29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Arkadaşlar Hmk'ya Mehmet Kodakoğlu'ndan çalışıyorum son 60 sayfam kaldı ama beni benden aldı kitap 5 gündür bitmek bilmiyor elime alasım gelmiyo resmen..
Bütün derslere kanun+konu anlatımlı kitaptan çalışıyorum, ama bu derste bundan sonraki tekrarlarımı sadece kanundan yapıcam. Vakti olmayan ve özellikle kanundan çalışarak anlayabilen arkadaşlara tavsiyem bu ders özelinde kitapla zaman harcamamalarıdır. Kitap kötü demiyorum gayet güzel ama yaklaşık 500 sayfa kanunla daha seri ilerleyebilirsiniz sanırım kanun 97 sayfaydı.. Belki de kitap beni sıkmıştır kanun okumak her derste bana daha seri ve anlaşılır geliyor gene de karar sizlerin.. -
@çinkoçaydanlık, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
148.soru
Geri alma feragat in farkında karışıklık var. Doğrusu :geri almada özel yetki aranmaz feragat te aranır.
.Hmk tahkim 410.md.yle ilgili soru tahkimde görevli ve yetkili mahkeme değişikliği var.
416.ve 418 .md.çok küçük değişiklik var temyiz yoluna ifadesi kanun yoluna olacak.
439.md.tahkim yerindekİ mahkeme ibaresi - tahkim yeri bölge adliye mahkemesi. -
@ecem
Düzeltmeyi ben yazmıştım.Tekrar yazdım foruma hocam. -
@çinkoçaydanlık teşekkür ederim
-
@can-mavi hocam medeni hukuk için tan hocanin kitabıni çalısmak şart mı?ben kanun artı kpss kaynakları ayrıntılı bir şekilde calisip sonra bol soru çözmeye başladım yararli olur mu yoksa medeni hukukta tan hocanın kitabını bu sinav için elzemle tavsiye edermisiniz ?
-
@bydaler aslında tavsiye ederim ancak dediğin gibi çalıştıysan gereği yok
-
Borçlar,icra,ticaret, iyuk henüz hiç başlayamadım. Diğerleri de yarım yamalak oldu.Arada faranjit geçirdim on günüm gitti.Sonra da ancak bu kadar oldu gücüm buna yetti arkadaşlar .
Tekrarlarım yetişir mi diye strese girmiş olanlar bana bakıp moral bulsun :)))) -
@çinkoçaydanlık geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşAllah..
Elbette yetişir..
Daha 29 gün var..
Sabahtan akşam saatlerine kadar bol test çözün..
Akşam da tekrar yapın çünkü gece beyin uyumadan önce ne yapıldıysa onu tekrar ediyor ben bunu çok yaşadım. Tavsiye ederim..
Son 15 güne kadar böyle yapın son 15 günde bir deneme alın ve sabah deneme öğlen az bir test, akşam işe tekrara devam edin..
Çok az kaldı dayanın ne olur..
Rabbim nasip edecek inşAllah.
Şu mübarek cuma günü dualar hepimiz için...
-
@idyah hocam benimde son yüz sayfa çok zor bitmişti ama soru çözerken faydasını fazlasıyla gördüm hatta bir tur daha dönmeyi planlıyorum. Umarım sizde soru çözerken farkedersiniz:)
-
@mehmetemir
Çok sağolun .Şu kalan zamanı ders çalışma yönünden düşününce , hiçbirşey kalmamış çok az zaman var gibi geliyor. Ama aynı zamanı hiç ders çalışmadan geçirdiğini düşününce, sanki dünyanın vakti var bitmez tükenmez günler saatler gibi geliyor :)Sonuç çalışmaya devamBir de yeni baskı soru bankası almadım hocam.Elimdekiler özel hukuk yönünden düzelterekten iş görür diye almadım.Anayasa özgün soru ihtiyacım var.Sadece çıkmış sorularla Anayasa yeterli olmuyor .24 haziran sonrasını da kapsayan özgün soru dökümanınız var mı hocam ?
-
Borçlardan 7 sorudan kaçı olay sorusu olur sizce tecrübeli arkadaşlar
-
@çinkoçaydanlık hocam size tavsiyem o zaman kpsshukuk diye bir site var orda herşey var. Her türlü ders güncel sorular ve çıkmış sorular var. Ayrıca uygulaması da var. Ordan bakın derim bu derslere..
-
@mehmetemir Sen ne mübarek bir adamsın arkadaş, yemeyip içmeyip yardım ediyorsun Allah tuttuğunu altın etsin .
Birileri gibi başkalarının ayağını kaydırarak yükselmek yerine ,birlikte yükselmek için çabalıyorsun. -
@marshallist Estağfirullah keşke övmese idiniz..
Benim tek gayem Allah rızası...
Kimse kimsenin ayağını kaydırmamalı..Hepimiz kazanacaz ve hepimiz mutlu olacaz inşAllah..
Sizler benim değerli meslektaşlarım olacaksınız ama birbirimiz yardım ederek olacak bu yoksa;
Milletler topla tüfekle yıkılmaz yıkılamazlar...
Milletler ancak aralarındaki kardeşlik bağı kalkınca, her biri kendi havasına düşüp bananeciliğe kapılınca yıkılır gider..
Allahu Teala Kur'an'da ne güzel buyuruyor:
Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O’nun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de O sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz. (Ali İmran/ 103)
-
16 bine yakın kişi girecekmiş galiba idari hakimliğe, facebook sayfasında cimerden yanıt gelmiş paylaşmışlar.
-
Önemli bir husus sorabilirler:
Sayıştay denetimine tabi olmayan sadece Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları idi..
Ancak son düzenleme ile şunlar geldi;
-
Varlık Fonunun kendisi Sayıştaya tabi değil ama içindeki şirketler tabidir.
-
Diyanetin sadece Hac ve umre harcamaları Sayıştay denetiminden çıkarılıp CB'ye tabi kılındı. Geri kalan Diyanet hesapları Sayıştaya tabidir...
-
-
Arkadaşlar turk vergi sistemi çalışmamız gerekiyor mu
-
@mehmetemir adli yardım talep ettim. reddedildi. itiraz ettim yine reddedildi. tekrar talep etme şansım yok mu adli yardım, aynı davada kanun yolu dahil olarak?
-
@james-buchanan Adli yardimdan yararlanmak isteyen kisinin talebi reddedildikten sonra ayni mahkemeye itirazda bulunulabilir.Itirazi numara olarak kendisinden sonra gelen mahkeme degerlendirir.Verilen karar kesindir.Ekonomik durumunuz karar verildikten sonra degisirse tekrar basvuru yapabilirsiniz.Aksi taktirde talep reddedilir.
-
Arkadaşlar benim için önemli bir şey sormak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. Elimde 2016 basım konu anlatımlı hukuk kitapları var içlerinden hangilerini kullanabilirim hangilerin de değişiklik oldu?