29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Böyle sınavlarda genellikle ilk 2 bin kişi kader belirler.
-
@gamzeja hocam not kanun ve güzel soru yeterli olur. Not zaten kanunun sistemli hazırlanmış halidir. Tek kanun okursanız anlamazsınız ama notla okursanız çok daha iyi oturur üstüne bir de bir güzel soru tamam olur...
-
En zor ders eşya hukuku desem yanılır mıyım arkadaşlar?
-
@antepli-27 Aslında ben de öyle düşünüyordum tüm dikkatimi verip iki üç gün yalnızca ona çalışınca öyle olmadığını anladım:)
-
@kitap-kokusu tabiri caizse feleğim şaştı şu an ben de iyi durumdayım çok şükür...
-
Arkadaşlar İYUK bende bir türlü oturmuyor, öneriniz var mı?
-
@geneldüğümler hangi kaynaktan çalışıyorsunuz?
-
@geneldüğümler hocam hepsi mi yoksa bir kısmı mı?
Eğer hepsi ise kanuna biraz daha bakıp bol soru çözmeye çalışın çünkü iyuk muhakeme dersi bol soru çözerek oturuyor aynı medeni usul gibi...
-
İyuk için 2575-2576-2577 sayılı kanunları çok iyi bilmekte fayda var direk kanun metninden geliyor bu ders+justice idari yargı soruları önerimdir.( veya yaşar mirzabeyoğlu'nun idari yargılama soru bankası-215 soru)
-
Hmk beni bende aldı
-
Bende iyuk a bayılıyorum hele süreler canım kanun
-
@mehmetemir yani üstad, burada eylem bir suç oluşturmuş oluyor dimi?
"Muhatap belirlenemediği için suç oluşturmaz"
Şıkkı doğru olabilir mi?Protestanlar yalancıdır ile ilgili soru. Geride kaldım ama
-
@dnztrkn hayır hayır hocam işte muhatap belli değil ise Zincirleme sayılıyor. Bu önemli bir istisnadır dikkat edin...
-
@mehmetemir hmm tamam hocam. Kitapta "eylem suç olusturmaz" dogru cevap demis, yanlış o zaman.
Burada istisnai durum olarak zincirleme suç var.
Ok. -
Arkadaşlar elinde bakanlıklara bağlı,ilgili,ilişkili kurum ve kuruluşlarının listesi olan var mı? Eğer varsa bizimle de paylaşabilir misiniz?
-
@dnztrkn hocam direk mağduru gayri muayyen suçlarda da bu kanun hükmü yani zincirleme suç hükmü uygulanır diyor kanunda temeli budur...
-
@iibf Kanunname + kanun bakıyorum hocam.
-
@mehmetemir Hocam acayip havada kaldı bende niyeyse. Ahmet Nohutçu’nun anlatımını da seviyorum ama sona bıraktığımdan mıdır bilmem asla çalışmak istemiyorum istemedikçe de öteliyorum. Bitirip az çok hakim olduğum konulardan ve derslerden soru çözmek iyi hissettiriyorken İyuk un önemini bilmeme rağmen kapağını bile açmak istemiyorum. Psikolojik zaar..
-
@aslan-reyiz Dediğiniz soru bankasına bakayım hocam teşekkür ederim. Kanun+kanunname şeklinde gitmeye çalışıyorum. Justice in anayasa ve idaresi çok faydalı olmuştu. İYUK için de faydalı olacaktır illaki, derse olan önyargımı kırabilirsem tabi.
-
@geneldüğümler Hocam ne olur zorlayın kendinizi, evet siz gibi inanın hepimiz çok bunaldık belki ama önce Rabbimiz sonra ise bir şey bizi ayakta tutuyor:
Garibana ses mazluma nefes olma özlemi...
İnşAllah bu hedef Bizim sefere çıktığımız gemimizi limana ulaştıracak...
Evet hukuk denizi bir derya, dalga da çok fırtına da..
Ama bizim gayemiz öyle büyük ki en keskin deniz olsa ne yazar...
Ne olur dayanın..
Karaya ulaşma vakti yakındır inşAllah...