29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
I. Balkan savaşında kaybettiğimiz topraklar:
“Badem” kodlamasıyla aklınızda daha kolay kalabilir
B atı Trakya
A rnavutluk
D oğu Trakya
E ge Adaları
M akedonya
-
@mehmetemir çok sağolun hocam
-
@ezo hocam sorunuz arada kaynamış daha yeni de bir arkadaş sordu. KPSS hukuk biraz daha kolay. O yüzden test ve denemeyi iyi çözerek bu ikisi farkı sağlayabilirsiniz...
-
Arkadaşlar herkese iyi çalışmalar. Acaba nasıl bir program uyguluyorsunuz ?
-
@mehmetemir teşekkür ederim hocam ayrıca yazdıklarınızdan cok faydalanıyorum, allah emeklerinizn karşılığını versin
-
Görev sırasında güvenoyu ilk hangi anayasada yer aldı?
-
@corleone 82 derdim ben hocam:)
-
@sbf1983 Hocam ben de bilmiyorum ama 82 değil o kesin, ondan öncesi de hangisi bilemiyorum onun için sordum? Aklıma takıldı işte.
-
@corleone 24 ve 61 anayasasinda guvenoyu varmis ama gorev sirasinda ilk 61 olabilir gibi geldi.
-
@ebcan hocam son 1 ay. Genelde herkes son eksiklerini giderip test ve denemeye başlıyor yavaş yavaş
-
@marjinalmaliyt57 hocam fetihname çok ezberci bir kitap. kitabın önsözünde "tarih dersi ezber bir ders değildir..." diye geçiyor lakin ama kitap tam ezber kitabı. son kpss'de hiç işime yaramadı desem yeridir. lakin hakimlik için yeterli olabilir yine de.
-
@ebcan kendi adıma konuşacak olursam ben not kanun arada soru şekilde gidiyorum medeni ve idariye daha başlamadım bikaç gün içerisinde geçerim herhalde yavaş ama anlayarak ilerliyor genel kültür çalışmayı düşünmüyorum çözebilirsem soru çözmeye çalışıcam. Umarım yardımcı olur.
-
Teşekkürler arkadaşlar Allah hepimizin yardımcısı olsun.
-
hocam idari ve adli yargıda başvuru sayılarını bilen var mı?
-
@Mehmetemir senetle belge arasındaki fark nedir?
-
@james-buchanan çoğu yerde aynı anlamda kullanılır hatta bu konuda bakın makale bile yazmışlar:
http:/ /enderdedeagac.blogspot.com/2011/06/6100-sayl-hmkda-belge-ve-senetle-ispat.html?m=1
-
Arkadaşlar önemli testlerde çok soruyorlar:
1924 anayasası ile İlk kez klasik haklar dediğimiz;
Negatif statü hakları: temel hak ve özgürlükler
ve
Aktif statü hakları: siyasi hak ve ödevler düzenlendi.1961 anayasası ile
İlk kez pozitif statü hakları düzenledi yani sosyal haklar...Ayrıca sosyal devlet gibi ilkeler ilk kez 1961 Anayasası ile gelmiş...
-
Şunlar çok önemli arkadaşlar:
Ayırt etme gücü olmayanlar yani tam ehliyetsizlerin yapmış olduğu işlemler bazı istisnalar hariç kesin hükümsüzdür:
(dikkat yokluk değil çok soruyorlar bu ayrıntıyı)Bu istisnalar:
-
Ayırt etme gücü olmayanların yapmış oldukları evlenme hakim butlan kararı verene kadar bir evliliğin tüm sonuçlarını doğurur.
-
Ayırt etme gücü olmayanların yapmış oldukları hizmet sözleşmesi iptal edilene kadar her türlü borç doğar.
-
Ayırt etme gücü olmayanların yapmış oldukları ölüme bağlı tasarruflar (vasiyetname gibi) iptal edilene kadar geçerli..
-
Bazen kişinin Ayırt etme gücü olmadığının ileri sürülmesi hakkın kötüye kullanılması sayılır ve kabul edilmez.
****Burda önemli bir husus var..
İşlemin yokluk yaptırımıma tabi olduğunun ileri sürülmesi hakkın kötüye kullanılması niteliğinde olsa bile ileri süren kişi korunur.Ancak kesin hükümsüzlük ileri sürülmesi hakkın kötüye kullanılması ise ileri süren korunmaz.
-
Ayırt etme gücü olmayanların kusursuz sorumlulukları vardır.
-
Ayırt etme gücü olmayanların hakkaniyet sorumluğu vardır. (TBK 65)
-
Ayırt etme gücü olmayanların sebepsiz zenginleşmeden dolayı sorumluluğu vardır.
-
Ayırt etme gücü olmayanların vekaletsiz iş görmeden dolayı sorumluğu vardır.
-
-
@mehmetemir uluslararası adli işbirliği kanunu çalışmakta fayda var mı justice soru bankasında var bir kaç soru ama ben çıkmış sorularda görmedim o kanundan soru.
-
@iibf henüz sorulmadi uluslararası adli is birliği yasasindan ama bir soru gelebilir bu yil belli olmaz hocam nitekim yeni bir kanun