29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Arkadaşlar merhaba,
Bir sorum olacak , müftüler de nikah kıyabiliyor muydu artık? İçişleri bak. Oluru ile kıyabilir deniyor; ama buna dair bir not bulamadım. Nedir doğrusu , ayrıntısı bilen bi arkadaşımız yardımcı olabilir mi -
sertkan hoca'nin medeni usul sorulari kanunu guzelce calisinca ve tekrarlayinca cok rahat cozuluyor. justice hmk'da niye bu kadar ucmus hic anlamiyorum. ayrica sertkan hocanin kitabinin sonunda cikmis sorular var. direkt kanundan sorulmus cikmis sorular daha once. yani sertkan hoca'nin sorulariyla cikmis sorular uyumlu ama justice ayri bi dunya. hmk icin soyluyorum.
-
@mminervaa monopol hakimimden daha kullanışlı ve soru kalitesi birkaç tık daha üstte ancak çıkmış mı monopol mü derseniz cevap çıkmış sorular olacaktır
-
@gaye direkt justice i çözmek zor gelebilir fakat ben kodakoglunun uzerine justice den medeni usulü götürdüm gayet guzel gitti hocam aslında kasmadigini her noktadan soru hazırlandığını gördüm.tabi sertkan hoca bir tık daha kolay hazırlamış olabilir ona diyecek sözüm yok
-
@numerusclauses evet hakimim epey kolay çıkmış sorulara bakayım öyleyse teşekkür ederim
-
@iibf @sena_25 konu çalışmaktan soruya sıra gelmiyor bir konuyu tam anlayayım diye uğraşırken bekleyen dersler var daha hiç başlamadığım zaman sıkıntısı yapmıyorum daha koca bir ay var çalışmayla yetişir gibi ama yeterli olur mu o muamma. Cidden zor bir süreç her şeyi tam yapayım derken hiçbir şeyi yarım yapamıyor gibiyim bazen.
-
Justice nin hmk ve borçları çok ağırdır.Bu iki ders için sertkan hocanın hmk soru bankası ve monopolün borçları daha faydalı olur.
-
@zuzu-s köyde müftü, muhtar bunlar kıyar
-
La ilahiyat okumak vardı bu devirde
-
Bence de cikmis sorular referans anlaminda daha iyi, ozgun sorular konu pekistirme anlaminda faydali fakat bazi ozgun sorular asiri zorlama geliyor, ben bu tip sorularin cok uzerine dusmuyorum. Arkadaslar en azindan anayasa, borclar ilk 206, ceza ilk 75, iyuk ve de 6100 sayili kanuna kesinlikle bakilmali bircok yerin ders notlariyla bagdastigini goreceksiniz zaten. En azindan kanun dili gorulmus olacak asagidakilerden hangisi yanlistir tarzi sorularda veya oncullu sorularda dogrudan kanun cumlelerini gormek olasi.
-
@ironi hocam o hep oluyor mumkun mertebe devam calismaya. Ben her calismamda yeni bir sey ogreniyorum daha once farketmedigim. Daha da oturuyor taşlar. Telas yok, devam hocam calismaya:)
-
@ert1234 hocam benim esim memur ikinci universite olarak ilahiyat okuyor 4. Sinif, bir de ona sor
-
@sbf1983, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@ert1234 hocam benim esim memur ikinci universite olarak ilahiyat okuyor 4. Sinif, bir de ona sor
Gorundugu gibi degil yani.
-
@ironi Ben de soru çözünce daha iyi anladığımı düşünüyorum ama herkes sürekli konu tekrarından bahsedince bu kez kendime güvenemiyorum. Çünkü soru çözünce bilgiler harmanlanıyor. Konuyu unutuyorum ama soruyu unutmuyorum. Tabi herkesin anlama şekli farklı. Ayrıca dersleri başla bitir yapsanız daha çabuk bitiyor bana göre.
-
@sbf1983 haklısınız hocam takılıyorum benim arkadaş da zorlanıyor ama atama çok
-
İyi akşamlar arkadaşlar, bir arkadaşımız Sertkan hocanın hmk kitabında hatalar olduğunu söyleyip düzeltme yapmıştı bir kaç soruda ben ekran görüntüsü almıştım ama şimdi bulamıyorum. Siz biliyorsanız paylaşabilirseniz sevinirim
-
@olursaolur hocam siz benden mutlaka daha tecrubelisiniz justice hmk beni zorladi. bi de il goc sinavina da hazirlaniyorum o da bu sinavdan bir hafta once. kanun ve sertkan hoca olarak ilerleyecegim. umarim yeterli olur. keske daha fazla zaman olsa da kodakoglu da cozebilsem ama hic vakit yok. dagildim ve panikledim iyice. hayirlisi
-
@aslan-reyiz hocam monopol borclar siparisi vermistim yeni. bu mesajinizi gormek harika oldu.
-
@gaye kolay gelsin hic paniklemeyin hepsi rayına oturur Allahin izniyle
-
@zuzu-s @ert1234 hocam doğrusu burda
İçişleri onayı gerekmiyor ayrıca. İçişleri bakanlığı genel izin vermesi gerekiyordu ve bunu verdi Tüm müftülüklere. Şuan normal Müftülüğe gidip resmi nikah kıyılabilir. Hatta ilk kez Diyarbakır da kıyıldı. Bakın şartlar için bu habere bakın:
https:/ /www.google.com.tr/amp/s/www.muftulukhaberler.com/amp/haber/muftulukler-resmi-nikah-islemleri-1236