29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@dnztrkn hocam o soruya ben de takilmistim. zincirleme demistim. kitap suc olusmaz diyor. aciklamasi da mezhepler icin toplu sekilde onurdan bahsedilemez gibi acayip bir sey. hakemin kufur ettigi toplulugun toplu onuru oluyor da bir mezhebin nasil olmuyor onu anlayamadim. bana da o sorunun cevabi zincirleme olacak gibi geliyor. zaten @mehmetemir hocamiz aciklamis. bu justice ozgun soru cozdurecem diye iyice kafami allak bullak etti
-
@mehmetemir Allah razı olsun hocam.İnşallah emeklerimizin karşılığını alırız hep birlikte..
-
@mehmetemir teşekkürler hocam
-
@gaye @gamzeja hocam zincirlemeyi de geçin hatta bu bağımsız bir suç, 2. Fıkraya bakın mezhep aşağılamak da geçiyor...
MADDE 216 . (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
-
@geneldüğümler kanunname nasıldır bilmiyorum ama ben alestadan çalıştım her konunun sonunda sorular var o şekilde pekiştiriyordum ben.
-
@mehmetemir hocam soruya tekrar baktim. cozeli uzun sure olmustu. kisi topluluklarinda ortak onurdan soz edilemeyecegi icin zincirleme suc hukumleri uygulanir diyor. yani taraftarin da mezhebin de ortak onuru olamaz diyor. buraya kadar tamam ama mezhebi kisi toplulugu olarak kabul etmiyor. kime hakaret edildigi belirlenemez diyor. zaten dediginiz gibi zincirleme disinda bir de yazdiginiz maddeler var. direkt bagimsiz suc kabul edilmis. bu soru kafama hic yatmiyor. bu tip bir soru sormazlar diye dusunuyorum. cok takilmamak lazim sanirim bu sekildeki sorulara.
-
@iibf Alesta’yı bir iki arkadaş daha önermiş, olmadı bir de ondan bakayım. Teşekkür ederim.
-
iibf için sınavın bitiş saati 13:35 mi oluyor tam olarak?
-
@james-buchanan, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
iibf için sınavın bitiş saati 13:35 mi oluyor tam olarak?
kesin bilen biri yanıtlarsa sevinirim.
-
-
Arkadaşlar Rektörlük için son durum:
Son 4-5 ayda 4 kez şartlar değişti. İlk prof olma geldi sonra prof kalktı sonra tekrar gitti prof olma geldi. Sonra 3 yıl prof olma şartı kalktı.
Son durum rektörlük için profluk şart ama 3 yıl prof olma zorunluluğu yok.
Bu çok değişmiş mevzuya elinizdeki CBK'lar da ve notlarda dikkat edin..
-
@gaye hocam gönlünüzü ferah tutun. Çok derin mevzular sormazlar sınavda. İlerde hakim olunca derine inersiniz her olayda ama şuan sınav için o kadar ayrıntıya girmeden devam edin...
Allah yardımcınız olsun...
-
@mehmetemir merhaba hocam hmk ve iyuk soru odf seklinde var mi sizde
-
@malik maalesef elimde yok bu iki dersten ama size çok güzel bir test yeri biliyorum orası hem güncel hemde uygulamasıda var çok güzel çalışırsınız.
Harika bir site arkadaşlar.
Hem güncel hem çıkmış sorular hem herşey var..
Android ve iOS uygulaması da çok güzel...
https:// www. kpsshukuk. com
-
@mehmetemir haydaa
-
Arkadaşlar daha önceki yıllarda şu anki alım sayısına yakın alımlarda idari hakimlik kaçla kapatmış ve kaç doğruya tekabül ediyor? Ve tahminler bu sınavında 80 üstü kapatmasi yönünde sizcede öyle mi fikirleriniz nelerdir
-
Arkadaşlar borçları bir türlü oturtamıyorum defalarca tekrar ettim soru çözdüm ama hala eksik ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım
-
@mehmetemir davaların birleştirilmesi kanun yoluna götürülebilir mi?
-
@mminervaa hocam borçlar zordur ama imkansız değil şöyle yapın kısa bir kötü bir daha okuyun sonra ise bir kez kanunu oturtun. Sonra da test çözün yavaş yavaş oturur. Mantığı biraz zor anlaşılır ama zamanla oturur. Ne sorunuz varsa buraya yazarsınız testlerle ilgili biz cevaplarız...
Rabbim yardımcınız olsun... -
Kanunların geçici maddelerinden sorumlu değiliz değil mi?