmeye değer insallah guzel olacak sonu diyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun
-
@olursaolur ağzınıza sağlık..
Arkadaşlar bende bir iki kelam edeyim..
Aman tekrar aman tekrar...
Dersleri bitirip sonra başka ders çalışıp eski dersleri çalışmazsanız unutabilirsiniz. Ne olur haftada bir günde olsa hızlı bir tekrar yapın.
Ayrıca artık bir deneme alın son 15 gün hergün bir deneme yapmaya çalışın.
Son zamanlara geldik arkadaşlar..
Sakın pes etmeyin..Rabbimiz her daim yardımcımızdır
Bize düşen seferdir Zafer Allah'tandır. Onun takdiri ama sefere çıkmak gerek..
Az kaldı dayanın...
-
@mehmetemir Bilmediğim için soruyorum, daha önce geçici madde referans alınarak çıkan soru var mı acaba? Hocalar birçok kez dikkate almamamız gerektiğini söyledi.
-
@kitap-kokusu hocam Monopolün test kitabı kaç yerinde size dediğim çekteki geçici madde ile ilgili test örneği var. Bakabilirsiniz..
Ama bütün geçici maddeler değil çok önemli olanlar çok göze batan tek tükler var onlara bakın derim size..
-
@gaye teşekkür ederim hocam. Zor olur diye beklerken zorlamayınca canım sıkılıyor. Kolay sorularda eksiklerimi göremiyorum çünkü. Bunu sorarken de çekiniyor insan. İdari yargı sorularına geçince rahatladım ama :))
-
bir sonraki ay bugün
-
son 1 aya girerken doğru tercihler, doğru kaynaklar ve doğru stratejiler izlemeniz şiddetle tavsiye olunur, tecrübe ile sabit ...
-
elinizde hiç idari yargı hakimliği için örnek teşkil edecek mülakata kalan birisinin sonuç belgesi var mı?
-
@msayar12 kendiminkini yazayım mı, paylaşmakla uğraşmayayım şimdi ama tüm bilgileri istersen yazabilirim ???
-
@can-mavi zahmet olmazsa
-
@can-mavi doğru kaynaklar kısmında zorlanıyorum. elimde 2016 themis idari hakimlik vardı. özel hukukları bitirdim orda. sonra monopol adli aldım. o da bitti. şimdi justice güncelleme mi alsam? konsensus ya da başka bir şey mi? (themis-justice aynı şey mi bu arada?)
yardımcı olabilirseniz çok dua ederim. -
2016 yılı:
GY-GK: 19 doğru - 11 yanlış
Ortak Alan: 32 doğru - 3 yanlış
İdari Yargı testi: 28 doğru - 7 yanlış
Sıralama: 148
2015 yılı:
GY-GK: 29 doğru - 1 yanlış
Ortak Alan: 25 doğru - 10 yanlış
İdari Yargı testi: 29 doğru - 6 yanlış
Sıralama:117 -
ikisi için de mülakat sonucu: BAŞARISIZ
-
@can-mavi Gk Gy nin önemi adlı calisma gibi olmus:)
-
Para banka çıkıyor mu arkadaşlar
-
@can-mavi Hocam çok ayrıntıya girmek var mı sizce?