29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@cura Allah razı olsun
-
@mujdeniz anayasa idare ve vergi hariç diğerlerinde tek tük değişikliklere bakın hepsi işinizi görür.
Eğer kitabınız yoksa ki zaman da yok aslında hem nakit hem vakit tasarrufu için bana özelden e mail atın kul hakkı olmayan notları size yollarım.
Onlar işinizi görür...
-
@ignore hocam genelde hep bir iki soru çıkma ihtimali var. Belki daha çok çıkar belki hiç çıkmaz. Bakmanız gerekir. Riske atmayın zaten kolay bir alan..
-
@idyah biraz geç bi cevaplama oldu benimkisi ama naçizane bu grupta paylaşılan bir medeni usul notu vardı ilk sayfalarda sanırım @Mehmetemir arkadaşımız paylaşmıştı tam hatırlayamadım ben o nottan çalıştım medeni usule açıkçası ve çıkmış soruları çözerken de çok zorlanmadım faydasını gördüm yani size belki şu kısa zamanda fayda sağlar ya da henüz başlamamış arkadaşlara
-
Arkadaşlar çok karışan mevzu:
Gaipliğine karar verilen kişinin mirası mirasçılara teminat karşılığı verilir ya
Bu teminat;
Ölüm tehlikesinde kaybolmada MİRASÇILARA MALLARIN TESLİMİNDEN İTİBAREN 5 yıl
Uzun süreden beri haber alamama da SON HABER TARİHİNDEN İTİBAREN 15 yıl için verilir.
Ne olur şu 5 ve 10 yıl başlangıç sürelerine dikkat edin ve şu süreyle karıştırmayın:
Ölüm tehlikesinde kaybolmada olayın gerçekleştiği andan itibaren 1 yıl,
Uzun süreden beri haber alamama da son haber tarihinden itibaren 5 yıl geçmeli gaiplik için başvurabilmek için..
Ne olur dikkat edin...
Hayırlı geceler...
-
@corleone sayı hakkında yorumunuz var mı? Yani bu sinava yeni mezunlar girecek, hem adli hem idariye ortak girecek olanlar var.
-
@confutatis şahsen sayi bana şaşırtıcı geldi 2 yıldır idari yargı ilani gelmiyor ben bekliyodum ki 30 bin in üzerinde başvuru olur sonuç 15.794 bir önceki alimda 25.057 kisiymis bu azalis çok ilginç geliyor alımın 100 kişi olmasından sanirim cesaret edip başvuran kisi az baska biseye yoramadim
-
Beni en çok vuk ve hmk korkutuyor biraz da gkgy. Özellikle hmk konusunda ne yapacağımı bilmiyorum. Nohutçunun kitabına çalıştım üstelik burda hmk için @Mehmetemir hocamın paylaştığı notu okudum ancak gel gör ki soru çözemiyorum. Artık son çare kanun alıp tekrar nota bakacağım. Artık bu saatten sonra ne kadar halledilebilir bilemiyorum ama hayırlısı.
-
Arkadaşlar selam , elinde iktisat -maliye çıkmış soruları olan arkadaşımız var mı?yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
-
@olursaolur bana sayı çok geldi :). Yani hukuk-iktisat yeni mezun, tecrubeli olup adli sinavina daha fazla vakit ayırıp idari pek yonelemeyen hukuk mezunu yada avukatlik mesleğini yapan ancak vakit bulamayan, 3. Sinif olup başvuran hukuk-iktisat mezunu. Bu kişileri düşüp düşünsek kaç kişi kalir. :))
-
@confutatis çok kişi kalır yine hocam boyle bakmamak lazim adli alımına başvuran idariye tam hazır olmasa dahi yine başvuruyor.iibf siyasal mezunları icin suan halihazırda pek sınav mülakat yok guy dguy mülakat tarihleri bile belli olmadi bu boslugu firsat bilip basvurabilecek çok kişi olur diye düşünüyodum bu işsizlik ortaminda ama düşündüğüm gibi bulmadim sayiyi
-
@gamzeja hocam daha önceki günlerde HMK ile ilgili bir yazı paylaştım ona bakın bir daha..
Oturması çok zor ders ama imkansız değil
Size tavsiyem o notu okuduktan sonra Sertkan hocanın çok güzel bir hmk soru bankası var şahsen ben aldım ve herkese önerdim herkes çok teşekkür etti konular onunla çok güzel oturuyor.
Hmk ne kadar konu ezberlerseniz ezberleyin test çöze çöze oturur. O yüzden canınızı sakın sıkmayın çok az kaldı dediğim gibi yapmaya çalışın. İnşAllah olur..
-
@olursaolur o zaman lehimize olmuş diyelim. Yine de yüzde 2 rakamı insanı geriyor. Hepimizin hakkında hayırlısı inşallah.
-
Şu da testlerde çok çıkıyor:
Bir ülkede belki dönemde uygulanan yazılı ve yazısız tüm kurallara müspet hukuk...
Sadece yazılı olanlara mevzu hukuk...
-
@zuzu-s
Buraya hepsini koymuşlar...
Bende şaşırdım ilk görünce:https:/ /www.unikampus.net/kpss-alan-bilgisi-iktisat-cikmis-sorular-pdf/
-
@confutatis bu yil kotanın olmaması, farkli fakülteler dahil edilmemiş olması hep lehimize sayının azlığı da görece lehimize diyebiliriz ama bu sayidan sinava hazirlanan nitelikli sayi ne onu bilemiyoruz iste
-
@olursaolur hocam kaymakamlik sayistay kazanan ve halihazirda a grubunda calisan kisiler var ve de hukuk mezunlari, saglam 1500 kisi vardir bence. artik biz de yapabildigimizin en iyisini yapicaz bir nevi en az hata yapan icerde olur. Mesala besiktas, (besiktasliyim bu arada) barcelonayla 10 mac yapsa birini galibiyetle tamamlar suanki kadroyla diyelim. kendi adima o bir galibiyet ihtimali 29 aralik 2018 gunu olur insallah diyorum
-
@sbf1983 tabi buradaki herkesin kazanmasini da cok isterim.
-
@sbf1983 ahaha harikasın dostum hadi insallah hep birlikte içerde olmak dileğiyle
-
@mehmetemir hocam sağolun güzel tavsiyeleriniz için. Yani kanuna bakmasam olur mu sadece not ve soru mu diyorsunuz?